Életmód (269)

Az intelligenciát nemcsak tesztekkel lehet mérni. Az intelligens emberekre ugyanis néhány meglepő tulajdonság is jellemző. Melyek ezek a tulajdonságok? És vajon benned is megvannak? Ha igen, akkor te is az igazán okos emberek közé tartozol.


Az intelligens emberek első meglepő tulajdonsága
Bármilyen meglepő is, de az intelligens emberek többnyire inkább befelé forduló, introvertált típusok. Nem igazán kedvelik a túlzottan harsány és nyüzsgő társaságot. Az sem jellemző rájuk, hogy nyíltan hirdetnék a saját igazságaikat. Épp ellenkezőleg, többnyire megtartják maguknak, amit gondolnak. A magas intelligencia jele épp az, hogy ezek az emberek nem akarnak mindenáron a középpontba kerülni.

 

Az intelligens emberek második meglepő tulajdonsága
Az empátia együtt jár a bölcsességgel. Az intelligens emberekre pedig különösen jellemző, hogy a dolgokat mindkét oldalukról képesek meglátni és megérteni.

 

Az intelligens emberek harmadik tulajdonsága
Humorban is jók. Viccesek, beszólásaik nagyon találóak, de nem bántók. Még a tudomány is igazolta, a humort értő emberek intelligenciája magasabb az átlagosnál. Nem véletlen, hogy a komikus művészek csöppet sem ostobák.

 

Az intelligens emberek negyedik meglepő tulajdonsága
Az intelligens emberek nyitottságukról is ismertek. Márpedig akik nyitottak, azok az új információkat is könnyebben fogadják el. Alaposan megvizsgálják a dolgokat, nem döntenek meggondolatlanul. Minden részletet figyelembe vesznek.

 

Az intelligens emberek ötödik meglepő tulajdonsága
Megfigyelték azt is, hogy az intelligens emberek nehezebben kelnek ki az ágyból. Éjszakai baglyok, akik sokáig fönnmaradnak, reggel viszont szeretnek még kicsit lustálkodni, csak ritkán pattannak ki az ágyból. Persze, inkább csak akkor, ha nagyon elaludtak, és már épp késésben vannak.

 

22 c1887
5 meglepő tulajdonsággal rendelkeznek az intelligens emberek

Ebben a posztban Ferdinand Beck fotóit nézheti meg, aki 24 éves és Berlinben él. Jóképű és feltűnően izmos, ami ugye nem túl meglepő olyasvalakivel kapcsolatban, aki a Kockahas blogban szerepel. Ferdinand Beckben az a különleges, hogy ő ezek mellé még vegán is.


Váltott orron légző celebek és szadista köpölyözés a vegafeszten
Tudósítónk a vegafesztiválon kis híján rosszul lett a talpon keresztüli méregtelenítéstől, bizsergett a gerinctájéka a fejmasszázstól és maradandó nyomot hagyott rajta egy vad köpölyözés. Viszont megtudta, hogy tartható a vegán étrend gyermekeknél és sportolóknál is, és látta Laár Andrást váltott orrlyukon lélegezni.


Jó régen volt, hogy egyszer Kőbán Ritával beszélgettem erről a témáról: ő azt mondta, hogy nem feltétlenül mindenkinek jön be ez az étrend, de aki hús, illetve állati eredetű ételek nélkül étkezik, az is képes lehet csúcsteljesítményekre a sportban. Hát Ferdinand Beck egy újabb példa erre, azt mondja, három év alatt ment fel a testsúlya 67 kilóról 90-re.

fr1 56ec4

 

 


Ferdinand Becknek van természetesen Instagramja is, ahol további fotókat nézhet meg, a vegán életmód mellett kampányoló üzenetekkel keverve.

 

Vannak olyanok, akiknek már gyerekkorukban határozott elképzeléseik vannak arról, mik akarnak lenni, ha felnőnek, illetve vannak olyanok is, akiknek ez a jövőkép még elég homályos. Pedig már kiskorunk óta folyamatosan nekünk van szegezve a kérdés, mégis nehézkesen válaszolunk rá.


