Tippek&Trükkök (66)

Ez úgy néz ki, mintha valaki egy teljesen átlagos képet készített volna egy teraszról. Az igazság azonban az, hogy egy nagyon egyszerű kis részlet bújik meg a képen, az orrunk előtt.


A képet, melyet úgy tűnik Svédországban készítettek, már egy évvel ezelőtt közzé tették a Reddit oldalon és a”Találd meg a tolvajt” címet kapta.
Ön megtalálja a tolvajt ezen a képen?

 

udQ6pX9loDRRfNh TiDx lyTk0AtbfL1YDebqu3Za0 1 1db99


Nem akarjuk elárulni a megoldást de annyit elmondhatunk, a tolvaj közelebb van Önhöz, mint gondolná.

Észrevette már azt a kis részletet? Kérjük ossza meg barátaival is ezt a cikket, hogy megtudja, mennyire szemfülesek ők.

TE MEGTUDOD MONDANI, MELYIK TÁRGY IGAZI AZ ASZTALON?

Szinte senkinek nem sikerül!

 

Egy kutya rej­tő­zik a sorok kö­zött - és min­den­kit meg­őr­jít!


A feladat egyszerűnek tűnik, de valójában alig páran találják meg a megfejtést! A keretben ugyanis a rengeteg D, O és G betű között egy összefüggő DOG szócska rejtőzik, amit a klasszikus szókereső szabályai szerint lehet egybefűzni. Azaz: vízszintesen, függőlegesen vagy átlósan is elnyúlhat a kutya.

 

620x0 2 66e5c

De hol van?


A rejtvény már több száz emberen kifogott - ha neked sem sikerült megtalálnod, a megfejtésért lapozz lejjebb

 

 

620x0 1 98880

Itt az ideje egy kis ün­nepi fej­tö­rő­nek! Csak ke­ve­sen tud­ják meg­fej­teni. Neked megy?


A Mikulás szemtelen kis segédje egy fenyőfaerdőben bujkál. Eddig csak keveseknek sikerült megtalálni és rövid időn belül megfejteni a feladványt. Neked sikerülni fog?

620x0 87bdf


A megfejtés:


És íme, ott bujkált az elf.

620x0 1 7561a

Eltudja valaki képzelni mi fog itt történni? Ha pedig megtörtént, vajon mi rá a magyarázat? No ez az, kérdések vannak, de hol vannak a válaszok?:)


Egy kis hasznos videó, mely elősegíti az agy folyamatos működését, hisz amit itt láthattok mind megfejtésre vár. Ezen felül érdeke is, és nagyon elgondolkodtató. Hisz olyan trükköket mutatnak sorra, amiket nem értünk, de mindegyiknek van megoldása és magyarázat. Lássuk például az elsőt. Két üvegpoharat fektetnek le egymással szembe a szájuk felé az asztalon. A két pohár közé tesznek egy lufit.


A lufit elkezdik felfújni. Aztán a lufit felemelik és a két poharat vele együtt, de úgy hogy azokhoz hozzá sem érnek kézzel. A lufi emeli fel szó szerint mind a kettőt. De ez hogy lehetséges? Mert magyarázat ennek is kell legyen, hisz semmi sem történik csak úgy. Jó szórakozást hozzá, és a többi trükkhöz is ami rátok vár:)


 

Tedd pró­bára a sze­med! Vajon neked si­ke­rül meg­ta­lál­nod a ki­rályt?


A minap rendkívüli bejegyzésével keltette fel rajongói figyelmét Zámbó Krisztián. Olyan fotót tett ki a Facebook-oldalára, amilyet eddig még nem láthattunk az apjáról, Jimmyről.

A felvétel egy iskolai fotózáson készült 1967-ben. Ekkor 9 éves lehetett minden idők egyik legnagyobb magyar énekese.

Krisztián egyfajta feladványként osztotta meg a nem mindennapi felvételt. A kérdés pedig teljesen jogos:


Te megtalálod Jimmyt?


Na vajon ki talàlja meg Jimmyit??

