Életmód (208)

"A sör annak a bizonyítéka, hogy Isten szeret minket, és azt akarja, hogy boldogok legyünk" - mondta Benjamin Franklin, aki a jelek szerint szívesen emelte fel a poharát egy-egy baráti összejövetel alkalmával. De mi a helyzet hazánk sztárjaival? Meglepő válaszok érkeztek.


Istenes Bence

A 29 éves műsorvezető örömmel posztolt az Instagramra olyan felvételeket, amelyeken a barátaival felbontanak egy-egy üveg sört. A fiatal édesapa a Life.hu-nak elmondta, hogy ez nem véletlen, hiszen egy görbe este alkalmával muszáj, hogy ez az ital ne hiányozzon az asztalról. "Mindig jó meginni egy sört.
A férfiaknak ez hozzátartozik egy meccshez vagy egy beszélgetéshez, de amikor este kicsit leengednél, akkor is jólesik egy pohárral.
Vannak megszokott ízek, amelyeket nagyon kedvelek - mesélte Bence, aki emellett szívesen kóstol meg egyedi ízeket is. - Szeretek mindenben kísérletezni. Prágában is próbálkoztam már különlegességgel, emellett kipróbáltam már német finomságokat is."

 

20170113istenes bence fluor tomi a 90530
Istenes Bence: Mindig jó meginni egy sört. A férfiaknak ez hozzátartozik egy meccshez vagy egy beszélgetéshez
Forrás: Instagram/Istenes Bence

 


Nézzünk pár érdekességet


A sörfőzésnek igen ősi, méghozzá egy kb. 7000 éves receptjét egy mezopotámiai agyagtáblán ismerte meg a világ. A szöveg így hangzott: gyúrjál tésztát, formálj belőle kenyeret, kissé süsd meg, aztán morzsold szét, áztasd vízbe, és hagyd egy napon át erjedni. Bár igen érdekes egyvelegeknek hangzik, az évek mégis az ital sikerességét igazolják.

 


Majka

A TV2 sztárja szintén nem zárkózik el a sör gondolatától, sőt egyenesen rajong ezért a fajta nedűért.
Imádom. Csak egy baj van vele: kicsit szemét leszek tőle. És persze nagyon beteg másnap. De éljen a sör!"
- mesélte a rapper. A kétgyermekes édesapa a közösségi oldalain több poszttal is bizonyította ezt az állítást, hiszen egy-egy finom falat mellett mindig helye van egy nagyobb pohár frissítőnek. Bár Majka szívesen kóstolgat, a kézműves sörökkel nem ápol nagy "barátságot".

 

20170113majka a csapbol is ez 8eb2c
Majka szeret sört inni az étkezések mellé is
Forrás: Instagram/Majka, Fotó: Mudra László/Origo

 


De mik is azok a kézműves sörök?
Konkrét definíció nem létezik rá, ám ha röviden és tömören szeretnénk megfogalmazni, akkor így tudnánk: kézműves sörnek az számít, ami kisüzemi körülmények között, minőségi alapanyagokból készül, a főzőmester pedig többnyire nevét és arcát adja hozzá. Ennek köszönhetően az elmúlt években kóstolhattunk többek között áfonyás, csokoládés, sőt licsis sört is.

 

Tudtad?

A különböző sörfajtákhoz különböző keménységű víz szükséges. Vannak olyan fajták, amik a lágyabb, magasabb pH-értékű vizet, vannak, amelyek keményebb vizet igényelnek. Az angol ale-ekhez például a lágy víz az ideális.
Az elmúlt években több külföldi sztár is megmutatta, hogy örömmel nyúl a pohár után, többek között Károly herceg és Kamilla, Barack Obama vagy Rihanna. Íme, néhány igazán vicces pillanat:

 

 

n01 8e1e3

s 7267c


Pásztor Anna

Az utóbbi években megdőlni látszik az a tévhit, miszerint a sör a férfiak itala. A legújabb kutatások szerint a hölgyek háromnegyede igenis fogyaszt sört, sőt a gyengébbik nem tagjai tudatosan válogatnak a különböző típusok között. Erre az állításra erősít a többszörös Fonogram-díjas sztár, Pásztor Anna is.
Szeretem a sört, főleg a nyári kánikulában vagy egy étkezés alkalmával.
A zenekarnak például van egy saját gyártású kézműves söre is" - mesélte az énekes, aki a nyári fesztiválok alkalmával többször is koccint a bandával.

