Turista (32)

Közel 20 éve gyűjtik a külföldiek által feltett legbizarrabb kérdéseket. Kimondottan érdekes kis lista gyűlt össze meglepőbbnél meglepőbb kérdések szerepelnek a listában.


1. Voltál valaha moziban?

2. Van számítógéped?

3. Tudod, mi az ételt egy olyan nagy, hideg ládában tároljuk, amit hűtőszekrénynek nevezünk.

4. Ti magyarok néztek tévét?

5. Európa hol van?

6. A tévét mi ezzel kapcsoljuk be és ki...

7. Miért tesztek minden ételbe csípős paprikát?

8. Vannak boltok Magyarországon?

9. Ti miben laktok? Nagy sátrakban?

10. Magyarország? Az meg hol van? Tényleg, Európában?

11. Nézd, ez itt egy villanykapcsoló...

12. Ugye Magyarországon mindenki lóháton közlekedik?

13. Nem furcsa, hogy cirill betűk után angolul írsz?

14. Protestáns vagy? Tehát eretnek!

15. Magyar? Ja, tudom, ti eszitek a gulascht!

16. Milyen vallásúak vagytok?

17. Tényleg megeszitek a májat és a vért?!

18. Hol van a tengeretek?

19. Tudod, hogy a liftet hogyan kell használni?

20. Ugye szlávul beszéltek?

21. Ungarn? Piroschka! Tschardas! Paprika!

22. Nem vagy katolikus? Akkor protestáns vagy? De mi ellen protestálsz?

23. Milyen vicces ez a lift! Pont olyan, mintha 100 éves lenne.

24. Ez milyen étel? Ugye nem csípős? Megehetem?

25. Tudod, hogy mi az a mobiltelefon?

26. Nálatok most nincs háború?

27. Ó igen, tudom! Magyarországról származik Drakula. Láttál vámpírokat?

28. Nem tudtam, hogy ilyen szép dallama van a magyar nyelvnek. Egyébként ez milyen nyelv? Szláv?

A Fülöp-szigeteken kifogtak egy hatalmas halat, ami úgy néz ki, mintha tetovált lenne. Az emberek azóta azon vitatkoznak, életében, vagy halála után dekorálta ki valaki az állatot, esetleg a különleges minta a természetnek köszönhető?

 

wewe a3897
Forrás: Metro

A világos bőrű hal testén kék minták kanyarognak, és nem lehet eldönteni, hogy még életében, kisebb korában tette ezt vele valaki, vagy a kifogott halat halála után dekorálta ki az egyik vicces kedvű halász.

 

w333 02963


Mások úgy vélik, a hal testén csak a vízben bőrébe ágyazódott szövet vagy szennyeződés található.

fr e0b45

Ha egy olaszt szeretne egy mondattal kihozni a sodrából, akkor próbálkozzon a "Ketchuppal eszem a tésztát" mondattal, ha pedig egy osztrákot, akkor csak kérdezze meg tőle, hogy amúgy az országban németek laknak-e.

Egy Reddites bejegyzés az alapja a már Facebookon is terjedő képnek. A felhasználók szimplán arra a kérdésre válaszoltak, hogy mi az az egy mondat, amivel a vicceskedni akaró vagy akár bunkó turisták egy pillanat alatt ki tudják hozni őket a sodrukból.

A képet a Hvg szúrta ki, egyelőre az európai országok szerepelnek csak rajta, de valószínűleg nemsokára a többi kontinens lakói is elénk tárják, hogy mivel tudják őket felbosszantani a turisták.

És persze, ami minket illet: Ön is biztosan találkozott már minimum egyszer a Hungary-hungry szóviccel, amivel a külföldiek próbálkoznak. Az eredmény ennek tudatában nem meglepő, a válaszolók szerint a magyarokat az "Are you hungry?" vagyis "Éhes vagy?" kérdés tudja leghamarabb felbosszantani.

Véget ért a kínai újév, akik ilyenkor családjukkal töltik az ünnepeket, útra kelnek és indulnak haza. Így tett egy kínai férfi is, akinek poggyásza tizenöt kilóval volt több a megengedettnél.

Mikor a nankingi reptéren kinyitották a férfi táskáját, meglepődve látták, hogy a súlytöbbletet a több kilónyi palacsinta okozza.
Kiderült, édesanyja sütötte a palacsintákat és gyömöszölte bele fia utazótáskájába. A férfinak nem engedték meg, hogy ekkora súlytöbblettel feladja a gépre a táskát, viszont kézipoggyászként felvihette magával a fedélzetre – írta a Shangahaiist.

 

1159350 moms pancakes 7906b

Azt nem írták, hová repült a férfi, így nem tudni, mennyi ideig ültek a palacsintaszagban a repülő utasai.

 

Az amerikai James Balog, csapatával Grönlandra utaztak, hogy az északi sarkkör mentén készítsenek néhány lélegzetelállító felvételt.

