Életmód (250)

Szánj egy percet magadra, figyelj befelé, és tudd meg egyetlen választással, hogy melyik a legerősebb tulajdonságod!
A természet kincsei, az ásványok és kristályok mind gyönyörűek a maguk módján. Mindannyiunknak a személyiségéhez passzol valamelyik. Most figyelj egy kicsit befelé, hallgass a megérzéseidre és így válassz egyet az alábbi 4 ásvány közül! A választásoddal megtudhatod, milyen kiemelkedő szellemi képességet kaptál az univerzumtól.

 

huhz 681d8


1. Lazurit – Éleslátás

Nem csak a dolgokat látod át azonnal, képes vagy az emberek, tárgyak, helyzetek körül meglátni az energiát is. Ha fel akarod erősíteni ezt a képességed, helyezz lazurit követ a harmadik szem csakrád, azaz a homlokközpontod környékére.

2. Labradorit – Tisztánhallás

Kiváló hallgatóság vagy, aki egyből kihallja a lényeget a másik mondandójából. De ez még nem minden: spirituális üzenetek felfogására is képes vagy. Egy labradorit kőből készült fülbevalóval még erősebb lehet ez az adottságod.

3. Ametiszt – Felismerés

Az információk olyan könnyen áramolnak végig a tudatodon, semmi erőfeszítést nem kell tenned, hogy megismerd a dolgokat. Egy ametiszt követ a szívcsakrádra téve tovább erősítheted ezt a képességet.

4. Rózsakvarc – Intuíció

Hihetetlenül pontos megérzéseid vannak, minden új helyzetet tűélesen fel tudsz mérni pusztán az érzékeiddel. Egy rózsakvarc követ magadnál tartva ez a képesség csak fokozódik!

Harry Mellinget valószínűleg Ön is csak a Harry Potter dagi és idegesítő Dudley Dursleyjaként ismeri. Ez nem véletlen, hiszen az volt az eddigi leghíresebb szerepe, és a Halál ereklyéi első része után, ami 2010-ben jelent meg, nem is nagyon hallatott magáról.


A színész azóta 27 éves lett és ahogy az éveinek száma megnőtt, úgy tűntek el róla a kilók is. Melling csütörtökön a The Lost City of Z cmíű film premierjén mutatta meg a közönségnek új alakját. Íme:

 

14696569 f99cf6d9b26f78d8cfa9d26d9a6e3cd6 wm dde95
Fotó: Getty Images


És ugye ilyen volt:

 

14696603 db7c5bda3b931de760219ca5406bf9f2 wm 9a301
Fotó: Instagram


Melling egyébként elmondta, nem hirtelen fogyott le, hanem az elmúlt nagyjából hét év alatt szabadult meg 30 kilótól. A The Movie Networknek arról is beszélt, hogy az utolsó Harry Potter filmjének forgatása alatt már soványabb volt, mint azt a szerepe megkövetelte, ezért a felvételek során ki kellett párnázni.

Craig David e64d2

Craig David

Zac Efron 8988c

Zac Efron

Jake Gyllenhaal e723b

Jake Gyllenhaal

Joe Manganiello 016a3

 Joe Mangianello

Jude Law 67c49

Jude Law

Justin Timberlake 8371e

Justin Timberlake

Ryan Seacrest 69384

Ryan Seacrest

Richard Madden dfda7

Richard Madden

Aaron Taylor Johnson 7648c

Aaron Taylor-Johnson

Matthew Lewis 10c8d

Matthew Lewis

Liam Payne 8db4c

Liam Payne

 Henry Cavill 6ffc0

Henry Cavill

Kétszer is szerencséje volt egy idős férfinak, aki elfelejtette, hogy hova is rejtett el egy kisebb vagyont. A malacperselynek használt tévét először egy barátjának adta, aki harminc év után kidobta.

A hulladékfeldolgozó munkatársai bukkantak rá a pénzre, és értesítették a rendőrséget.
Közel százezer kanadai dollárt, mintegy huszonkétmillió forintot rejtett el öreg tévéjében az évek alatt egy most 68 éves kanadai férfi. A pénzre akkor bukkantak rá, amikor a leselejtezett televíziók ártalmatlanításával foglakozó cég munkatársai szétbontották a tévékészüléket és a képcső mellett egy dobozra bukkantak, amiben ötvendolláros kötegekben lapult a százezer dollár.A malacperselynek használt tévét harminc évvel ezelőtt ajándékozta oda a feledékeny férfi egy barátjának, aki a napokban selejtezte le és adta le a hulladékudvaron, mit sem tudva a kábelek és a képcső mellett pihenő tetemes összegről. A hulladékfeldolgozó vezetője nagyon büszke a munkatársaira, akik egyből értesítették a rendőrséget, amint ráleltek a rejtett pénzre. A rendőrök végül a pénz mellett heverő iratokból azonosították be annak gazdáját, aki teljesen elfeledkezett arról, hogy százezer dollárt rejtett el a tévében.

