Életmód (262)

Melyik oldalban ismersz magadra?
Nehogy azt hidd, hogy a siker nagy dolgokon múlik! Ha végignézed ezt a tizenöt különbséget, rájössz, hogy csak a hozzáállásodon kell változtatni, máris egy lépéssel közelebb kerültél a célodhoz.

Oszd meg, ha te is így gondolod!

 

6 5848e

11 0d40b

r1 95c73

r2 dfbea

r3 54d42

r4 48da5

r5 cc0d9

r7 8dc35

r9 f13a0

r8 8d47a

r10 e0c5b

r12 5dab7

r13 3a69c

r14 cf6ee

r15 2eeba

 

A fülünk formája elárulja, hogy milyen betegségekkel nézhetünk szembe életünk során!
A tudomány már régóta kutatja a testrészek sajátosságai és betegségekre való hajlam közötti összefüggéseket. Ma a fül kerül terítékre, amelynek formája, görbülete sok mindent elárulhat tulajdonosáról. Lássuk miket!

1. MINDEN FÜL MÁS

Mikor megszületünk a külső fülkagyló teljesen ki van fejlődve, ami alig változik életünk során, csak a cimpa ereszkedik kissé le. A fül olyan, akár az ujjlenyomat, ami könnyen beazonosíthatóvá tesz bárkit.

2. DOMINÁNS ÉS RECESSZÍV FÜL

Ha a fülcimpa hozzá van tapadva a nyaki részhez, akkor recesszív fülről beszélünk, de ha a cimpa el van különülve, akkor az már domináns jegy.

3. SZÍVKOSZORÚÉR BETEGSÉGEK

Ha a fülcimpán átlós irányban kiemelkedik egy kis szövetdarab, akkor nagyobb az esélye a szívkoszorúér megbetegedéseknek.

4. VITAMIN- ÉS KALCIUMHIÁNYRA IS UTAL

A színtelen, sápadt fülcimpák arra utalhatnak, hogy a szervezetben vitamin-, illetve kalciumhiány alakult ki, így érdemes pótolni ezen nyomelemeket.

5. VESEPROBLÉMÁK

Ha szinte mindig vöröses színű a fülünk, akkor ez jele lehet annak, hogy baj van a vesékkel.

6. AGYI ZAVAROK

Amennyiben égővörös színűek a füleink, akkor ez arra utal, hogy az agyi funkciók, mint például a memória, nem működnek megfelelően.

7. A FÜLPORCOK GYULLADÁSA

Ez az úgynevezett polychondritis recidivans nevű autoimmun betegségre utal.

8. REFLEXOTERÁPIA

A fülön is vannak olyan reflexoterápiás pontok, amelyek megérintésével, megnyomásával enyhíthetők a különböző fájdalmak, tünetek, de a lelki eredetű feszültségeket, stresszt is kezelhetjük. Például a fülkagyló tetejét masszírozva enyhíthetünk a hát és a vállak fájdalmain, egy centivel lentebb a belső szerveink működését serkenthetjük, még egy centivel lentebb az ízületi gyulladások okozta panaszoktól szabadulhatunk meg, majd egy picivel lentebb a torokfájást enyhíthetjük, a következő ponttal az emésztést javíthatjuk, a legalsó pont megnyomása pedig a szívnek és az agynak tesz jót.

Valljuk be - legtöbbször nem is azért eszünk, mert valóban éhesek vagyunk, hanem azért, hogy növeljük a komfortérzetünket. A stressz, az időjárás, a napszakok mind hatással vannak arra, hogy mennyit eszünk.

 

Íme néhány megoldás, amivel javíthatunk a felfogásunkon és környezetünkön, és képesek legyünk leadni a plusz kilókat. Brian Wansink pszichológus, kereskedő és "kajakutató" legújabb könyvéből származnak az alábbi ötletek:

1. Ne félj a visszaeséstől!

x6 1a19a

 

FORRÁS: BRIGHT SIDE
Hányszor fordult már elő, hogy egy hosszabb diéta után végül nem bírtad, és éjfélkor a hűtő mellett találtad magad pizzát és sütit rágcsálva? Ilyenkor ne ijedj meg, minimális gyorskaja még nem fog megártani, de ha bepánikolsz, csak még több egészségtelen kaját tömsz magadba. Inkább fogj néhány csirkefalatot és edd meg káposztával!

