Turista (30)

Ha egy olaszt szeretne egy mondattal kihozni a sodrából, akkor próbálkozzon a "Ketchuppal eszem a tésztát" mondattal, ha pedig egy osztrákot, akkor csak kérdezze meg tőle, hogy amúgy az országban németek laknak-e.

Egy Reddites bejegyzés az alapja a már Facebookon is terjedő képnek. A felhasználók szimplán arra a kérdésre válaszoltak, hogy mi az az egy mondat, amivel a vicceskedni akaró vagy akár bunkó turisták egy pillanat alatt ki tudják hozni őket a sodrukból.

A képet a Hvg szúrta ki, egyelőre az európai országok szerepelnek csak rajta, de valószínűleg nemsokára a többi kontinens lakói is elénk tárják, hogy mivel tudják őket felbosszantani a turisták.

És persze, ami minket illet: Ön is biztosan találkozott már minimum egyszer a Hungary-hungry szóviccel, amivel a külföldiek próbálkoznak. Az eredmény ennek tudatában nem meglepő, a válaszolók szerint a magyarokat az "Are you hungry?" vagyis "Éhes vagy?" kérdés tudja leghamarabb felbosszantani.

Véget ért a kínai újév, akik ilyenkor családjukkal töltik az ünnepeket, útra kelnek és indulnak haza. Így tett egy kínai férfi is, akinek poggyásza tizenöt kilóval volt több a megengedettnél.

Mikor a nankingi reptéren kinyitották a férfi táskáját, meglepődve látták, hogy a súlytöbbletet a több kilónyi palacsinta okozza.
Kiderült, édesanyja sütötte a palacsintákat és gyömöszölte bele fia utazótáskájába. A férfinak nem engedték meg, hogy ekkora súlytöbblettel feladja a gépre a táskát, viszont kézipoggyászként felvihette magával a fedélzetre – írta a Shangahaiist.

 

1159350 moms pancakes 7906b

Azt nem írták, hová repült a férfi, így nem tudni, mennyi ideig ültek a palacsintaszagban a repülő utasai.

 

Az amerikai James Balog, csapatával Grönlandra utaztak, hogy az északi sarkkör mentén készítsenek néhány lélegzetelállító felvételt.

Azt tervezték, hogy az összegyűjtött anyagból, felvételekből készítenek majd egy dokumentumfilmet.


A természettől semmi mást nem vártak, csak abban reménykedtek, hogy jó idő lesz, hogy tudjanak készíteni néhány felvételt a lenyűgöző jeges tájról...

...azonban hirtelen az örök jég birodalma, mozogni kezdett a lencse előtt...Balog soha sem hitt abban, hogy az ember képes megváltoztatni az éghajlatot!

“Nem hittem, hogy az emberek, képesek befolyást gyakorolni a hatalmas bolygó alapvető fizikai és kémiai törvényeire.”- mesélte.

Azonban megdöbbent, amikor saját szemével is látta, hogy néhány év múlva a New York-i Manhattant is el fogja lepni a víz.
... megdöbbent, amit ott látott!

Az amerikai James Balog, csapatával Grönlandra utaztak, hogy az északi sarkkör mentén készítsenek néhány lélegzetelállító felvételt.

Azt tervezték, hogy az összegyűjtött anyagból, felvételekből készítenek majd egy dokumentumfilmet.

A természettől semmi mást nem vártak, csak abban reménykedtek, hogy jó idő lesz, hogy tudjanak készíteni néhány felvételt a lenyűgöző jeges tájról...

...azonban hirtelen az örök jég birodalma, mozogni kezdett a lencse előtt...

Balog soha sem hitt abban, hogy az ember képes megváltoztatni az éghajlatot!

“Nem hittem, hogy az emberek, képesek befolyást gyakorolni a hatalmas bolygó alapvető fizikai és kémiai törvényeire.”- mesélte.

Azonban megdöbbent, amikor saját szemével is látta, hogy néhány év múlva a New York-i Manhattant is el fogja lepni a víz.

jeges 800x392 6e54f

 

Következményei lesznek annak, ahogyan a természettel bánunk! Itt az ideje, hogy erre mindenki rádöbbenjen, és ennek megfelelően éljünk!

A vietnámi Hang Son Doong barlang annyira különleges, hogy a 2017-re szóló jegyeket kevesebb, mint egy nap alatt eladták, így aki oda akar utazni, az leghamarabb 2018-ban léphet be a különleges helyre.


