Életmód (254)

Légiesek és kecsesek. Vajon hogy csinálják?


A japán nők titkát gyakorlatilag az egész világ próbálja megfejteni. 40 évesen 25-nek néznek ki, kecsesek, gyönyörű a bőrük, és nagyon sokáig élnek. A titok az életmódjukban keresendő, ezért a Brightside összegyűjtötte azt a 6 táplálkozási szokást, ami minden japán nőnél megfigyelhető.

1. Gazdag és kiegyensúlyozott az étrendjük. Egyáltalán nem csak szushin élnek, sok halat, zöldséget, gyümölcsöt fogyasztanak, és szinte egyáltalán nincsenek magas kalóriatartalmú és gyorsételeik. Szintén jellemző, hogy mindig az évszaknak megfelelő ételeket fogyasztják.

2. Sütési módszer. A japán ételek párolva, grillezve, vagy minimális olajban sütve készülnek. A zöldségeket szeletelve sütik, hogy gyorsabban elkészüljenek, és több vitamin maradjon bennük. A konyhájuk ráadásul a természetes ízekre épül, így nem használnak nehéz szószokat, önteteket és fűszereket, amik megterhelnék a gyomrot.

3. Az étkezés rituálé. Japánban az étkezési kultúra a mindennapi élet szerves része. Lassan, apró adagokat esznek. Minden ételt külön edényben szolgálnak fel, és soha nincs púposra pakolva a tányér.

4. Rizs kenyér helyett. Japánban sokkal kevesebb pékárut fogyasztanak a főétkezésekhez, helyette só és vaj nélkül főzött natúr rizs a köret.

5. Tényleg a reggeli a fő étkezés. Ezt itthon is sokszor hallhatod, de Japánban tényleg ez a nap legkiadósabb étkezése. Általában hal, rizs, miso leves, zöldségek és tea szerepel egy tipikus reggeli menüben.

6. Nincs desszert. Legalábbis ritka alkalom, hogy egy japán étkezés desszerttel záródjon, és akkor is keveset esznek. Ezek ráadásul nem torták, vagy habos sütemények, hanem alacsony kalóriás, alacsony cukortartalmú desszertek, amik a mi ízlésünk szerint talán nem is számítanak igazi édességnek.

Nézzétek meg figyelmesen a most következő kristályokat és válasszátok ki azt a darabot amelyik a legjobban illik hozzátok. Ne a színe legyen a fontos, hanem azt válasszátok, amelyik a legjobban vonz ebben a pillanatban. A most következő sorokban elolvashatjátok a válaszokat attól függően, hogy melyik kőre esett a választásotok, ilyen most a személyiségetek.

 

rrr33 62513

 

1. Opál

op1 adf58


A szabadságot és a csendet szereted. Ebben a pillanatban is az aggodalmaidat szeretnéd csillapítani és több időt szeretnél magadra szánni. Valószínű az utóbbi időszak eléggé stresszes volt számodra és most szeretnél egy kis csendet, lazítást. Nem vagy biztos a jövődről alkotott gondolatokba, ezért is van szükséged egy kis elmélkedésre, hogy át tudj gondolni mindent. A jövőről alkotott képed néha ködös, ezért szereted azokat a pillanatokat amikor átformálhatod a gondolataidat. Tulajdonképpen minden rendben van, csak szükséged van egy kis időre, hogy észre vedd, melyek azok a dolgok amelyek a hasznodra vannak az életedbe és melyek nem. Most van a megfelelő alkalom arra, hogy tisztázd a céljaidat és megértsd melyek azok a dolgok amelyek pozitív energiával töltenek fel. Halványkék színű kristályt választottál, ami azt jelképezi, hogy világos és spirituális gondolataid vannak.