 

20170113pasztor anna a csapbol is 48290
Az Anna and the Barbiesnak saját gyártású kézműves söre van
Forrás: Instagram/Pásztor Anna


Ki gondolta volna, hogy sikerül olyan férfit is megszólítanunk, aki NEM SZERETI A SÖRT? Pedig sikerült, úgyhogy gyorsan meg is kérdeztük, hogy ennek mi is az oka.


ByeAlex

"Kifejezetten nem szeretem a söröket. Nem tudom a pontos okát, egyszerűen nem ízlik, és kész. Bár az alkoholmentes, citromos változatokat imádom. De az nem sör. Nekem vodkát vagy pálinkát adjatok, az a buli!" - mesélte az énekes, akiről nem gondoltuk volna, hogy pont az ő szájából hangzanak el ezek a mondatok.

 

20170113byealex a csapbol is ez 2e94a
ByeAlex inkább az alkoholmentes, citromos ízesítésű söröket kedveli
Forrás: Instagram/ByeAlex

A 37 éves rapper nosztalgiázott kicsit a hétvégén. Megmutatta, ő hogyan is "keménykedett" fiatalkorában.


"Na jó. Milyen menőnek képzeltem magam 13 évesen? (még mutogat a hülyegyerek)" - írta a kép mellé Majka, aki igen vicces pózban látható a fotón. Szinte alig ismertünk rá a ma már kétgyermekes családapára, aki bizony rengeteget változott az elmúlt években. A rajongók persze imádták a bejegyzést, sőt sokan megjegyezték, hogy a sztár kisfia, Marián most pont ugyan úgy néz ki, mint ezen a képen az édesapja.


Na jo:)) milyen menőnek képzeltem magam 13evesen ?:))😂😂😂( még mutogat a hülyegyerek ):))

Közzétette: Majka – 2017. január 15.


Majka Instagram oldalán találtunk is egy képet, melyen ő és Marián gyermekkori fotója látható. A rajongóknak igazuk van:


a sztár nagyobbik gyermeke kiköpött édesapja!


Kemény a vérvonal:)))

A photo posted by Peter Majoros (@majesz187) on

 

Most már biztos, hogy a fiatal herceg igenis komolyan gondolja a kapcsolatát szerelmével, Meghan Markle-lel.


Harry herceg a hétvégén egy családi ebéd keretein belül mutatta be a fiatal színésznőt a családja több tagjának.
Katalin hercegné mellett a kis Charlotte hercegnő is jelen volt a fontos eseményen.
A hírek szerint a pár most már biztos abban, hogy szorosabbra szeretné fűzni a kapcsolatát.

 

20170116harry herceg baratnoje talalkozott katalin 8b312
Meghan Markle (balra) és Katalin hercegné (jobbra)
Forrás: AFP


"Meghan roppant boldog volt, hogy végre találkozhatott Harry családjával. A találkozó jól sikerült, Katalin szerint igen szimpatikus a fiatal színésznő" - árulta el egy bennfentes a US Weekly magazinnak, aki azt is hozzátette, hogy már Harry is találkozott Meghan édesapjával. Lehet, hogy hamarosan egy újabb királyi esküvőtől lesz hangos Anglia? A dologra van esély, hiszen Harry a hírek szerint nemrég eljegyezte a kedvesét.

Jeremy Meeks sorsa nem mindennapi fordulatot vett.


Jeremy Meeks mindössze jó külsejének köszönheti azt, hogy most jóval az átlagszínvonal felett élhet. Miután a férfit 2014-ben letartóztatták, a kaliforniai Stockton rendőrségének Facebook-oldalára felkerült a róla készült börtönfotó, és innentől kezdve megváltozott az élete.