Azonban egyeseknek (ha nem is a foglalkozásukkal kapcsolatban) elég határozott elképzelésük van és ezt nem is rejtik véka alá! Ezek a porontyok biztosan nem, a világ legszókimondóbb gyerekei szemrebbenés nélkül válaszoltak a dolgozatokban feltett kérdésekre, mi pedig teljesen zavarba jöttünk a határozottságuktól... na meg maguktól a válaszoktól is.

 

1 Ez aztán az igazán határozott jövőkép!

vn1 a9bec

 

2 Lehet, nem voltak a szülei a legjobb példaképek ezzel kapcsolatban...

vn2 55bb0

 

3 Jó tanács a jövőből

vn3 a7f67

 

4 Ohh...hát az a harmadik pont elég kínos...

vn4 479eb

 

5 Mert egy gyerek mindig a szüleire akar hasonlítani!

vn5 3d2ba

 

6 Mély és filozofikus önelemzés..

vn6 3a163


7.Azok az elérhetetlen álmok...

vn7 26051

 

8 Akkor most hogy is van ez?

vn8 98dd3

 

9 Egy igazi haspók!

vn9 2cd02

 

10 Hát... elég merész terv.

vn10 16a27

 

11 Nem ártana ezt a gyereket szemmel tartani...

vn11 dcc96

 

12 Talán nem kéne még ennyire reálisan látnia a dolgokat...

vn12 66419

 

 

 

Ha tanulmányok sorozata nem is, de az élet már ezerszer bebizonyította, hogy a nők és a férfiak nagyon különböznek egymástól. Szinte szakadék van a két nem között gondolkodásukat, érzelmi intelligenciájukat és probléma megoldóképességüket tekintve.


Emiatt persze cseppet sem kell aggodalmaskodni, hiszen ez az ellentét rengeteg vicces szituációt szül a hétköznapokban: ha meg nem is értjük egymást mindig, legalább jó kedvünk legyen! 

 

 

1 A feleségem elfelejtette, hogy ma otthonról dolgozom. Íme a nejem, aki épp a saját könyvén dolgozik. Várható megjelenés: 2052.

yx1 c2dc9

 

2 A férjem tegnap este erre jött haza. Őt csak a sör érdekelte.

yx2 d79ca

 

3 A feleségem minden hónapban megválasztja “A hónap cicáját”. Egyetlen macskánk van.

yx3 99916

 

4 Ez történik, ha elküldöd a férjed nagybevásárlásra, és épp akciósan árulják a jégkrémet.

yx4 d89bc

 

5 A pillanat, amikor arra lépsz be a nappaliba, hogy a férjed a macskát sétáltatja a plafonon, közben azt énekelve, hogy “Pókcica, pókcica, nincs csodásabb a pókcicánál”

yx5 690f9

 

6 Találtam egy szelet Mennyországot, miközben a nejem vásárolt.

yx6 6c11c

 

7 Azt hiszem, a feleségem elég sokat idegeskedik vezetés közben.

yx7 005c6

 


8 Rájöttem, honnan van a férjemnek állandóan dugi-csokija.

yx8 8175c

 

9 Megkértem a férjem, hogy javítsa meg a kilincset. Ezt sikerült összehoznia.

yx9 850c1

 

10 Ilyen az, amikor megkéred a férjed, hogy ma ő csomagoljon neked ebédet...

yx10 4f853

 

11 A férjem ezt találta a mosógépben. Egy órán át próbálta a neten kitalálni, hogy mi romolhatott el, mert minden áron meg akarta javítani... Lányok, ti ugye tudjátok, mi ez?

yx11 b602e

 

12 A feleségem arrébb költöztette a számítógépét, és biztosra akart menni, hogy mindent jó helyre fog visszadugni...

yx12 1d43d

 

13 A feleségem bárhol, bármikor el tud aludni, ha szunyókálni támad kedve. Az anyukája és nagymamája vendégségben volt nálunk. Most már mindent értek!

yx13 6c665

 

 

 

Nem érted, miért sikertelen a diétád? Olyasmin múlhat, amin talán nem is gondolnád.


Nem szeleteled elég apróra

Több kísérlet is bebizonyította, hogy ha apróbb darabokra szeleteled az ételt, akkor kisebb mennyiséggel is jóllaksz. Tehát ha fogyni akarsz, szeletelj!