Közzétette: Zámbó Krisztián hivatalos oldala – 2016. november 29.

 

Ez a kép egy igazi klasszikus egy puzzle. Megtudod oldani az összes kérdést a képről?


Nézd meg figyelmesen a képet és válaszolj az alábbi 9 kérdésre:

1. Hány cserkész van ebben a táborban?

2. Ma érkeztek, vagy már néhány napja itt vannak?

3. Mivel érkeztek a tábor helyszínére?

4. Messze van van a tábortól a legközelebbi falu?

5. Milyen irányból fúj a szél? Északról, vagy Délről?

6. A képen a nap melyik szakasza látható?

7. Hová tűnt el Alex?

8. Ki volt a napi tiszt tegnap este?

9. Milyen hónap van és hányadika van? (a képen)

 

(Mielőtt megnézed a megfejtéseket, gondolkodj!)

MEGFEJTÉS!

1. Hány cserkész van ebben a táborban?

Négy cserkész van a táborban. Ha jobban megnézed, akkor észrevehető, hogy 4 személynek van étkészlete és a napos tisztek listáján is 4-en vannak.

2. Ma érkeztek, vagy már néhány napja itt vannak?

Néhány nappal ezelőtt jöhettek, mert a sátor és a fa között pókháló van.

3. Mivel érkeztek a tábor helyszínére?

Csónakkal jöhettek, mivel az egyik fának lapátok vannak nekitámasztva.

4. Messze van van a tábortól a legközelebbi falu?

A képen látható egy tyúk, ami azt jelenti, hogy egy falu lehet a közelben, mert senki sem visz magával egy tyúkot a táborba.

5. Milyen irányból fúj a szél? Északról, vagy Délről?

Délről. A sátornál van egy zászló, amelyről meg lehet állapítani, hogy fúj a szél. A képen látható, hogy a fa egyik felén az ágak rövidebbek, a másik felén hosszabbak. A fákra jellemző, hogy a déli oldalán az ágak hosszabbra nőnek.

6. A képen a nap melyik szakasza látható?

Reggel van. Az előző kérdésben meghatároztuk az észak-dél irányát. Most határozd meg ez alapján a kelet-nyugat irányt és nézd meg az árnyékokat.

7. Hová tűnt el Alex?

A sátor mögött éppen el szeretne kapni egy pillangót.

8. Ki volt a napi tiszt tegnap este?

Helyes válasz: Karcsi, mivel: Ma, Karcsi keresgél valamit a hátizsákjában, Alex éppen pillangót szeretne fogni, Boti fényképeket készít ( a “B” feliratos hátizsákjában fotó állvány is látható). Szóval mindenikük egyébbel van elfoglalva, ebből adódik, hogy Péter van ma szolgálatban. A szolgálatos listán pedig látszik, hogy előtte Karcsi volt a szolgálatos.

9. Milyen hónap van és hányadika van? (a képen)
ugusztus 8. Elnézve a szolgálatosok listáját, Péter neve mellett 8-as szám látható, aki éppen a napos tiszt. Mivel görögdinnye látható a képen, valószínű, hogy augusztusban vagyunk.

Jogos a kérdés: na, de hogyan?

Adott egy négyzet alakú falapocska és egy téglalap alakú textil tasak. Akár hiszed, akár nem, a négyzet tökéletesen belefér a tasakba.

Ez a feladvány 2012-ben az év kirakósa díjat is elnyerte, és azóta sem lehet megunni - lépten-nyomon előkerül a világhálón.

Aki még nem látta, erősen töri a fejét, és szinte mindenkin kifog a feladvány megoldása. Te leszel a kivétel?

Nos, sikerült?

Ha nem, a videóban láthatod a megoldást


 

Egyáltalán nem számított rá, hogy ez a látvány fogadja majd!
Kivételesen szerencsés az, akinek sohasem lapul le, veszíti el a tartását a haja, a többségnek tennie kell a dús hatás érdekében. Nem minden módszer tartalmaz azonban vegyszereket vagy hőformázást! Mutatunk egy nagyon egyszerű hullámosító, tartást adó trükköt, amivel minimális erőfeszítéssel dúsíthatod a hajadat!