A feltűnően jóképű Jeremy ugyanis egy csapásra megkapta a világ legdögösebb bűnözője címet, szabadulása után pedig már a zsebében volt egy modellügynökség 30 ezer dolláros szerződése. Azóta főállásban is modellként dolgozik, és elképesztő vagyonra tett szert. Nézd meg, hogy él most!

 

jeremy valtozas 1 1470f


Jeremy Meeks a bal oldalon látható börtönfotónak köszönheti, hogy most saját szőlőskertje és borászata van. A férfi az Instagramon posztol morzsákat az életéből, és több mint 640 ezer követője van.

jeremy haz 486e7

 


2014-ben 27 hónap letöltendő börtönbüntetést kapott illegális fegyverbirtoklásért. Miután szabadult, mindössze néhány hét alatt egy rakás pénzt keresett, amiből ilyen gyönyörű házat vett magának és a családjának.

 

jeremy kocsi 7d559


Jeremy most egy nagyjából 40 millió forintot érő Maserati büszke tulajdonosa. Rengeteg rajongója van, akik minden fotója alatt gratulálnak ahhoz, amit elért.

 

jeremy csalad bf6d9


Feleségével nyolc éve házasok, és három gyermeket nevelnek.

Ha megtudod, a férfi miért tette...

„Majdnem megállt a szívem, amikor meghallottam, amit a férjem mondott. Becsuktam a szemem és felkészültem arra, hogy drasztikusan megváltozik az életünk.”

De térjünk csak vissza az elejére... Férjemmel a floridai Pasco városban lévő templom lelkészével amolyan menedékhelyet működtetünk, ahol segítettünk a környék hajléktalanainak. A minisztériummal együttműködve hetente kétszer, kedden és szombaton meleg ételt vittünk a rászorulóknak, és ruhákat i adtunk nekik.

November 6-án pénteken egész nap a templomban voltunk, aztán késő este felfigyeltünk az üvegajtón bebámuló 2 éves kisfiúra, mellette egy babakocsiban feküdt pár hónapos testvére. A szüleit jól ismertünk már a program miatt, a közeli erdőben csöveztek. A gyerekek koszosak voltak és láthatóan éhesek.

Amikor hazaindultunk, hatalmas viharfelhők közeledtek. Megkérdeztem a szülőket, akiknek volt másik három gyerekük, hogy ne vigyük-e haza a két fiút éjszakára, hogy ne ázzanak bőrig az esős éjszakán, megetessük őket és egy jót aludjanak.

Zavartan felelték, hogy igen.

Hazavittük, megfürdettük, megetettük őket, és miután jó nagyot aludtak, másnap visszavittük a szüleikhez.

Aztán a következő vasárnap, furcsa jelenetre figyelt fel a férjem. Néhány szociális munkás vitatkozott a gyerekek szüleivel, már a kezükben volt a határozat, hogy mivel nem tudják megfelelően ellátni őket, azonnal elveszik tőlük, és nevelőszülőkhöz adják őket.

A szülők nem akarták, hogy idegenekhez kerüljenek a kicsik, ezért a férjemet meglátva könyörögve kérték, fogadjuk be mi a fiukat, mert akkor tudják, hogy biztonságban lesznek. A szociális munkások sürgették, ezért a férjem gyors döntést hozott...

Mindez öt hónapja volt, és így történt, hogy hirtelen egy gyönyörű családdá váltunk.

Ez a csoda a sors akarata volt. Hat héttel előtte derült ki, hogy rákos vagyok, és kellett távolítani a méhemet, ezért a saját fiunknak már nem lehet testvére, nem lehet több gyerekem. És most ezekkel a tündéri fiúkkal mégis igazi családunk lehet.