2. Vezesd be a kettős szabályt

x5 e84c4


Próbálj a tányérodra mindig csak kétféle ételt tenni: húst és egészséges köretet, például zöldséget vagy lassan felszívódó szénhidrátokat (barnarizst, hajdinát, kölest stb.). Emellett még beválhat a hús+saláta párosítás is, esetleg csak a saláta körettel. Meglátod majd, sokkal kevesebb étel kerül így a tányérodra.

3. Ne repetázz!

x4 041e2

Nem csupán az étkezőben vagy a konyhában, de néha a teraszon, kint a kertben, vagy a nappaliban, tanulás közben is ehetsz. Ebben az esetben mire elérsz a konyháig, már elmegy az étvágyad a repetától.

4. Egyél lassan!

x3 57e09


Azzal, hogy kiélvezed az ízeket, nagyobb teltségérzetet kölcsönzöl magadnak.

5. Egyél annyit, amennyi jól esik

x2 d78c3


Ne egyél meg mindent a tányérodról, ha már úgy érzed, nem bírod. Csak annyit egyél, amennyi beléd fér, nem baj, ha marad étel a tányérodon. Mi jut másképp a kutyáknak?

6. Egyél egyedül

x1 bf380


Egyedül 30%-al kevesebbet fogyasztunk, mint társaságban, ahol megosztjuk egymással a kaját. Figyelj oda, hogy a fő étkezéseidet egyedül töltsd el!

Egyszer mindenki ráncos lesz és kifakul a haja, ez a sztárokra is igaz. Photosoppal elkészítettük, hogyan fognak kinézni idős korukban a celebek.

 

cc1 441be

cc2 d7e64

cc3 73661

cc4 606ff

cc5 8b9cd

cc6 f1484

 

 

Ezeket a képeket csak a nők fogják megérteni, de ők nagyon.

ca4 70e68

ca3 413f2

ca2 83365

ca1 0d8e9

ca8 31dd8

ca7 154bf

ca6 ffeb4

ca5 8d9a0

ca10 92bee

ca9 cd8a5

 

 

 

 

Kaylee Olsen egy teljesen normális 11 éves leányka volt Utahból, és nagyon kedvelte a divatot. Szeretett új ruhákat vásárolni és úgy öltözködni, hogy jól nézzen ki. Viszont túl nagy hangsúlyt fektetett a kinézetére. Kaylee gúnyolódott egy leánykán az osztályában mivel nem tudott új ruhákat venni.

A következőkkel piszkálta: “Csúnya vagy, gyatrán nézel ki és rossz vagy!”

 

se 6d5cf


Amikor ez a hír eljutott a mostohaanyjához, nagyon meglepődött. Ő nem tűrte a piszkálódást. Módot keresett rá, hogy hogy tiszteletre és illemre tanítja a mostohalányát. Egy remek ötlete támadt:

Vásárolni vitte Kayleet magával. Egy turkálóba vitte, ahol Kaylee kiválaszthatta a “legcsúnyább” ruhákat amiket talált, amit Kaylee nagyon is élvezett. Ez persze azért volt, mert még nem jött rá, hogy arra lesz kényszerítve, hogy a következő napokban ezeket viselje.

 

dedeee e0075


... meg kellett éreznie, hogy milyen a másik oldalon lenni. Nem tudta elhinni, hogy a szülei arra fogják kényszeríteni, hogy így öltözködjön, és érthetően egy kissé se őrült ezek miatt. Hirtelen mindenki szeme rajta akadt meg. A gyerekek gúnyolták, és Kaylee első kézből tapasztalhatta meg ezt az érzést, amikor mindenki rajtad röhög. Említeni se érdemes, hogy nagyon gyorsan megtanulta a leckéjét – nem a ruha számít az embernél. Mostmár másként látja a dolgokat és együtt érez azzal, ahogy az osztálytársait kezelte. Kaylee beszélt azzal a leánykával akit megbántott és bocsánatot kért.