Hizlaló kapcsolatban élsz

Ha a partnered, illetve más, veled egy háztartásban élők egészségtelenül táplálkoznak és hanyagolják a rendszeres testmozgást, az bizony téged is hizlal, hiszen macerás külön főzni magadnak, vagy épp egyedül elindulni edzeni. A legcélravezetőbb, ha közösen fogtok bele az életmódváltásba, de ha másképp nem megy, akár önállóan is vágj bele.

Túl sok dresszing

A saláta kétségkívül az egyik legegészségesebb fogyókúrás étel, azonban ha magas kalóriatartalmú öntetekkel, dresszingekkel fogyasztod, már jóval kevésbé diétás. Ne csapd be magad, figyelj oda a salátaöntetek és feltétek kalóriatartalmára is!

Nem iszol elég vizet

Több kutatás is alátámasztja, hogy a vízivás fogyaszt. Ha evés előtt megiszol egy pohár vizet, vagy magas nedvességtartalmú zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztasz, hamarabb eltelsz. Emellett a vízivás az anyagcserét is felgyorsítja, valamint csökkenti a sóvárgást a cukortartalmú ételek, italok iránt.

 

ujjj 44cf1

 

Nem vezetsz étkezési naplót

A napi kalóriabevitelt hatékonyabban ellenőrizheted úgy, ha nem csupán fejben számolgatsz – ha egyáltalán –, hanem konkrétan leírod egy füzetbe, hogy miből és mennyit ettél. Meg fogsz lepődni, mi mindenen átsiklottál korábban.

Csak kardioedzést végzel

Szuper, ha rendszeresen mozogsz, viszont ha kizárólag kardioedzést végzel, a súlyzós edzéseket pedig kihagyod, egy nagyon fontos elem marad ki a fogyókúrádból. A súlyzós edzés ugyanis egyfelől izomtömeget épít, másfelől élénkíti az anyagcserét, ami feltétlenül szükséges ahhoz, a kisebb testsúlyt, amiért keményen megdolgoztál, hosszú távon is tudd majd tartani.

Túl bő ruhákat viselsz

Lehet, hogy kényelmesebb és jobban is áll, ha bő, laza ruhákat viselsz, viszont egy fontos motivációtól fosztod meg magad a fogyókúra során. Ha az utcára nem is, az edzésekre mindenképp válassz olyan ruházatot, ami követi a tested vonalait. Ez – még ha elégedetlenséggel tölt is el – erősíti testképed és nagyobb teljesítményre ösztönöz.

Teljes élelmiszercsoportokat hagysz ki

Ha teljes élelmiszercsoportokat iktatsz ki a táplálkozásodból – például nem eszel semmit, amiben szénhidrát van –, az hiányállapotot idéz elő a szervezetedben, nem beszélve arról, hogy szinte elviselhetetlen sóvárgást okoz. Jobban teszed, ha inkább minden élelmiszercsoportból választasz egészséges fogásokat és odafigyelsz az adagok méretére.

Véget ért a sorozatuk, és ők úgy döntöttek, hogy a hírnevet kihasználatlanul hagyva egy teljesen más irányba folytatják tovább! Szerinted jól tették? Nekünk azért van köztük, aki meglehetősen hiányzik! Neked?
Ők hiába a siker és csillogás nem érezték úgy, hogy a helyük a képernyőkön lenne. Vagy már épp annyit szerepeltek, hogy azt tudják mondani: elég volt!

 


Hugh Laurie

aa5 4f56f

 

Hugh már TV-s legendának számított hazájában, amikor megkapta Dr. House szerepét. Az orvosi dráma óriási sikert aratott, és abban az időben a legkeresettebb színész volt a televízióban. A sorozat azonban 2011-ben véget ért és ahelyett, hogy tévés karrierjét folytatta volna, inkább leporolta gitárját. Kiderült, hogy Hugh ugyanolyan tehetséges zenész, mint színész. Debütáló albuma a „Let Them Talk” második helyen végzett az Egyesült Királyságban.