 

2. Malachit

op2 f727e


Ha ez a kő vonz, akkor a mostani időszakban nagy változások történnek az életedben. Szeretnéd megváltoztatni az életmódod és a munkád, de ennek eléréséhez mélyen magadba kell nézned. Tulajdonképen a spirituális fejlődésedről beszélünk: tisztában kell lenned azokkal a dolgokkal amelyek hullámvölgyeket okoznak az életedben és el kell felejtened a múltat. Anélkül, hogy tudnál róla egy tanulási folyamaton mész át azért, hogy jobban bízz magadban. Néha eluralkodik rajtad a kétség, de ne felejtsd el, hogy kiválasztottad a számodra megfelelő utat és ez kell motiváljon. A malachit a frissességet és a hősiességet jelképezi. Ebben a pillanatban pedig azt határoztad el, hogy a gazdagságot és a sikert választod. Ez még azt is jelentheti, hogy pontot tettél egy destruktív romantikus kapcsolatra és az elkövetkező időkben egy igazi szerelmi kapcsolat vár rád. Kiválasztva ezt a követ a tudatalattid ezt mondja:” Felkészültem a sikerre. Kész vagyok elfelejteni minden negatív gondolatot. Szükségem van szenvedélyre az életemben.”

 

3. Napkő

op3 65dda


Ha erre a kőre esett a választásod azt jelenti, hogy optimista vagy és hiszel a jövődben. A nap ereje feltölti a tested, szeretsz hosszú időt tölteni a szabadban, vigyázz az egészségedre, győzd le a félelmeidet és a stresszt. A Nap köve a szerencsét jelképezi, ha ezt a követ választottad, akkor rövidesen változás történik az életedben, jó irányba.Képzeld el, hogy reggel amikor felébredsz az első érzés a boldogság érzése lesz, irányíthatod a légzésedet és ellenőrizheted a kapcsolatodat a szeretteiddel. Persze, hogy ez csak egy elképzelés, de ez arra készteti a tudatalattidat, hogy a jó dolgokat válassza és felkészít arra, hogy bármilyen nehézséggel szembe tudj nézni. Ha még nem volt részeid ilyen reggeli izgalmakban, akkor nemsokára megtapasztalhatod azt.

 

4. Piros Obszidián

op4 32d7c


Ez a kő a saját zárkózottságodat jelképezi. Ha ezt a követ választottad, akkor a tudatalattid azt mondja:” Kész vagyok felhagyni a rossz szokásaimmal és boldog akarok lenni.” Lassan, lassan ismét két lábbal jársz a földön, kezded észre venni azokat az embereket akik sokkal szerencsésebbek vagy kevésbé szerencsésebbek az életben, mint te. Most egy olyan perióduson mész keresztül, amikor figyelmesebb és megértőbb leszel azokkal akik körbevesznek téged. Lassan rájössz, hogy minden ember külön egyéniség. Az irigység már a múlté: megérted, hogy mindenki el van foglalva a saját problémájával, de sokan elrejtetik és nem beszélnek róla. Pontosan az vagy amit érzel: féltékenység, lelki fájdalom, az az érzésed, hogy elárultak... Ezek a gondolatok megmérgezik az idegrendszered és a szegénységbe húzhatnak, materiálisan és spirituálisan is. Most kezded megérteni, hogy a fájdalom az csak fájdalom. Az energetikai blokkok hamar eltűnnek a szervezetedből. Végre megtalálod magadban az erőt és kilépsz a negatív emberek társaságából, illetve a negatív helyzetekből és ez olyan boldogsággal tölt el, hogy néha szeretnéd átölelni az egész világot. Határozd meg helyesen a fontos dolgokat és elemezd mit érdemes megcsinálni és mit nem.

 


5. Howlite

op5 fb083


Ez a kő azt jelenti, hogy hamarosan üzenetet kapsz egy másik világból, vagyis álmok, gondolatok, számok vagy szavak amelyek ismétlődnek. Most épen az élet és az intuíciód irányít, a belső megérzéseidre hallgatsz és megbízol benne, ő tudja, hogy nem minden gondolatod hasznos a számodra. Más szóval az intuíció a legrövidebb út a sikerhez. Lehet, hogy az utóbbi időben alvás problémával küzdesz, van egy belső hang amely nem hagy nyugodni, de próbáld meg ezt kiiktatni. Ne próbálj változtatni valamin, csak folytasd a megszokott életed. A jövőben a lelkedben hirtelen lángra lobbant egy spirituális szikra és mindenre választ fogsz kapni. A Howlite követ választják azok az emberek is akik gyereket szeretnének, a terhes nők számára pedig ez a kő azt jelenti, hogy egészséges, erős fiút fognak szülni.