Az egész történet lényege: a két leányka felfedezte, hogy milyen hasonlóak és most legjobb barátok!

A videóban megnézheti az egész történetet:


 

“A legtöbb ember ismer engem, de nem ismeri a történetemet. 3 évesen végignéztem, ahogy”... – Részletek a cikkben.


A Mátrix hihetetlenül népszerű főszereplője nemrég az alábbi vallomást tette:

“A legtöbb ember ismer engem, de nem ismeri a történetemet: 3 évesen végignéztem, ahogy az apám elhagyott minket. Négy különböző iskolába jártam, mert diszlexiával küzdöttem, ami miatt végül nem sikerült felsőfokú végzettséget szereznem.

23 éves voltam, amikor a legjobb barátom, River Phoenix meghalt kábítószer-túladagolásban.

1998-ban találkoztam Jennifer Syme-mal, akivel azonnal szerelmesek lettünk, és egy év múlva már úton volt a kisbabánk. Rettenetes módon, nyolc hónap múlva halva született a lányunk. Teljesen maga alá temetett minket a bánat, ami egy idő után sajnos a kapcsolatunknak is végett vetett. Jennifer 18 hónap múlva meghalt egy autóbalesetben. Azóta kerülöm a komoly kapcsolatokat és azt, hogy gyermekem legyen.

A húgom leukémiás volt, de anyagi támogatással sikerült meggyógyulnia. A Matrixból származó bevételem 70 százalékát annak a kórháznak adományoztam, ahol a testvéremet kezelték.

Azt hiszem, én vagyok az egyetlen hollywoodi sztár, aki nem lakik kastélyban. Nincsenek testőreim és nem viselek divatos ruhákat sem. Bár 100 millió dollár a vagyonom, mindig metrón utazom, és imádom.

Azt hiszem mindannyian egyetérthetünk abban, hogy a tragédiák árnyékában is egy kiemelkedő személyiségű ember virágozhat! Bármin felül tudunk emelkedni!

Nem számít mi történik az életedben, le tudod győzni!
Mert az életet érdemes élni!”
Mit is tehetnénk ehhez hozzá? Respect Keanu!

Légiesek és kecsesek. Vajon hogy csinálják?


A japán nők titkát gyakorlatilag az egész világ próbálja megfejteni. 40 évesen 25-nek néznek ki, kecsesek, gyönyörű a bőrük, és nagyon sokáig élnek. A titok az életmódjukban keresendő, ezért a Brightside összegyűjtötte azt a 6 táplálkozási szokást, ami minden japán nőnél megfigyelhető.

1. Gazdag és kiegyensúlyozott az étrendjük. Egyáltalán nem csak szushin élnek, sok halat, zöldséget, gyümölcsöt fogyasztanak, és szinte egyáltalán nincsenek magas kalóriatartalmú és gyorsételeik. Szintén jellemző, hogy mindig az évszaknak megfelelő ételeket fogyasztják.

2. Sütési módszer. A japán ételek párolva, grillezve, vagy minimális olajban sütve készülnek. A zöldségeket szeletelve sütik, hogy gyorsabban elkészüljenek, és több vitamin maradjon bennük. A konyhájuk ráadásul a természetes ízekre épül, így nem használnak nehéz szószokat, önteteket és fűszereket, amik megterhelnék a gyomrot.

3. Az étkezés rituálé. Japánban az étkezési kultúra a mindennapi élet szerves része. Lassan, apró adagokat esznek. Minden ételt külön edényben szolgálnak fel, és soha nincs púposra pakolva a tányér.

4. Rizs kenyér helyett. Japánban sokkal kevesebb pékárut fogyasztanak a főétkezésekhez, helyette só és vaj nélkül főzött natúr rizs a köret.

5. Tényleg a reggeli a fő étkezés. Ezt itthon is sokszor hallhatod, de Japánban tényleg ez a nap legkiadósabb étkezése. Általában hal, rizs, miso leves, zöldségek és tea szerepel egy tipikus reggeli menüben.