 

James Cosmo

aa4 add4d

 

James Cosmo veterán színész olyan filmekben játszott, mint a Rettenthetetlen, a Trainspotting, vagy a Narnia Krónikái, de a legnagyobb sikert vitathatatlanul Jeor Mormont szerepe hozta meg neki a Trónok Harcában. A méltán híressé vált sorozatban a Fekete Őrség parancsnokát alakította, aki a szárnyai alá vette Havas Jon-t. Miután a karakterét megölték, több tévés műsorban és filmben is szerepelt, de a legjelentősebb megjelenése a 2017-es sorozat, a Celebrity Big Brother. Várj, mi? Bizony jól hallottad. A színész azt nyilatkozta, hogy nyilvánvalóan pénzügyi okok miatt is vállalta a valóság showt, illetve hogy részese legyen valaminek, amit csak kevés ember élhet át.

 

Amanda Holden

aa3 21aae

 

A 2000-es évek közepén Amanda Holden az Egyesült Királyság egyik legsikeresebb színésznője volt. Olyan sorozatokban játszott, mint a Vadon bűvöletében vagy a The Grimleys. 2007-ben csatlakozott Simon Cowell és Piers Morgan műsorához a British Got Talent-hez. Kiderült, hogy kiváló műsorvezető és még nagyobb hírnévre tett szert a tehetségkutatónak köszönhetően.

 

Matt LeBlanc

aa2 fe595

 

A Jóbarátok és a Joey után a Sikersorozatban kapott szerepet, ami egy angol-amerikai vígjáték. A produkciót Golden Globe-bal is díjazták. A széria véget érte után új projektbe fogott. A BBC motoros sorozatába a Top Gear-be távozott. Chris Evans-vel és Rory Reid-vel dolgozott együtt, s Chris Harrismellett a show fő rendezője lett.

 

Aaron Paul

aa1 851bd

 

Aaron Paul számára Jesse Pinkman szerepe hozta meg a sikert. A Totál szívás számos díjat nyert, köztük három Emmy-t. A sorozat végeztével a színész lett az egyik új játékkonzol reklámarca, amelyben bemutatta, milyen "fergeteges" az újdonság.

 

Frankie Muniz

qq 205fe

 

Mindig nehéz egy gyereksztárnak kitörni a skatulyából és felnőtt színészként folytatni karrierjét, ezért Frankie az autóversenyzést választotta új életpályának a Már megint Malcolm befejezése után. Szenvedélyévé vált a száguldás. Még a műsor befejezése előtt részt vett futamokon, s 2007-ig rendszeresen versenyzett az egész szezonban. A mai napig nem vállalt jelentősebb szerepet, kivéve a 2015-ben megjelent Sharknado 3-ban.

Te kit szerettél közülük a legjobban?

Szinte minden egészségügyi problémára létezik jól ismert módszer, ám számos tévhit akad köztük, amelyekkel inkább ártunk, mint segítünk. A Cheapism portál gyűjteményéből válogattunk.


Filmekből jól ismert helyzet, hogy- ha valaki hiperventillál, akkor egy kisebb papírzacskóba lélegezve rövid időn belül megnyugszik. Bár a módszer pánikroham esetén tökéletesen működik, a szapora légzést nem csak az válthatja ki, és bizony más esetekben az oxigén mennyiségének csökkentése tovább ronthat a helyzeten.

Megoldás: Igyekezzünk megnyugtatni az illetőt, majd forduljunk vele orvoshoz, hogy kiderüljön, mi állhatott a szokatlan reakció hátterében.

Tévhit: Kávé javít a részegségen

Ha a fáradt emberbe képes lelket lehelni a kávé, akkor az elázottal is csodát tehet – gondolhatnánk. Csakhogy a feketeleves vízhajtó, márpedig a bepiáltat a kiszáradás fenyegeti, így a kávé kifejezetten árthat neki.

Megoldás: A vér alkoholtartalmának csökkentése, melyre tökéletesen alkalmas a nagy mennyiségű csapvíz.

 

eg 020ae


Tévhit: Tűz űzi el a kullancsot

Logikusnak tűnhet, hogy az állatok félnek a tűztől, és a belénk csimpaszkodott rovar is inkább menekülőre fogja. Ám valójában egy ilyen helyzetben a kullancs még mélyebbre fúrhatja magát, illetve juttathatja a méreganyagait az emberbe.

Megoldás: Használjunk kullancscsipeszt, melynek alkalmazása egyszerű és biztonságos.

