Turista (23)

Nézd meg a természeti csodát!
A Kalifornában található Yosemite Nemzeti Parkban található a világ egyik legkülönlegesebb csodája. Számos geológiai érdekességet rejt, de lófarok elnevezésű vízesése a park fő látványossága


Évente egyszer, februárban ugyanis olyan látványt nyújt a zúgó víz, mintha izzó vulkán folyna le a sziklákon. A különös jelenség mindössze két hétig tart, magyarázata pedig abban rejlik, hogy alkonyatkor a lemenő nap fénye megfelelő szögben érkezik. A gránit falakon a víz szinte izzik, és lávafolyammá válik a víz. A természet szerelmesei ekkor lepik el a környéket, hogy megörökítsék. Nézd meg a különös jelenséget!


 

Ilyen az, amikor az amerikaiak először kóstolják meg a tradicionális magyar kaját - Videó
Önök hogyan reagálnak, amikor külföldi ételeket próbálnak ki?


Adott egy csapat amerikai és több fajta, tradicionális magyar élelmiszer.
A Buzzfeed összegyűjtött pár embert a videóban, akik még soha nem kóstolták a magyar konyha remekeit, a videóban látható reakciók pedig eszméletlen aranyosak és magukért beszélnek. A kedvenc részünk az volt, amikor megpróbálták kimondani a szilvásgombóc és a töltött káposzta neveit.


Mi is készítettünk egyébként egy hasonló kóstolós videót, mi a nagyon olcsó édességeket próbáltuk meg megenni, hogy ne Önöknek kelljen!


 

Ha megnézed ezt a videót, akkor te is rögtön csomagolnál, hogy Izlandra utazz!


Izland az az északi ország, ahol egyszerre van jelen a jég és a tűz, azaz mélyről feltörő vulkánok a jéggel borított tájon. Bár az ország nagyon népszerű turistacélpont, mégis sokan félnek attól, hogy a természet nem lesz kegyes hozzájuk, amikor oda utaznak.

Az alább látható csodás videó timelapse technikával készült, és Izland legszebb tájait mutatja be: lebegő kék jéghegyeket a Jokulsarlonon, gőzölgő geotermikus szellőzőket a Mývatnon, a színes hegyeket Landmannalaugaron, a lélegzetelállító naplementét a Snaefellnes-félszigeten, és az Askja vulkán kopár környezetét.


Mi legszívesebben az összes helyre ellátogatnánk, megállítanánk az időt, és csak néznénk a táj változását. Ez valami csodás!

 

Pá­rat­lan él­mény­ben volt része egy sze­ren­csés tu­ris­tá­nak, aki Du­ba­i­ból New Yorkba re­pült az Emi­rá­tu­sok egyik gépén. A lé­gi­tár­sa­ság ugyanis hoz­zá­vá­gott egy első osz­tályra szóló je­gyet, amit az il­lető nem uta­sí­tott vissza. Vi­szont a lu­xus­uta­zás min­den pil­la­na­tát meg­örö­kí­tette. Mu­tat­juk a vi­deót, el­ké­pesztő rész­le­tek!


Casey Neistat videófeltöltő abba a szerencsés helyzetbe került, hogy megtapasztalhatta, milyen is első osztályon utazni az Emirátusok repülőjén.

Meghívást kapott ugyanis a cégtől, hogy ingyen utazhat a Dubai-New York egyik járatán de nem akárhogy, hanem az első osztályon! Tudni kell, hogy egy ilyen jegy alsó hangon is legalább 6 millió forintba kerül. A rengeteget utazó Casey-nek több se kellett: minden egyes mozzanatot videóra vett!


Az elképesztő luxust felvonultató 14 órás utat tökéletesen bemutatja Neistat videója, talán álmodban sem gondoltad volna, hogy ilyen egyáltalán létezik. Magánlakosztály zuhanyozóval, aranyozott kapcsolók és kilincsek, süllyeszthető bárpult, és természetesen privát séf. Olyan, mintha a pasas egy luxushotelben szállt volna meg - csak éppen 10 ezer méter magasan!

A videót már több mint 18 millióan látták egy hét leforgása alatt, nézd meg te is ezt a páratlan élményt!

 

Ahogyan az anyagtestű nő, úgy az apatestű férfiak is lehetnek nagyon szexik.


Nem hiába mondják, hogy minden megváltozik, amikor az embernek gyermeke születik. A lelki átalakulások mellett a nők esetében a terhesség kapcsán számtalan testi tünete van a gyerekáldásnak, amelyek közül több maradandó is.

Ám nemcsak a nőket, hanem a férfiakat is megviselheti a szülővé válás. Bár esetükben nem lehet közvetlenül összefüggésbe hozni mondjuk az elhízással az apává érést, azért sokszor szembetűnő, ha egy férfinak nem jut magára ideje. Az elhanyagoltságra természetesen nincs kifogás, de az, hogy felszalad néhány kiló a nagy stresszben vagy hogy elmaradnak az esti fürdetés miatt az edzések, az teljesen természetes. Most olyan férfiakat mutatunk, akik mindezt bizonyítják.

apatest2 bab0e


Elsősorban a nők kapcsán beszélnek arról, hogy túl kell lépni a hamis ideákon, de a férfiaknak sem egyszerű rendben tartani az önértékelésüket. Szerencsére Robert Somersetnek nincs gondja az önértékeléssel, ő ugyanis egy befutott modell.