6. Nincs desszert. Legalábbis ritka alkalom, hogy egy japán étkezés desszerttel záródjon, és akkor is keveset esznek. Ezek ráadásul nem torták, vagy habos sütemények, hanem alacsony kalóriás, alacsony cukortartalmú desszertek, amik a mi ízlésünk szerint talán nem is számítanak igazi édességnek.

Nézzétek meg figyelmesen a most következő kristályokat és válasszátok ki azt a darabot amelyik a legjobban illik hozzátok. Ne a színe legyen a fontos, hanem azt válasszátok, amelyik a legjobban vonz ebben a pillanatban. A most következő sorokban elolvashatjátok a válaszokat attól függően, hogy melyik kőre esett a választásotok, ilyen most a személyiségetek.

 

rrr33 62513

 

1. Opál

op1 adf58


A szabadságot és a csendet szereted. Ebben a pillanatban is az aggodalmaidat szeretnéd csillapítani és több időt szeretnél magadra szánni. Valószínű az utóbbi időszak eléggé stresszes volt számodra és most szeretnél egy kis csendet, lazítást. Nem vagy biztos a jövődről alkotott gondolatokba, ezért is van szükséged egy kis elmélkedésre, hogy át tudj gondolni mindent. A jövőről alkotott képed néha ködös, ezért szereted azokat a pillanatokat amikor átformálhatod a gondolataidat. Tulajdonképpen minden rendben van, csak szükséged van egy kis időre, hogy észre vedd, melyek azok a dolgok amelyek a hasznodra vannak az életedbe és melyek nem. Most van a megfelelő alkalom arra, hogy tisztázd a céljaidat és megértsd melyek azok a dolgok amelyek pozitív energiával töltenek fel. Halványkék színű kristályt választottál, ami azt jelképezi, hogy világos és spirituális gondolataid vannak.

 

2. Malachit

op2 f727e


Ha ez a kő vonz, akkor a mostani időszakban nagy változások történnek az életedben. Szeretnéd megváltoztatni az életmódod és a munkád, de ennek eléréséhez mélyen magadba kell nézned. Tulajdonképen a spirituális fejlődésedről beszélünk: tisztában kell lenned azokkal a dolgokkal amelyek hullámvölgyeket okoznak az életedben és el kell felejtened a múltat. Anélkül, hogy tudnál róla egy tanulási folyamaton mész át azért, hogy jobban bízz magadban. Néha eluralkodik rajtad a kétség, de ne felejtsd el, hogy kiválasztottad a számodra megfelelő utat és ez kell motiváljon. A malachit a frissességet és a hősiességet jelképezi. Ebben a pillanatban pedig azt határoztad el, hogy a gazdagságot és a sikert választod. Ez még azt is jelentheti, hogy pontot tettél egy destruktív romantikus kapcsolatra és az elkövetkező időkben egy igazi szerelmi kapcsolat vár rád. Kiválasztva ezt a követ a tudatalattid ezt mondja:” Felkészültem a sikerre. Kész vagyok elfelejteni minden negatív gondolatot. Szükségem van szenvedélyre az életemben.”

 

3. Napkő

op3 65dda


Ha erre a kőre esett a választásod azt jelenti, hogy optimista vagy és hiszel a jövődben. A nap ereje feltölti a tested, szeretsz hosszú időt tölteni a szabadban, vigyázz az egészségedre, győzd le a félelmeidet és a stresszt. A Nap köve a szerencsét jelképezi, ha ezt a követ választottad, akkor rövidesen változás történik az életedben, jó irányba.Képzeld el, hogy reggel amikor felébredsz az első érzés a boldogság érzése lesz, irányíthatod a légzésedet és ellenőrizheted a kapcsolatodat a szeretteiddel. Persze, hogy ez csak egy elképzelés, de ez arra készteti a tudatalattidat, hogy a jó dolgokat válassza és felkészít arra, hogy bármilyen nehézséggel szembe tudj nézni. Ha még nem volt részeid ilyen reggeli izgalmakban, akkor nemsokára megtapasztalhatod azt.