 

LTCktkqTURBXy9kMDczN2FhYjQ5YTExYmQ5MjI5NWI0NWM1OWJiNjg3MC5qcGVnkZUCzQJsAMLD f7b1f


Bárhogy is alakul az életünk, a gyerekek szülei élete, örökre ennek a kis csodának a részesei leszünk.

Úgy néz ki, most már hivatalosan is örökbe fogadhatjuk a két fiút, akit a vérszerinti fiunk is nagyon imád.

pPsktkqTURBXy9mZTdlNmI2MGI3ZTJiNWU2YjM5MTI5NzNiNzk2MTViMS5qcGVnkZUCzQJsAMLD 8c59c

Új családi őrület hódít az interneten: a különböző korú családtagok vicces vagy látványos helyzetekben „egyesülnek”. Az egyik legötletesebb kép „Az édesapák etetése” címet viseli, amelyen a dédunoka ugyanúgy szürcsöli a tejet, ahogy édesapja és nagypapája a sört. Az egyik legkedveltebb minta pedig az, ahol a nagyszülôk utódaikról készült képeket tartanak maguk előtt.

 

1130707 32a 4 ef29f

Az élet nagy ajándéka, ha a különböző generációk együtt tölthetik az időt

 

1130716 32a 1 7160f
Igazán vicces, ahogy a folyékony kenyér bevitele apáról fiúra száll

1130718 32a 3 66d91

1130720 32a 2 5a57b

Nem mindennapi családot alkot Szvetlana és Jurij Pantelenko örökbe fogadott „gyerekükkel”, Sztyepánnal, hiszen utóbbi egy hatalmas medve.

A házaspár még három hónapos korában vette magához a bocsot, a cuki szőrgombóc ma már 23 éves és 136 kilót nyom. A két lábára állva több mint két méter magas medvévé cseperedett Sztyepán természete azonban nem változott az évek alatt: folyamatosan bújik a párhoz, szelídsége és odaadása teljes jogú, hétköznapi családtaggá avatta őt – leszámítva, hogy viszonylag kevés gyerek eszik napi 25 kiló halat zöldség- és tojáskörettel.

Szvetlana és Jurij akkor régen megmentette az elárvult kölyköt, akinek anyját vadászok lőtték ki, cserébe pedig egy olyan kapcsolattal lettek gazdagabbak, ami keveseknek adatik meg: kezesbárányként él velük egy vadállat.

 

962268 1 95ae0


Pantelenkóék átlagos családnak vallják magukat, ennek megfelelően a reggelit is úgy költik el, mint bármilyen másik háromfős háztartásban teszik azt: meghitten, az asztalnál ülve

 

962281 2 dcb70


Azt a sok halat, bizony, valahogy le kell dolgozni. A páros nem hagyja, hogy Sztyepán ellustuljon: mindennap labdáznak vele, a maci pedig imádja a játékot, állítólag igazi futballtehetség

 

962279 3 85156


Nem mondhatni, hogy átlagos program egy 136 kilós „vadállattal” nézni a tévét, de Pantelenkóék szerint Sztyepán imád velük relaxálni a kanapén. Nagyon szociális, szeret a közelükben lenni, és velük csinálni mindent, kertészkedni is szokott segíteni

 

962277 4 3c0a3


Sztyepán hihetetlenül finoman bánik fogadott szüleivel. A pár állítása szerint a hatalmas állat igényli a szeretgetést, és nagyon szívesen ölelgeti őket. – Soha nem volt agresszív, nem harapott vagy karmolt meg minket egyszer sem – meséli Szvetlana

Nincs túl jó helyzetben...
VV Zsolti nemrég élőben jelentkezett be közösségi oldalán, hogy tudjon egy kicsit beszélgetni rajongóival. Nyíltan, őszintén mesélt a karácsonyról, a gyerekkoráról, és az anyagi helyzetéről is.

"Megmondom az őszintét, biztos azt gondoljátok, hogy most a Való Világ után nekem nagyon jó megy a szekér, dúskálok a pénzben, de ez egyáltalán nem így van. Tehát Soma nyerte meg ezt a játékot, nem én." - de ez még közel sem a vége! Megrázó dolgokat mondott, amivel mindenkit sokkolt!