 

6. Dalmata jáspis

op6 8e87a


Most jött el a megfelelő időszak, hogy beengedd az életedbe a jókedvet és humort. Ha ezt a követ választottad, akkor a belső hang mintha ezt kiabálná: ” Játssz, relaxálj.” Valószínű nyugtalan vagy és cinizmussal tekintesz a dolgokra az utóbbi időben. Ne felejtsük el, hogy csak átutazók vagyunk ebben az életben és ennek örülnünk kell. A legnehezebb helyzetekben se veszítsük el a humorérzékünket, ha magunkért nem is, de a körülöttünk lévő személyekért. A humorérzék a ti titkos fegyveretek! Ez tart össze benneteket a családdal és segít, hogy minden problémát átvészeljetek. Ez a kristály azoknak is segítségére lehet, akik szeretnének leszokni a dohányzásról, lassan olyan kondíciókat teremtenek maguknak, hogy abbahagyják a dohányzást.

A te életed olyan, mint amilyen kristályt választottál? Ha igen mutasd meg az ismerőseidnek is!

Ezek az apukák megmutatják, hogyan kellene minden apának nevelnie a kislányát! Nem mindennapi fotók következnek. :)

Ezekről a férfiakról példát vehetne minden (lányos) apuka! Nem könnyű dolog férfiként egy nőt felnevelni, hiszen meg kell tanítani nekik, hogyan legyenek finom hölgyek, ugyanakkor határozott, erős asszony váljon belőlük.

Az atyai szigor főleg a kislányos apukáknál jön elő, a széltől is óvják őket, viszont emellett nekik kell lenniük a lányok legjobb barátjának, akikre bármikor számíthatnak, legyen szó jó tanácsokról, vagy közös ökörködésről.

Szerintem ezek az apukák a tökéletességre járatták a lányos apa szerepkört, látszik rajtuk, hogy mindenre hajlandóak szeretett kislányaikért, és egy percig sem gondolkodnak azon, hogy amit épp csinálnak, az férfias-e és a haverok mit szólnának hozzá, ha ilyen szituációkban látnák őket.

Nehéz dolog egy kislány felnevelése férfiként, egy fiúval könnyebb dolguk van az apáknak, hiszen ők is voltak kisfiúk (és igazából még most is azok, legbelül).

Szerencsére sokan megbirkóznak ezzel a feladattal, lássuk hát a képeket! :)

 

po1 acd6a

po2 f34be

po3 c2bef

po4 5d670

po5 626cb

po6 893f6

po7 19203

po8 6567b

po9 5312d

po10 ec8ab

po11 b8278

po12 464f5

po13 87ef3

po14 0210f

po15 1b453

po16 238bf

 

 

 

 

Az egyik legtöbbet hallott kérdés gyerekkorban a ,,mi szeretnél lenni, ha nagy leszel?!". Ez az a kérdés amire egy általános iskola alsó osztályos gyermek még akkor sem tudna válaszolni, ha az élete múlna rajta.

A felnőttek viszont akkor is csak kérdezgetik, erőltetik, sőt számomra döbbenetes módon néha még egy-egy iskolai felmérés keretein belül is szeretnének választ kapni olyan kérdésekre, melyekre még egy felnőtt ember sem tudna normálisan válaszolni, nem hogy egy gyerek. Na ez a 12 fiatal gyermek nem volt rest kegyetlen őszinteséggel válaszolni dolgozatban feltett kérdésekre. Haláli jó fejek a srácok, biztos vagyok benne, hogy a helyükben mi is valami ilyesmiket írtunk volna...


1 Teljesen reálisan látja a dolgokat...?

vi1 29bbe


2 Barátságos óva intés..

vi2 db320


3 Csak nehogy a későbbiekben eluralkodjon ez a robbanás iránti vágy...?

vi3 3a8a9


4 A gyermekek őszintesége nem ismer határokat...

vi4 3fdee


5 Én is kis haver, én is...

vi4 b160c


6 Aztán eljön az az idő, amikor már visszafelé szeretnénk pörgetni az időt...?

vi6 87abe


7 Reális, elérhető cél. Még ha kicsit fura is...?

vi7 57577

 