 

4. Piros Obszidián

op4 32d7c


Ez a kő a saját zárkózottságodat jelképezi. Ha ezt a követ választottad, akkor a tudatalattid azt mondja:” Kész vagyok felhagyni a rossz szokásaimmal és boldog akarok lenni.” Lassan, lassan ismét két lábbal jársz a földön, kezded észre venni azokat az embereket akik sokkal szerencsésebbek vagy kevésbé szerencsésebbek az életben, mint te. Most egy olyan perióduson mész keresztül, amikor figyelmesebb és megértőbb leszel azokkal akik körbevesznek téged. Lassan rájössz, hogy minden ember külön egyéniség. Az irigység már a múlté: megérted, hogy mindenki el van foglalva a saját problémájával, de sokan elrejtetik és nem beszélnek róla. Pontosan az vagy amit érzel: féltékenység, lelki fájdalom, az az érzésed, hogy elárultak... Ezek a gondolatok megmérgezik az idegrendszered és a szegénységbe húzhatnak, materiálisan és spirituálisan is. Most kezded megérteni, hogy a fájdalom az csak fájdalom. Az energetikai blokkok hamar eltűnnek a szervezetedből. Végre megtalálod magadban az erőt és kilépsz a negatív emberek társaságából, illetve a negatív helyzetekből és ez olyan boldogsággal tölt el, hogy néha szeretnéd átölelni az egész világot. Határozd meg helyesen a fontos dolgokat és elemezd mit érdemes megcsinálni és mit nem.

 


5. Howlite

op5 fb083


Ez a kő azt jelenti, hogy hamarosan üzenetet kapsz egy másik világból, vagyis álmok, gondolatok, számok vagy szavak amelyek ismétlődnek. Most épen az élet és az intuíciód irányít, a belső megérzéseidre hallgatsz és megbízol benne, ő tudja, hogy nem minden gondolatod hasznos a számodra. Más szóval az intuíció a legrövidebb út a sikerhez. Lehet, hogy az utóbbi időben alvás problémával küzdesz, van egy belső hang amely nem hagy nyugodni, de próbáld meg ezt kiiktatni. Ne próbálj változtatni valamin, csak folytasd a megszokott életed. A jövőben a lelkedben hirtelen lángra lobbant egy spirituális szikra és mindenre választ fogsz kapni. A Howlite követ választják azok az emberek is akik gyereket szeretnének, a terhes nők számára pedig ez a kő azt jelenti, hogy egészséges, erős fiút fognak szülni.

 

6. Dalmata jáspis

op6 8e87a


Most jött el a megfelelő időszak, hogy beengedd az életedbe a jókedvet és humort. Ha ezt a követ választottad, akkor a belső hang mintha ezt kiabálná: ” Játssz, relaxálj.” Valószínű nyugtalan vagy és cinizmussal tekintesz a dolgokra az utóbbi időben. Ne felejtsük el, hogy csak átutazók vagyunk ebben az életben és ennek örülnünk kell. A legnehezebb helyzetekben se veszítsük el a humorérzékünket, ha magunkért nem is, de a körülöttünk lévő személyekért. A humorérzék a ti titkos fegyveretek! Ez tart össze benneteket a családdal és segít, hogy minden problémát átvészeljetek. Ez a kristály azoknak is segítségére lehet, akik szeretnének leszokni a dohányzásról, lassan olyan kondíciókat teremtenek maguknak, hogy abbahagyják a dohányzást.

A te életed olyan, mint amilyen kristályt választottál? Ha igen mutasd meg az ismerőseidnek is!

Idén nyáron az új smink a színes haj

A hajszín az új smink – ez a merésznek tűnő kijelenés most abszolút helytálló. De miért is?…

Az édesapa kiszállt a kocsiból és elképesztő dolgot tett!

Az apuka miután hazaért beparkolt a kocsival aztán kiszállt. Még az ajtót se nyugta be. Pár lépés…

A biztonság, hát az kel, na de ennyire?

21 ember, aki nem kicsit vitte túlzásba a biztonságot, de ... ki lopna el egy fél papucsot?

Akinek ilyen orra van, annak legjobb a humora. Neked....?

Nincsen két egyforma ember, de nincsen két egyforma orr sem - jellegükben azonban egyes orrok…