A hatalmas és rejtélyes barlangnak saját mikroklímája, dzsungele és folyója van, és olyan magas, hogy akár egy 40 emeletes épület is könnyedén elférne benne.
A hely egyébként meglepően sokáig rejtve maradt a turistáktól, csak 1990-ben fedezték fel, és rá húsz évre tárták fel teljesen.


Az Oxalis nevű cég le is csapott a turistalátványosságra, és egyedül ő szervez utakat a barlangba – de csak évente 500 embert engednek be.
Aki 2018-ban be akarna menni, annak majdnem egymillió forintnak megfelelő összeget kell kifizetnie.


Egy videó a Hang Son Doong barlangról:


 

No ez az amit sosem szabad kipróbálni, hisz lehet Neki sem kellett volna. Nem hittünk a szemünknek! Persze mindent úgy nézhettek végig, mintha Ti lennétek, mivel rögzítve is lett.

 

Egy igen érdekes módját választotta a srác az utazásnak. Elindult a metróaluljáróba aztán fel is szállt rá! De nem sokat utazott ott, és ezután már máshogy folytatja útját.
Te is azt fogod hinni, hogy ez csak átverés, hisz lehetetlen amit tett. De megtette és szerencsésen végződött. De a szátok tátva marad majd.

Fiatal az tény, no de ez hogy jutott az eszébe, arra valószínű sokan nagyon kíváncsiak lennétek majd! Erre felkészülni sem lehet:D Minden magáért beszél!


 

Roopkund egy glaciális tó, (a jég felszínformáló munkájának eredménye) 5029 méteres magasságban található India Uttarakhad nevű államában. A tó arról vált nevezetessé és egyben hírhedtté, hogy amikor a jég elolvad vagy a tó vize visszahúzódik, több száz emberi csontváz kerül felszínre, ezért nevezik Csontváz-tónak.

A tóra először 1942-ben bukkantak rá. Kezdetben azt gondolták, hogy a II.világháború idején a területre érkező japán katonák maradványi vannak a tóban, akik a szélsőséges körülmények miatt odavesztek az ismeretlen terepen. A korábban brit fennhatóság alatt álló országba ezért nyomozócsoportot küldtek, hogy kiderítsék, hogy valóban az ellenséges japán katonák csontvázait találták-e a tóban. A vizsgálat során rájöttek, hogy a csontvázak sokkal korábban kerültek oda, így nem az ellenséges katonák csontjai hevernek a Roopkund tó területén.


Néhány brit kutató és tudós úgy vélte, hogy a csontok a Zorawar Singh hadvezér és emberinek maradványai, akik eltévedtek a Himálájában hazaútjuk során, amikor a Tibeti háború véget ért 1841-ben. De az 1960-as években elvégzett radio-karbon vizsgálatok alapján ezt az elméletet is cáfolták. A tesztek alapján a csontvázak pontos korát nem tudták meghatározni,annyit állapítottak meg, hogy valamikor a 12. és 15. század közötti időszakból származnak. Ezután számos újabb találgatás és elmélet született a rejtélyes csontok eredetéről. Sokan azt feltételezték, hogy egy ismeretlen járvány áldozatira találtak, míg néhány antropológus rituális öngyilkosságok elméletével állt elő.


Csak 2004-ben derült fény az igazságra, amikor egy európai és indiai tudósokból álló csapat érkezett a területre a National Geographic megbízásából. A vizsgálatokból kiderült, hogy a csontok sokkal régebbiek, mint azt korábban mondták, i.sz. 850-es évekből származnak. A koponyájukon talált repedések alapján kiderült, hogy mindannyian a fejükre mért végzetes csapás következtében haltak meg. A sérüléseket egy tompa, gömbölyű tárgy okozta, amik nagyjából egy krikettlabda nagyságával egyenlőek. A halálos ütés felülről érkezett. Az egyetlen elfogadható magyarázat a kutatók szerint arra, hogy ugyanolyan sérülések, ugyanazon a helyszínen és egyszerre értek több száz embert, az hogy egy pusztító jégeső következtében haltak meg.
Nincsenek történelmi bizonyítékok Tibetbe vezető kereskedelmi utak létezéséről, így bizonyos volt, hogy nem kereskedők maradványai fekszenek a Csontváz-tóban, azonban Roopkund területén haladt át egy fontos zarándokútvonal, a Nada Devi. Az 500-600 főből álló csoport tagjai zarándokok voltak akik a 12 évente megrendezésre kerülő kultusz ünnepségekre tartottak. A zarándokok mind ugyanarról a területről származtak, felbéreltek maguk mellé hordárokat, akik ismerték az utat és a magas hegyeken a zarándokok csomagjait vitték.