Tévhit: A hányás megoldás a mérgezésre

Jól ismert, hogy azt, aki túl sok gyógyszert vett be, meghánytatják. Ugyanakkor ez a módszer kifejezetten veszélyes az olyan embernél, aki véletlenül mérgező háztartási vegyi anyagot nyelt. A hányással visszajuttatott maró kemikáliák ugyanis súlyos károkat okozhatnak, többek közt az illető nyelőcsövében.

Megoldás: Azonnal hívja a mentőket és diktálja be az adott háztartási anyag összetevőit, valamint olvassa fel a címkén található figyelmeztető tájékoztatót.

 

eg2 97e66


Tévhit: Pia véd a kihűléstől

Az alkohol melegséggel tölti el az embert, ám hiába tűnik ész-szerűnek, hogy a kihűléssel fenyegetettet szesszel kínáljuk, azzal csak ártanánk neki. Abban az esetben ugyanis a véredények kitágulnak, és ez csak fokozná a hőveszteséget.

Megoldás: Vigyük a kihűlt embert meleg helyre, szabadítsuk meg a nedves ruháitól és burkoljuk be száraz, meleg takarókba.

Tévhit: Napégést tompít a mentás fogpaszta

A hűs, mentolos krém adja magát, hogy a pecsenyevörössé sült bőrt megnyugtassuk vele. Ám a fogkrém számos olyan vegyi anyagot tartalmazhat, amely veszélyes lehet a sérült bőrfelület számára, ráadásul a paszta megakadályozza a bőr szellőzését, légzését.

Megoldás: Óvatosan, hideg vízzel csökkentsük az adott felület magas hőmérsékletét.

 

eg1 0790c


Tévhit: Meleg kell a ficamra

Úgy érezheti, hogy a meleg borogatásnál nincs jobb a rándulásra, pedig a hő megnöveli a duzzanatot.

Megoldás: Jeges borogatás, bandázs, pihentetés, felpolcolás.

Melyik oldalban ismersz magadra?
Nehogy azt hidd, hogy a siker nagy dolgokon múlik! Ha végignézed ezt a tizenöt különbséget, rájössz, hogy csak a hozzáállásodon kell változtatni, máris egy lépéssel közelebb kerültél a célodhoz.

Oszd meg, ha te is így gondolod!

 

6 5848e

11 0d40b

r1 95c73

r2 dfbea

r3 54d42

r4 48da5

r5 cc0d9

r7 8dc35

r9 f13a0

r8 8d47a

r10 e0c5b

r12 5dab7

r13 3a69c

r14 cf6ee

r15 2eeba

 

A fülünk formája elárulja, hogy milyen betegségekkel nézhetünk szembe életünk során!
A tudomány már régóta kutatja a testrészek sajátosságai és betegségekre való hajlam közötti összefüggéseket. Ma a fül kerül terítékre, amelynek formája, görbülete sok mindent elárulhat tulajdonosáról. Lássuk miket!

1. MINDEN FÜL MÁS

Mikor megszületünk a külső fülkagyló teljesen ki van fejlődve, ami alig változik életünk során, csak a cimpa ereszkedik kissé le. A fül olyan, akár az ujjlenyomat, ami könnyen beazonosíthatóvá tesz bárkit.

2. DOMINÁNS ÉS RECESSZÍV FÜL

Ha a fülcimpa hozzá van tapadva a nyaki részhez, akkor recesszív fülről beszélünk, de ha a cimpa el van különülve, akkor az már domináns jegy.

3. SZÍVKOSZORÚÉR BETEGSÉGEK

Ha a fülcimpán átlós irányban kiemelkedik egy kis szövetdarab, akkor nagyobb az esélye a szívkoszorúér megbetegedéseknek.

4. VITAMIN- ÉS KALCIUMHIÁNYRA IS UTAL

A színtelen, sápadt fülcimpák arra utalhatnak, hogy a szervezetben vitamin-, illetve kalciumhiány alakult ki, így érdemes pótolni ezen nyomelemeket.

5. VESEPROBLÉMÁK

Ha szinte mindig vöröses színű a fülünk, akkor ez jele lehet annak, hogy baj van a vesékkel.

6. AGYI ZAVAROK

Amennyiben égővörös színűek a füleink, akkor ez arra utal, hogy az agyi funkciók, mint például a memória, nem működnek megfelelően.