"Viszonylag jól kerestem a vendéglátással, bár a belemet kidolgoztam és az egészségem, mindenem ráment, de megdolgoztam a pénzemért, meg is kaptam és ebből gyönyörűszép életet tudtam magamnak és a szeretteimnek is teremteni. Viszont most három hónapig egy műsorban, egy játékban voltam...és hát nem hogy nem kerestem ezzel pénzt, ugye de hát csak az adósságokat halmoztam...."

Rezsi, hitelek, még a karácsonyfára sem volt pénze, azt is ajándékba kapta VV Vivitől. Karácsonyi ajándékot sem tudott venni, mivel a befizetnivalók teljesen elvitték a pénzt a háztól. Sajnos sok barátja meg is haragudott rá emiatt, így hatalmas csalódás volt Zsoltinak a szeretet ünnepe!

 

 

Az éne­kesnő min­dig mo­soly­gós volt, ti­zen­egy év alatt vi­szont tel­je­sen más em­berré vált.


2005-ben nem sokkal a megasztáros győzelme után készült ez a fotó Tóth Veráról. Az énekesnő alig volt húszéves, amikor megnyerte a tehetségkutatót, ezzel pedig elindult a siker felé vezető úton.

Vera akkoriban még komoly súlyproblémákkal küzdött, jóllehet, a közönség mindig mosolygósnak és elégedettnek láthatta őt.

 

620x0 3 7f06d
Fotó: Szabolcs László

A jókedvre volt is oka, hiszen első önálló albuma, az Ébren álmodom hamar aranylemez lett, ezt pedig azóta három másik korong követte.

És így néz ki most, vékonyan, bombaformában:

 

620x0 2 efded
Fotó: Korponai Tamás

Ártatlannak tűnhet, ahogy ráparancsolunk a gyerekre, hogy ölelje és puszilja meg a rokonokat, akkor is, ha nincs kedve, de sokak szerint ez nagyon rossz üzenetet hordoz.


Ahhoz, hogy kamaszként és felnőttként képesek legyünk kiállni a jogainkért, és bizonyos helyzetekben nemet mondjunk, azaz előtérbe helyezzük a saját negatív érzéseinket, és ne az elvárásoknak, vagy a másik ember akaratának engedelmeskedjünk, gyerekkorunkban meg kell tapasztalnunk, hogy nyugodtan mondhatunk nemet.

Például arra, ha valaki túl közel akar jönni hozzánk és puszit ad, megölel, esetleg nekünk muszáj ezt tennünk, pedig utáljuk, és nem akarjuk.

Persze, ki hal bele egy rokoni pusziba? Senki. De ha a gyerek nem tanulja meg, hogy neki saját magának, a felnőtteknek, a szüleinek, a tanárainak, az edzőinek is tisztelniük kell az ő határait, ha nem éli át, hogy azonnali leszidás nélkül nemet mondhat, később is nehézségei lehetnek a témában, és nagyobb eséllyel válhat erőszak áldozatává.

Akkor pedig majd valamelyik szigorú szülő előveszi, és megkérdezi tőle, miért nem mondott nemet, hiszen az az ő felelőssége, és sem anyu, sem apu sem fogják érteni, hogy ők nevelték ki belőle ezt a képességet.

 

kids consent meme katia hetter 3 88d27


Ez a plakát is emiatt született. Az áll rajta, hogy

“Ötéves vagyok. Ez a test az én testem. Ne erőltesd, hogy megöleljelek vagy megpusziljalak. Most tanulom, hogy a testem az én tulajdonom, és ha segítesz ebben, akár egész életemre biztonságban lehetek.”

A szülő egyszerűen nem tulajdonolja a gyereke testét, ezt kéne megérteni. nem utasíthatja arra, hogy puszilkodjon, ölelkezzen olyanokkal, akikkel nem akar. Kérni, kérdezni lehet, erőltetni, szidni, bosszút állni nem.