A kézírás alapján nemcsak az ember jellemére lehet következtetni, de az egészségi állapotára is.
A grafológia tudományát elsősorban a kriminalisztikában vagy állásinterjúk során alkalmazzák, hogy minél többet kideríthessenek az adott személy jelleméről. Arra is lehetőséget nyújt azonban, hogy egészségügyi problémák jeleit keressük az írás mögött.

 

1 24ac3

Magas vérnyomás. A magas vérnyomás mellett papírra vetett szöveg betűi nagyon reszketegek, az írás teljesen eltérhet ugyanannak az embernek normális vérnyomás mellett papírra vetett írásától.

Olaszország déli tartományaiban a történelem viszontagságos éveiben sokfajta nép megfordult. Talán ezzel magyarázható az az eset is, ami a napokban történt: Pugliában (az olasz csizma sarkánál) található kórházban egy olyan sötét bőrű gyermek született, akinek mindkét szülője fehér bőrű.


A gyermek édesapja bent volt a szülőszobában, mikor felesége világra hozta gyermekét. Mivel teljesen váratlanul érte az apát a gyermek bőrszíne, először sokkos állapotba került. A kórház személyzetének kellett megnyugtatnia, és elmagyaráznia, hogy bizony fennáll az esélye, hogy a család felmenői között fekete bőrűek is lehettek, és igenis, saját gyermeke lehet az a kisfiú, aki április 19-én látta meg a napvilágot.

A La Gazzetta del Mezzogiorno nevű dél-olasz újság szerint a szülők házassága már a gyermekvállalás előtt sem volt stabil, ezért azt remélték, hogy ez a harmadik közös gyermek talán újra visszahozza a várva várt családi békét. Sajnos azonban pont az ellenkezője történt: nem csak a házaspár, hanem az egész falu közössége értetlenkedik a gyermek bőrszíne miatt.

Az olasz sajtó érthető okokból nem is kívánja megnevezni, pontosan melyik községben él a házaspár. Már csak azt reméli mindenki, hogy a DNS-teszt az édesanyát fogja igazolni, aminek tényleg fennáll az esélye, hiszen a gének a legváratlanabb módon köszönhetnek vissza.

A britek uralkodója honlapján tétette közhírré, hogy olyan tapasztalt közösségi média felhasználót keres, aki kezelné a közösségi oldalait (YouTube, Twitter, Facebook, Instagram).

A titulus hivatalos megnevezése „digitális kommunikációs hivatalnok”, aki csatlakozna Erzsébet „nagyiramú” csapatához. A teljes munkaidős állásért évi 30 ezer fontot, 11 millió forintot fizetne.

Persze, azt is meghatározza a királynő, mit kéne csinálnia az online médiagurunak: dokumentálnia kellene az uralkodó munkáját, így az állami látogatásait (amiből egyébként manapság már nincs sok), díjkiosztóit valamint különböző uralkodói megbízatásait.

 

1167289 72274 ec56f


Cserébe biztos, hogy milliók látnák az elkészített bejegyzéseket.

Erzsébet királynő mindössze egyszer használta Twitter-fiókját, 2014-ben, mikor megnyitott egy kiállítást a Londoni Tudományok Múzeumában.

A nagy ünneplésben véletlenül elöl hagytak valamit a fotón, amit nem kellett volna...


Mint ahogy az lenni szokott, ez a fiatal, boldog pár szerette volna mindenkivel megosztani a nagy örömhírt, miszerint megtörtént a lánykérés! Ezt a fotót töltötték fel a facebookra:

 

eljegy 071d2


Azonban azzal nem számoltak, hogy valaminek nem kéne a fotón szerepelnie. Te megtalálod a ‘hibát’?

Nos, a pár ismerősei hamar kiszúrták a kis bakit. A bal sarokban ott van egy terhességi teszt doboza! Persze el is kezdtek ömleni a kommentek, van aki azt javasolta, hogy le kéne vágni a képről, más arról érdeklődött, hogy mégis mi az eredmény. De a legizgalmasabb komment mégiscsak a lán apukája, aki ezt írta a kép alá: “Kislányom, fel kéne hívnod minket. Anyád nem érti, mi történik.”