8 Legjobb barát...??

vi8 bd30b


9 Szokatlan életcél... ez azért nem biztos, hogy sikerülni fog...?

vi9 c102b


10 Valami azt súgja, hogy a kis Gáborka sem hisz már a tündérmesékben...

vi10 bb371


11 Adja magát az egyenlet...

vi11 ba319


12 Valószínűleg apuka tartott már néhány mély előadást a házassággal kapcsolatban...??

vi12 7be19

 

Szánj egy percet magadra, figyelj befelé, és tudd meg egyetlen választással, hogy melyik a legerősebb tulajdonságod!
A természet kincsei, az ásványok és kristályok mind gyönyörűek a maguk módján. Mindannyiunknak a személyiségéhez passzol valamelyik. Most figyelj egy kicsit befelé, hallgass a megérzéseidre és így válassz egyet az alábbi 4 ásvány közül! A választásoddal megtudhatod, milyen kiemelkedő szellemi képességet kaptál az univerzumtól.

 

huhz 681d8


1. Lazurit – Éleslátás

Nem csak a dolgokat látod át azonnal, képes vagy az emberek, tárgyak, helyzetek körül meglátni az energiát is. Ha fel akarod erősíteni ezt a képességed, helyezz lazurit követ a harmadik szem csakrád, azaz a homlokközpontod környékére.

2. Labradorit – Tisztánhallás

Kiváló hallgatóság vagy, aki egyből kihallja a lényeget a másik mondandójából. De ez még nem minden: spirituális üzenetek felfogására is képes vagy. Egy labradorit kőből készült fülbevalóval még erősebb lehet ez az adottságod.

3. Ametiszt – Felismerés

Az információk olyan könnyen áramolnak végig a tudatodon, semmi erőfeszítést nem kell tenned, hogy megismerd a dolgokat. Egy ametiszt követ a szívcsakrádra téve tovább erősítheted ezt a képességet.

4. Rózsakvarc – Intuíció

Hihetetlenül pontos megérzéseid vannak, minden új helyzetet tűélesen fel tudsz mérni pusztán az érzékeiddel. Egy rózsakvarc követ magadnál tartva ez a képesség csak fokozódik!

Harry Mellinget valószínűleg Ön is csak a Harry Potter dagi és idegesítő Dudley Dursleyjaként ismeri. Ez nem véletlen, hiszen az volt az eddigi leghíresebb szerepe, és a Halál ereklyéi első része után, ami 2010-ben jelent meg, nem is nagyon hallatott magáról.


A színész azóta 27 éves lett és ahogy az éveinek száma megnőtt, úgy tűntek el róla a kilók is. Melling csütörtökön a The Lost City of Z cmíű film premierjén mutatta meg a közönségnek új alakját. Íme:

 

14696569 f99cf6d9b26f78d8cfa9d26d9a6e3cd6 wm dde95
Fotó: Getty Images


És ugye ilyen volt:

 

14696603 db7c5bda3b931de760219ca5406bf9f2 wm 9a301
Fotó: Instagram


Melling egyébként elmondta, nem hirtelen fogyott le, hanem az elmúlt nagyjából hét év alatt szabadult meg 30 kilótól. A The Movie Networknek arról is beszélt, hogy az utolsó Harry Potter filmjének forgatása alatt már soványabb volt, mint azt a szerepe megkövetelte, ezért a felvételek során ki kellett párnázni.

Craig David e64d2

Craig David

Zac Efron 8988c

Zac Efron

Jake Gyllenhaal e723b

Jake Gyllenhaal

Joe Manganiello 016a3

 Joe Mangianello

Jude Law 67c49

Jude Law

Justin Timberlake 8371e

Justin Timberlake

Ryan Seacrest 69384

Ryan Seacrest

Richard Madden dfda7

Richard Madden

Aaron Taylor Johnson 7648c

Aaron Taylor-Johnson

Matthew Lewis 10c8d

Matthew Lewis

Liam Payne 8db4c

Liam Payne

 Henry Cavill 6ffc0

Henry Cavill

Kétszer is szerencséje volt egy idős férfinak, aki elfelejtette, hogy hova is rejtett el egy kisebb vagyont. A malacperselynek használt tévét először egy barátjának adta, aki harminc év után kidobta.