 

letöltés f7bf4
Ahogyan a nőknek, úgy a pasiknak is tudniuk kell, hogy egyáltalán nem baj, ha nem úgy néznek ki, mintha most másztak volna le egy retusált, szanaszét javított plakátról. Benjamin Montanez modelltől lehet tanulni

apatest4 89eed


A férfiak nem attól lesznek jó pasik, hogy a testük szépségét túlmisztifikálják. Inkább attól válnak vonzóvá, hogy ki vannak békülve önmagukkal, és tudják, mit akarnak - mint mondjuk Zach Miko, aki sikeres modell.

 

apa3 f922b

Óriási segítség az önelfogadásban az, ha valaki tudatosítja magában, hogy egyáltalán nem baj, ha nem tökéletes. Ugyanis mindenkinek vannak hibái: nem rosszabb az ejtett váll a nagyobbacska fejnél vagy a rövidebb lábaknál. Valójában egyik sem rossz, hiszen nincsen olyan, hogy ideális test, és úgyis az összhang számít.

apa4 518bc


Egymás tiszteletben tartása meghatározó a társadalom hamis testideáinak ledöntésében. Egyre többen vágynak például arra, hogy a reklámokban hétköznapi embereket lássanak.

 

apa2 7085a


Természetesen az elfogadásnak nincs köze az egészségtelen életformához. Az egyáltalán nem jó, ha valaki nem törődik a testével.

Femina.hu

Szeretné felfedezni Párizst, de elege van a tömegből és a turistalátványosságokból?


Esetleg unja már az Eiffel-tornyot, pózolt már a Diadalív alatt és elkoptatta cipőinek talpát a Champs Elysées betonján és valami másra vágyik?

Akkor ne teketóriázzon, nézze meg ezt a kedves lányt, aki a párizsi háztetőkön ugrálva nyújt nekünk bepillantást a francia főváros lakóinak mindennapjába.

 

A barlangok hűvösek, és rendkívül hangulatosak, jó érzéssel választják őket éttermek helyszínéül is.


Te melyiket próbálnád ki, ha tehetnéd?

 

 

chinacave 3344875k 2fd5b
A kínai Fangwengben található barlangétteremben a legjobb asztaloktól el lehet látni a Jangce folyóig is

 

ali baba 797f5
A kenyai Ali Baba barlangot a világ egyik legromantikusabb éttermének tartják, ahol felülről beragyognak a csillagok

 

puglia olasz cd19d
Az olasz Puglia Grotta Palazzese nevű éttermében május és október között érdemes enni egy jót

 

dél afrika 111c2
A dél-afrikai Hermanus közelében található ez a káprázatosan szép barlangi étterem

 

lanzarote spoanyol 10af0
A Kanári-szigetek legnagyobbikán, Lanzarote-on található ez a gyönyörű, nyitott barlangétterem

 

anglia 9cd48
Az Egyesült Királyságban South Shields közelében egy 18. században vájt barlangba nyitottak éttermet

 

francia c4b76
Franciaországban Montsoreau-ban nemcsak ételt szolgálnak fel a barlangban, de ott különleges gombákat is nevelnek

 

olaszn ostuni c40dd
Olaszországban Ostuniban található ízig-vérig olasz vidéki hangulatú barlangétterem

Tel­je­sült az uta­sok álma.


Egy alig egy órás repülőút is alaposan kivesz az ember szervezetéből, arról már nem is beszélve, mi van akkor, ha a tengerentúlon akad dolga az embernek.

Persze azok nincsenek veszélyben, akik megengedhetik maguknak a business-osztályt, de egy átlagos jeggyel, pláne fapadoson fizikai erőpróba egy-egy levegőben töltött óra.

Arról nem is beszélve, hogy mi van akkor, ha az ember az átlagosnál nagyobbra nőtt: a plusz kilók és centik ugyanis további kellemetlenségeket okozhatnak az utastársainknak, és magunknak is.

Mától már nem!

Fantasztikus találmány forradalmasítja a repülőn pihenés és alvás művészetét.

A 8-as alakra hajazó párnának köszönhetően ugyanis aludhatunk szinte hason, oldalt, és háton is. De ami a lényeg, az eddigieknél sokkal kényelmesebben.

 

Augusztus elsején nyitották meg a kínaiak legújabb építészeti remekét, a Zhangjiajie Nemzeti Parkban található, üvegből készült Skywalkot, tehát a sziklára rögzített kilátó hidat, melyet a tériszonyban szenvedőknek egyáltalán nem ajánlunk, hiszen mintegy 1403 méter magasan fekszik a ránézésre is félelmetes létesítmény.


Ez a híd annyiban különbözik a másik két üveghídtól, amiket szintén a kínai Hunan tartományban építettek, hogy ez nem függőhíd, és egészében a Coiling Dragon Cliff-re tehát a “Tekeredő Sárkány Sziklára” van rögzítve.

A Tianmen hegyen található híd 100 méter hosszú és 1,6 méter széles, van tehát hely rajta bőven, ha valami extrém szelfire vágyunk.

Felülről minden annyira másnak tűnik. Megszoktuk már a szemmagasságban elénk táruló látványt, ezért madártávlatból minden sokkal érdekesebb, furcsább, néha ijesztőbb.


Nem véletlenül szeretnünk a repülőgépeken kinézni az ablakon és gyönyörködni a tájakban egy olyan perspektívából, amelyhez nem sűrűn van szerencsénk. Ezeket a képeket kivétel nélkül repülőgépek ablakából készítették.

Egy olasz tengerpart.
Varsó egy ködös napon.
Használt gumiabroncsok milliói egy gyűjtőtelepen.
Kairó, Egyiptom
Egy bálnát sikerült lekapni Argentína partjainál.
A szántóföldek gyönyörűek az égből.
Kanyargó utak.
Az Endeavor űrrepülőgép kilövése