Azt tervezték, hogy az összegyűjtött anyagból, felvételekből készítenek majd egy dokumentumfilmet.


A természettől semmi mást nem vártak, csak abban reménykedtek, hogy jó idő lesz, hogy tudjanak készíteni néhány felvételt a lenyűgöző jeges tájról...

...azonban hirtelen az örök jég birodalma, mozogni kezdett a lencse előtt...Balog soha sem hitt abban, hogy az ember képes megváltoztatni az éghajlatot!

“Nem hittem, hogy az emberek, képesek befolyást gyakorolni a hatalmas bolygó alapvető fizikai és kémiai törvényeire.”- mesélte.

Azonban megdöbbent, amikor saját szemével is látta, hogy néhány év múlva a New York-i Manhattant is el fogja lepni a víz.
... megdöbbent, amit ott látott!

Az amerikai James Balog, csapatával Grönlandra utaztak, hogy az északi sarkkör mentén készítsenek néhány lélegzetelállító felvételt.

Azt tervezték, hogy az összegyűjtött anyagból, felvételekből készítenek majd egy dokumentumfilmet.

A természettől semmi mást nem vártak, csak abban reménykedtek, hogy jó idő lesz, hogy tudjanak készíteni néhány felvételt a lenyűgöző jeges tájról...

...azonban hirtelen az örök jég birodalma, mozogni kezdett a lencse előtt...

Balog soha sem hitt abban, hogy az ember képes megváltoztatni az éghajlatot!

“Nem hittem, hogy az emberek, képesek befolyást gyakorolni a hatalmas bolygó alapvető fizikai és kémiai törvényeire.”- mesélte.

Azonban megdöbbent, amikor saját szemével is látta, hogy néhány év múlva a New York-i Manhattant is el fogja lepni a víz.

jeges 800x392 6e54f

 

Következményei lesznek annak, ahogyan a természettel bánunk! Itt az ideje, hogy erre mindenki rádöbbenjen, és ennek megfelelően éljünk!

A vietnámi Hang Son Doong barlang annyira különleges, hogy a 2017-re szóló jegyeket kevesebb, mint egy nap alatt eladták, így aki oda akar utazni, az leghamarabb 2018-ban léphet be a különleges helyre.


A hatalmas és rejtélyes barlangnak saját mikroklímája, dzsungele és folyója van, és olyan magas, hogy akár egy 40 emeletes épület is könnyedén elférne benne.
A hely egyébként meglepően sokáig rejtve maradt a turistáktól, csak 1990-ben fedezték fel, és rá húsz évre tárták fel teljesen.


Az Oxalis nevű cég le is csapott a turistalátványosságra, és egyedül ő szervez utakat a barlangba – de csak évente 500 embert engednek be.
Aki 2018-ban be akarna menni, annak majdnem egymillió forintnak megfelelő összeget kell kifizetnie.


Egy videó a Hang Son Doong barlangról:


 

No ez az amit sosem szabad kipróbálni, hisz lehet Neki sem kellett volna. Nem hittünk a szemünknek! Persze mindent úgy nézhettek végig, mintha Ti lennétek, mivel rögzítve is lett.

 

Egy igen érdekes módját választotta a srác az utazásnak. Elindult a metróaluljáróba aztán fel is szállt rá! De nem sokat utazott ott, és ezután már máshogy folytatja útját.
Te is azt fogod hinni, hogy ez csak átverés, hisz lehetetlen amit tett. De megtette és szerencsésen végződött. De a szátok tátva marad majd.

Fiatal az tény, no de ez hogy jutott az eszébe, arra valószínű sokan nagyon kíváncsiak lennétek majd! Erre felkészülni sem lehet:D Minden magáért beszél!


 

Roopkund egy glaciális tó, (a jég felszínformáló munkájának eredménye) 5029 méteres magasságban található India Uttarakhad nevű államában. A tó arról vált nevezetessé és egyben hírhedtté, hogy amikor a jég elolvad vagy a tó vize visszahúzódik, több száz emberi csontváz kerül felszínre, ezért nevezik Csontváz-tónak.

A tóra először 1942-ben bukkantak rá. Kezdetben azt gondolták, hogy a II.világháború idején a területre érkező japán katonák maradványi vannak a tóban, akik a szélsőséges körülmények miatt odavesztek az ismeretlen terepen. A korábban brit fennhatóság alatt álló országba ezért nyomozócsoportot küldtek, hogy kiderítsék, hogy valóban az ellenséges japán katonák csontvázait találták-e a tóban. A vizsgálat során rájöttek, hogy a csontvázak sokkal korábban kerültek oda, így nem az ellenséges katonák csontjai hevernek a Roopkund tó területén.