Miközben a tó felé tartottak friss vízért, a viharfelhők megérkeztek, és mivel nem volt menedékük, a borzalmas jégeső valószínűleg az összes utazóval végzett. A jeges víz évszázadokon át megőrizte a testüket. Néhány csontvázon még hajat és ruházatot is találtak.

Egy képzett hegymászó vezette csapat a múlt hét végén felkerekedett, és egy tizenöt kilométeres, szokatlan expedíciót szervezett a Balaton keleti öblének a jegére – számolt be a hirbalaton.hu. Speciális felszerelésben indultak útnak, de vittek magukkal egy kutyát és egy szánkót is.

Az éjszakát a parttól közel hat kilométerre töltötték, ahol sátrakat vertek fel. A vacsorájukat gázfőzőn készítették el, a visszaútra pedig egy sült szalonnás reggelivel hangolódtak. Szerencsére a jég vastag volt, így nem érte őket kellemetlen meglepetés.

1146216 jegtura 3 88c03

 

1146225 jegtura 12 095b0
A parttól hat kilométerre, a jégen töltötték az éjszakát © hirbalaton.hu

Nézd meg a természeti csodát!
A Kalifornában található Yosemite Nemzeti Parkban található a világ egyik legkülönlegesebb csodája. Számos geológiai érdekességet rejt, de lófarok elnevezésű vízesése a park fő látványossága


Évente egyszer, februárban ugyanis olyan látványt nyújt a zúgó víz, mintha izzó vulkán folyna le a sziklákon. A különös jelenség mindössze két hétig tart, magyarázata pedig abban rejlik, hogy alkonyatkor a lemenő nap fénye megfelelő szögben érkezik. A gránit falakon a víz szinte izzik, és lávafolyammá válik a víz. A természet szerelmesei ekkor lepik el a környéket, hogy megörökítsék. Nézd meg a különös jelenséget!


 

Ilyen az, amikor az amerikaiak először kóstolják meg a tradicionális magyar kaját - Videó
Önök hogyan reagálnak, amikor külföldi ételeket próbálnak ki?


Adott egy csapat amerikai és több fajta, tradicionális magyar élelmiszer.
A Buzzfeed összegyűjtött pár embert a videóban, akik még soha nem kóstolták a magyar konyha remekeit, a videóban látható reakciók pedig eszméletlen aranyosak és magukért beszélnek. A kedvenc részünk az volt, amikor megpróbálták kimondani a szilvásgombóc és a töltött káposzta neveit.


Mi is készítettünk egyébként egy hasonló kóstolós videót, mi a nagyon olcsó édességeket próbáltuk meg megenni, hogy ne Önöknek kelljen!


 

Ha megnézed ezt a videót, akkor te is rögtön csomagolnál, hogy Izlandra utazz!


Izland az az északi ország, ahol egyszerre van jelen a jég és a tűz, azaz mélyről feltörő vulkánok a jéggel borított tájon. Bár az ország nagyon népszerű turistacélpont, mégis sokan félnek attól, hogy a természet nem lesz kegyes hozzájuk, amikor oda utaznak.

Az alább látható csodás videó timelapse technikával készült, és Izland legszebb tájait mutatja be: lebegő kék jéghegyeket a Jokulsarlonon, gőzölgő geotermikus szellőzőket a Mývatnon, a színes hegyeket Landmannalaugaron, a lélegzetelállító naplementét a Snaefellnes-félszigeten, és az Askja vulkán kopár környezetét.


Mi legszívesebben az összes helyre ellátogatnánk, megállítanánk az időt, és csak néznénk a táj változását. Ez valami csodás!

 

Madonna bevallotta: szégyelli, hogy amerikai / Fotó: Northfoto

Madonna bevallotta: befeküdt Trump ágyába!

Miami - Madonna jótékonysági estet rendezett, mely során nagyjából 7,5 millió dollárt sikerült…

Befestette kék filctollal a telefonja vakuját… Hogy miért? ZSENIÁLIS!

Mindenki tökéletes tisztaságot szeretne a lakásában, és mindent megtennénk a kórokozók ellen, még…

11 zseniális autós megoldás ami jobbá fogja tenni a napjaidat

11 zseniális autós megoldás ami jobbá fogja tenni a napjaidat Praktikus megoldások arra az esetre,…

Brutál cukin tolja Majka tíz hónapos kisfia

Mond­juk úgy, hogy az alma nem esett messze a fá­já­tól. Oli­vér még csak tíz hó­na­pos, de ha…
×