Először nem esett le a lánynak, hogy mégis hogyan tudhatnak az emberek a terhességi tesztről...aztán egyszer csak rájött.

Végül egy új kommentben közölte az örömhírt a kíváncsi ismerősökkel: “Ja és igen, srácok, gyerekünk lesz.”

Nem biztos, hogy pont így akarták bejelenteni ezt a nagy örömhírt...:)

Ugye jó lenne tudni, miért mutat többet a mérleg, mint szeretnéd? Mutatjuk.


Sokan mondogatják: "de hiszen a nagyanyáink idejében fehér kenyeret ettek szalonnával, mégsem voltak elhízva, és egészségesek voltak". Manapság hiába eszünk teljes őrlésű kenyeret csirkemellsonkával és sok zöldséggel, mégis népbetegség az elhízás: 2014-es adatok szerint Magyarországon a felnőtt lakosság 65%-a túlsúlyosnak vagy elhízottnak számított (a nők 62%-a, a férfiak 67%-a). Mivel magyarázható ez az ellentmondás?

Egy angol tudósnak van erre egy teóriája. Professzor Sir Muir Gray a kövérséget átnevezné inkább "a járás hiányából fakadó állapotnak" vagy "túlzásba vitt ülés szindrómának". A professzor szerint az elmúlt 40 évben radikálisan megváltozott az életvitel. Hiába szaporodott a fitnesz termek száma, csak kevesen mozognak minden nap. Az emberek egész nap a gép előtt ülnek, sokan a bevásárlást is a neten intézik. Tehát vagy kevesebbet kéne ennünk, vagy többet kéne mozognunk. A professzor csak apró változtatásokat javasol: egyél egy keksszel kevesebbet, vagy sétálj naponta.

"Minden 30 percből 20 perc legyen ülés, 8 perc állás, és 2 perc séta mondjuk a nyomtatóhoz - ez jó egyensúly" - mondja Sir Muir.

uZAktkqTURBXy84MzJkZDNmNjQ4NmQxZTJmNGYwNmYyMTUyMDk5NmJiOS5qcGVnkpUDExLNAurNAuqTBc0Bhs0Bhg 7dfa2

A gyerekek életében a tanárral való kapcsolat nagyon fontos. Az óvodától kezdve egészen a középiskolán keresztül a tanárok nemcsak írni, olvasni tanítják a diákokat, hanem a szociális együttélés szabályait és a társadalom ismeretét is tanítják.

Ezért a tanárok munkáját nem dicsérhetjük eléggé. Sajnos a gyerekeknek nem könnyű belátni, milyen értékesek tanáraik.

Ilyen például Sue Campbell tanárnő, aki az Egyesült Államokban, Bartow városában lévő Spessard Holland általános iskolában tanít. Anélkül, hogy valaki is tudta volna róla, a tanárnő naponta reggel 10 km-t gyalogolt, hogy beérjen az iskolába, s este hazafelé ismét 10 km-t kellett gyalogolnia.

Minden nap két órás gyaloglás reggel is és este is, a floridai nagy melegben. Sajnos a tanárnő nem tudott magának autót vásárolni ezért volt kénytelen gyalogolni.

Ennek ellenére Sue minden nap egy órával munkakezdés előtt már az iskolában volt. Micsoda inspiráció volt ez kollégái és diákjai számára!

16425888 1252809631464997 6538850643358926940 n bb207

Nosz­tal­gia! Ezen a vi­deón el­pusz­tulsz!

Ilyen nincs és mégis van. A Szerencsekerék című vetélkedő számos feledhetetlen pillanatot szerzett…

Ilyen misztikus volt a félárnyékos holdfogyatkozás Magyarországon

Gyönyörű sárgás fényben tündökölt péntek este a Hold. A félárnyékos (penumbrális) holdfogyatkozás…
Ön randizna egy robottal? /Fotó: Northfoto

Tudta? Minden ötödik ember sze@elne egy robottal

Robottal sze@elni? Eddig ez csupán egy olyan gondolatnak tűnt, ami csak a sci-fi filmekben…

Villantsd ki a zoknidat! Ez most a legvagányabb kiegészítő

Neked is volt manapság olyan napod, amikor a nagy szürkeségben felöltözni sem volt kedved? Végül…
×