Néhány brit kutató és tudós úgy vélte, hogy a csontok a Zorawar Singh hadvezér és emberinek maradványai, akik eltévedtek a Himálájában hazaútjuk során, amikor a Tibeti háború véget ért 1841-ben. De az 1960-as években elvégzett radio-karbon vizsgálatok alapján ezt az elméletet is cáfolták. A tesztek alapján a csontvázak pontos korát nem tudták meghatározni,annyit állapítottak meg, hogy valamikor a 12. és 15. század közötti időszakból származnak. Ezután számos újabb találgatás és elmélet született a rejtélyes csontok eredetéről. Sokan azt feltételezték, hogy egy ismeretlen járvány áldozatira találtak, míg néhány antropológus rituális öngyilkosságok elméletével állt elő.


Csak 2004-ben derült fény az igazságra, amikor egy európai és indiai tudósokból álló csapat érkezett a területre a National Geographic megbízásából. A vizsgálatokból kiderült, hogy a csontok sokkal régebbiek, mint azt korábban mondták, i.sz. 850-es évekből származnak. A koponyájukon talált repedések alapján kiderült, hogy mindannyian a fejükre mért végzetes csapás következtében haltak meg. A sérüléseket egy tompa, gömbölyű tárgy okozta, amik nagyjából egy krikettlabda nagyságával egyenlőek. A halálos ütés felülről érkezett. Az egyetlen elfogadható magyarázat a kutatók szerint arra, hogy ugyanolyan sérülések, ugyanazon a helyszínen és egyszerre értek több száz embert, az hogy egy pusztító jégeső következtében haltak meg.
Nincsenek történelmi bizonyítékok Tibetbe vezető kereskedelmi utak létezéséről, így bizonyos volt, hogy nem kereskedők maradványai fekszenek a Csontváz-tóban, azonban Roopkund területén haladt át egy fontos zarándokútvonal, a Nada Devi. Az 500-600 főből álló csoport tagjai zarándokok voltak akik a 12 évente megrendezésre kerülő kultusz ünnepségekre tartottak. A zarándokok mind ugyanarról a területről származtak, felbéreltek maguk mellé hordárokat, akik ismerték az utat és a magas hegyeken a zarándokok csomagjait vitték.

Miközben a tó felé tartottak friss vízért, a viharfelhők megérkeztek, és mivel nem volt menedékük, a borzalmas jégeső valószínűleg az összes utazóval végzett. A jeges víz évszázadokon át megőrizte a testüket. Néhány csontvázon még hajat és ruházatot is találtak.

Egy képzett hegymászó vezette csapat a múlt hét végén felkerekedett, és egy tizenöt kilométeres, szokatlan expedíciót szervezett a Balaton keleti öblének a jegére – számolt be a hirbalaton.hu. Speciális felszerelésben indultak útnak, de vittek magukkal egy kutyát és egy szánkót is.

Az éjszakát a parttól közel hat kilométerre töltötték, ahol sátrakat vertek fel. A vacsorájukat gázfőzőn készítették el, a visszaútra pedig egy sült szalonnás reggelivel hangolódtak. Szerencsére a jég vastag volt, így nem érte őket kellemetlen meglepetés.

1146216 jegtura 3 88c03

 

1146225 jegtura 12 095b0
A parttól hat kilométerre, a jégen töltötték az éjszakát © hirbalaton.hu

Nézd meg a természeti csodát!
A Kalifornában található Yosemite Nemzeti Parkban található a világ egyik legkülönlegesebb csodája. Számos geológiai érdekességet rejt, de lófarok elnevezésű vízesése a park fő látványossága


Évente egyszer, februárban ugyanis olyan látványt nyújt a zúgó víz, mintha izzó vulkán folyna le a sziklákon. A különös jelenség mindössze két hétig tart, magyarázata pedig abban rejlik, hogy alkonyatkor a lemenő nap fénye megfelelő szögben érkezik. A gránit falakon a víz szinte izzik, és lávafolyammá válik a víz. A természet szerelmesei ekkor lepik el a környéket, hogy megörökítsék. Nézd meg a különös jelenséget!


 

Guinness-rekordot döntött Besze Gábor és 17 lova Bács-Kiskunban! - Fotók

Besze Gábor csikós Puszta 17-est mutat be a Bács-Kiskun megyei Bócsán, a Vincze Lovardában 2016.…

ILYEN NAGY HATÁSSAL VAN SZEMÉLYISÉGEDRE A KISUJJAD HOSSZÚSÁGA! TUDTAD EZT?

BÁMULATOS! ILYEN NAGY HATÁSSAL VAN SZEMÉLYISÉGEDRE A KISUJJAD HOSSZÚSÁGA! A-típus Zárkózott…

Ezek a világ legőrültebb szakító okai

Oké, a filmekben láthattál már jó néhány vicces szakítást, de, ha elolvasod ezeket a sztorikat, nem…
Andy nejével Timivel ünneplete 72 szülinapját / Fotó: Pozsonyi Zita

Soha nem találja ki, milyen telefonja van Andy Vajnának! - Fotó

Míg Vajna Timi a legújabb mobilkészülékkel ontja a képeket magáról, addig kormánybiztos férjének…