A hulladékfeldolgozó munkatársai bukkantak rá a pénzre, és értesítették a rendőrséget.
Közel százezer kanadai dollárt, mintegy huszonkétmillió forintot rejtett el öreg tévéjében az évek alatt egy most 68 éves kanadai férfi. A pénzre akkor bukkantak rá, amikor a leselejtezett televíziók ártalmatlanításával foglakozó cég munkatársai szétbontották a tévékészüléket és a képcső mellett egy dobozra bukkantak, amiben ötvendolláros kötegekben lapult a százezer dollár.A malacperselynek használt tévét harminc évvel ezelőtt ajándékozta oda a feledékeny férfi egy barátjának, aki a napokban selejtezte le és adta le a hulladékudvaron, mit sem tudva a kábelek és a képcső mellett pihenő tetemes összegről. A hulladékfeldolgozó vezetője nagyon büszke a munkatársaira, akik egyből értesítették a rendőrséget, amint ráleltek a rejtett pénzre. A rendőrök végül a pénz mellett heverő iratokból azonosították be annak gazdáját, aki teljesen elfeledkezett arról, hogy százezer dollárt rejtett el a tévében.

A kézírás alapján nemcsak az ember jellemére lehet következtetni, de az egészségi állapotára is.
A grafológia tudományát elsősorban a kriminalisztikában vagy állásinterjúk során alkalmazzák, hogy minél többet kideríthessenek az adott személy jelleméről. Arra is lehetőséget nyújt azonban, hogy egészségügyi problémák jeleit keressük az írás mögött.

 

1 24ac3

Magas vérnyomás. A magas vérnyomás mellett papírra vetett szöveg betűi nagyon reszketegek, az írás teljesen eltérhet ugyanannak az embernek normális vérnyomás mellett papírra vetett írásától.

Olaszország déli tartományaiban a történelem viszontagságos éveiben sokfajta nép megfordult. Talán ezzel magyarázható az az eset is, ami a napokban történt: Pugliában (az olasz csizma sarkánál) található kórházban egy olyan sötét bőrű gyermek született, akinek mindkét szülője fehér bőrű.


A gyermek édesapja bent volt a szülőszobában, mikor felesége világra hozta gyermekét. Mivel teljesen váratlanul érte az apát a gyermek bőrszíne, először sokkos állapotba került. A kórház személyzetének kellett megnyugtatnia, és elmagyaráznia, hogy bizony fennáll az esélye, hogy a család felmenői között fekete bőrűek is lehettek, és igenis, saját gyermeke lehet az a kisfiú, aki április 19-én látta meg a napvilágot.

A La Gazzetta del Mezzogiorno nevű dél-olasz újság szerint a szülők házassága már a gyermekvállalás előtt sem volt stabil, ezért azt remélték, hogy ez a harmadik közös gyermek talán újra visszahozza a várva várt családi békét. Sajnos azonban pont az ellenkezője történt: nem csak a házaspár, hanem az egész falu közössége értetlenkedik a gyermek bőrszíne miatt.

Az olasz sajtó érthető okokból nem is kívánja megnevezni, pontosan melyik községben él a házaspár. Már csak azt reméli mindenki, hogy a DNS-teszt az édesanyát fogja igazolni, aminek tényleg fennáll az esélye, hiszen a gének a legváratlanabb módon köszönhetnek vissza.

18 darab piros pompás lufi! Aztán arra jár egy kutyus! Hatalmas végeredmény :D

Nincs is szebb annál mikor ennyi lufi egy helyen pihen. Kivéve akkor, ha ez a látvány pillanatok…

Elképesztő, mire képes ez a 15 éves sminkes lány

Képzeld, az Insta legújabb sztárja egy fiatal sminkes csajszi, aki 15 évesen olyan élethű és…

Amerikában megtörtént minden reptéri rakodó rémálma

Rázárták egy induló repülő csomagterének ajtaját az egyik rakodóra. Csak leszállás után szabadult…

C. Ro­naldo nagy­ka­nál­lal fo­gyasztja a mo­del­le­ket - Fotók

Cris­ti­ano Ro­nal­dó­nak nehéz el­len­állni, és a nők több­sége nem is akar. A leg­na­gyobb…