7. A FÜLPORCOK GYULLADÁSA

Ez az úgynevezett polychondritis recidivans nevű autoimmun betegségre utal.

8. REFLEXOTERÁPIA

A fülön is vannak olyan reflexoterápiás pontok, amelyek megérintésével, megnyomásával enyhíthetők a különböző fájdalmak, tünetek, de a lelki eredetű feszültségeket, stresszt is kezelhetjük. Például a fülkagyló tetejét masszírozva enyhíthetünk a hát és a vállak fájdalmain, egy centivel lentebb a belső szerveink működését serkenthetjük, még egy centivel lentebb az ízületi gyulladások okozta panaszoktól szabadulhatunk meg, majd egy picivel lentebb a torokfájást enyhíthetjük, a következő ponttal az emésztést javíthatjuk, a legalsó pont megnyomása pedig a szívnek és az agynak tesz jót.

Valljuk be - legtöbbször nem is azért eszünk, mert valóban éhesek vagyunk, hanem azért, hogy növeljük a komfortérzetünket. A stressz, az időjárás, a napszakok mind hatással vannak arra, hogy mennyit eszünk.

 

Íme néhány megoldás, amivel javíthatunk a felfogásunkon és környezetünkön, és képesek legyünk leadni a plusz kilókat. Brian Wansink pszichológus, kereskedő és "kajakutató" legújabb könyvéből származnak az alábbi ötletek:

1. Ne félj a visszaeséstől!

x6 1a19a

 

FORRÁS: BRIGHT SIDE
Hányszor fordult már elő, hogy egy hosszabb diéta után végül nem bírtad, és éjfélkor a hűtő mellett találtad magad pizzát és sütit rágcsálva? Ilyenkor ne ijedj meg, minimális gyorskaja még nem fog megártani, de ha bepánikolsz, csak még több egészségtelen kaját tömsz magadba. Inkább fogj néhány csirkefalatot és edd meg káposztával!

2. Vezesd be a kettős szabályt

x5 e84c4


Próbálj a tányérodra mindig csak kétféle ételt tenni: húst és egészséges köretet, például zöldséget vagy lassan felszívódó szénhidrátokat (barnarizst, hajdinát, kölest stb.). Emellett még beválhat a hús+saláta párosítás is, esetleg csak a saláta körettel. Meglátod majd, sokkal kevesebb étel kerül így a tányérodra.

3. Ne repetázz!

x4 041e2

Nem csupán az étkezőben vagy a konyhában, de néha a teraszon, kint a kertben, vagy a nappaliban, tanulás közben is ehetsz. Ebben az esetben mire elérsz a konyháig, már elmegy az étvágyad a repetától.

4. Egyél lassan!

x3 57e09


Azzal, hogy kiélvezed az ízeket, nagyobb teltségérzetet kölcsönzöl magadnak.

5. Egyél annyit, amennyi jól esik

x2 d78c3


Ne egyél meg mindent a tányérodról, ha már úgy érzed, nem bírod. Csak annyit egyél, amennyi beléd fér, nem baj, ha marad étel a tányérodon. Mi jut másképp a kutyáknak?

6. Egyél egyedül

x1 bf380


Egyedül 30%-al kevesebbet fogyasztunk, mint társaságban, ahol megosztjuk egymással a kaját. Figyelj oda, hogy a fő étkezéseidet egyedül töltsd el!

Fe­nék­rázó is­tennő bű­völte el C. Ro­nal­dót

A Real Mad­rid sztárja csat­la­ko­zott Lexy Pan­terra 1.7 mil­liós Ins­tag­ram-tá­bo­rá­hoz. A…

Há­ló­szo­ba­tit­ka­i­ról val­lott Bódi Margó!

Hűen őrzi a roma ha­gyo­má­nyo­kat a Bódi há­zas­pár, még akkor is, ha ez néha…

Kiakadt a net az orosz macskatetoválón

Az orosz tetoválóművész szfinx cicájának bőrét varrta ki különféle mintákkal, de az állatvédők…

Eltudja valaki képzelni mi fog itt történni?

Eltudja valaki képzelni mi fog itt történni? Ha pedig megtörtént, vajon mi rá a magyarázat? No ez…