A Pinterest és az Instagram szépséggurui folyamatosan újabb és újabb ötletekkel állnak elő, hogyan is lehetne természetesen, egyszerű módszerekkel elérni a tökéletes loknikat. Van, aki újságpapírt csavar a hajába, más lufikkal vagy buborékfóliával próbálkozik, azonban mind közül a legegyszerűbbnek a szimplán felgöngyölt konty tűnik.

 

kontyba tuzott haj c8abc


Miért jó kontyban aludni?

A hőformázás titokban nagyon sokat árthat a hajadnak, főleg akkor, ha azt rendszeresen festeted. Éppen ezért igen komoly előnye az ilyen éjszakai hajformázó trükköknek, hogy nem kell erős hőnek kitenned a hajadat.

Egy másik pozitívum, hogy nem kell semmit sem a hajadra kenned, ugyanis a legtöbb vegyszer - például hajhabok és hajlakkok - eleinte segítenek a hajformázásában, később azonban vastag réteget képeznek a szálakon, ezzel is fokozva a megereszkedett, lelapuló hatást.

Ahhoz azonban, hogy konttyal formázd a hajadat éjszaka, semmi másra nincs szükséged, mint hajgumira és esetleg néhány csatra, valamint olyan éjszakai hőmérsékletre, ahol nem fázol meg nedves hajjal.


Hogyan csinálj alvós kontyot?

A módszer nyáron különösen egyszerűen alkalmazható, hiszen kissé vizesnek kell lennie hozzá a hajadnak. Nedvesítsd meg a fürtjeidet lefekvés előtt, majd tekerd fel őket kicsi, csiga alakú kontyokba. Ha rövidebb a hajad, akár kettő vagy több kontyocskát is készíthetsz, ezekből ráadásul kisebb, sűrűbb hullámok lesznek, mint ha egy nagy kontyot készítenél, ami inkább a lágy loknik kialakításához ideális.

A kontyokat puha anyagból készült hajgumival vagy levágott harisnyával kösd fel, ne szilikonos hajgumival, ez ugyanis egy éjszaka alatt nagyon élesen megtörheti a hajadat. Amikor összefésülöd a hajadat a kontyok készítéséhez, mindig figyelj arra, hogy felfele igazítsd őket, így jobb tartást kap a hajad. Ha csak lehet, a kontyok a fejed teteje felé legyenek, ne a tarkódon vagy nagyon oldalt! Így részben kényelmesebb aludni, részben jobb tartást kap a hajad.

Nézd meg videóban, hogyan készül egy megtűzős alvós konty, és milyen eredményre számíthatsz!Más hajtöveket emelő módszerek

Ha a kontyokat kiengeded reggel, azonnal lágy hullámaid és nagyszerű tartású hajad lesz, ám ha ezzel nem éred be, tupírozással további tömeget adhatsz a hajadnak, sőt, azzal is, ha este hajszárításkor alulról felfelé fújod a levegőt. Emellett egy jó frizura is nagyon sokat segít. Nézd meg, milyen szuper fazonok közül válogathatsz, ha szeretnéd kétszer annyinak mutatni a hajadat!

Hogy lehet egyszerűen valami egészen különlegeset készíteni a családnak? Ez a férfi most megmutatja majd Nektek, hisz amit csinál az valami egészen fantasztikus.


Mindössze 4 alapvető alapanyagot használ, ami mindenkinek van otthon, Vagy a fagyasztóládában, vagy pedig egy ugrásra a boltban:)

No de nézzük mik is ezek:


– Sertés karaj vagy csont nélküli sertésborda
– Fűszerezés
– egész ananász
– vastag Bacon


Ez minden, amiből ez az igazán finom étel megszületett. Mindent látni fogtok, hogyan is csináljátok, és biztosan mindenkinek isteni finom is lesz. Imádtuk minden percét:)