Stílus (200)

Dél-Koreában eddig is hatalmas kultusza volt a szépségiparnak, de most már nemcsak a nők, hanem a férfiak is használnak pirosítókat, szemceruzákat és rúzsokat, hogy így turbózzák kicsit önbizalmukat.
Arcmaszkok, szépítő kezelések, rúzsok az összes elképzelhető színben – ezek mind hódítanak Dél-Koreában, ahol a szépség és a tökéletes arc annyira fontossá vált, hogy a kislányok simán plasztikai műtétet kapnak az érettségi banketten ajándékba.

De úgy tűnik, már egyáltalán nem csak a nők azok, akik hasznot húznak az ország sminkdömpingjéből. Az elmúlt 5 évben 80 százalékkal növekedett a férfiaknak szánt kozmetikumok eladása, az eleinte csak az arcbőrükre igényes férfiak pedig már a sminkekkel is elkezdtek kísérletezni. Egy kis szemöldökformázás, szolid szájfény vagy enyhe pír ugyanúgy növeli az ő önbizalmukat is – állítják.

A külső pedig az élet számos területén számít Dél-Koreában: nemcsak egy randin, hanem egy állásinterjún is szépnek kell lenned, már ha szeretnél sikereket elérni. A férfiaknak pedig ugyanúgy segíthet ebben egy jó alapozó vagy egy profi szemöldökceruza.

A legnépszerűbb termékek a férfiak körében állítólag a BB krémek, a tonikok és arckrémek, de használnak korrektort, vagy akár átlátszó, illetve enyhén színezett szájfényt is. A trend felfutásával megjelentek a férfi beautybloggerek is, akik kimondottan a férfiak igényeire szabva készítenek sminkes videókat és blogposztokat.„A fiatalság lehetőség” – így tartják Dél-Koreában. Szóval miért ne tennének meg a férfiak is mindent, hogy fiatalabbnak és szebbnek tűnjenek?

Drága és elegáns ajándék az a karperec, amelyet egy luxuscég a szerelmeseknek alkotott meg fél évszázada. Sarka Kata augusztus óta viseli.

Nem akármilyen karperec bukkant fel Sarka Kata csuklóján: a világhírű Cartier luxusmárka Love Bracelet-nek, azaz szerelmi karkötőnek elkeresztelt ékszerét 1969-ben ál­modta meg a tervezője, Aldo Cipullo. Az ékszer két félkörből áll, melyeket csak egy speciális csavarhúzóval és csavarokkal lehet a csuklón rögzíteni. Amikor piacra dobták, az volt a szabály, hogy magának senki nem veheti meg, általában a férfiak lepték meg vele igaz szerelmüket. Ezt az előírást azóta törölték, azaz a hölgyek saját maguknak is kedveskedhetnek vele.

 

1143381 screen shot 2017 01 16 at 193843 8522e
Kata még otthon, kutyusukkal játszadozva is viseli a karkötőt © Facebook


Az ékszerhez fűződik egy másik legenda is: a karkötőt nyitó speciális csavarhúzót, kulcsot egy nyakláncon viselik. Ez általában annál a férfinál van, aki vá­sárolta a karperecet, és a két fél kötődését, szerelmét, összetartozást szimbolizálja.
A közösségi oldalára feltett fotói alapján Sarka Kata karján először augusztus végén, nem sokkal házassági válsága kipattanása után tűnt fel a szerelmi karperec. Ezt követően azonban szinte alig van kép, hogy ne látnánk rajta – talán annak köszönhetően is, hogy nem lehet csak úgy le- és felven­ni. Fotózás, család, kutya, műsorvezetés – a modell-műsorvezető karján szinte mindig ott díszeleg az értékes kiegészítő.

 

1143379 love bracelet 72d66
Különleges kulccsal nyílik a szerelmi zálog


Természetesen szerettük volna megtudni, hogy a Hajdú Pétertől válófélben lévő, kétgyermekes anyuka hogyan tett szert az értékes és mindenképpen szimbolikus darabra, ezért aztán tárcsáztuk a telefonszámát.

– Valóban hordom, ez tényleg szép ékszer, nagyon szeretem – mondta Kata a Borsnak, de arra nem akart reagálni, vette vagy kapta. Ezért ez ügyben egyelőre csak találgatni lehet.

Világsztárok hordják

A karkötő a mai napig státuszszimbólum: Tom Cruise Katie Holmest is meglepte vele Suri születésnapján, de viseli Lindsay Lohan, a Kardashian lányok, Iggy Azalea, Pippa Middleton, volt Elizabeth Taylornak is.

 

1143392 katie holmes prof reddot 4654b
Katie Holmes egykor még Tom Cruise-tól kapta © Reddot

 

1143396 lohan prof reddot 6b019
A botrányhősnő, Lindsay Lohannek is van ilyen © Reddot

A 2017-2018-as téli divatot bemutató Milánói divathéten volnultattak fel nagy divatházak egészen különös ruhákat.

Fenti galériánkban a Moncler Gamme Bleu divatház által felvonultatott öltözékeket láthatják a modelleken. Ilyenkor mindig felmerül a kérdés: van, aki komolyan gondolja, hogy ezekből valódi utcai viselet lesz?

 

Nem is sejted miről árulkodnak az arcgödröcskék? Most megtudhatod!
Tudtad, hogy az emberek 20 százaléka rendelkezik arcgördröcskékkel, amelyek első ránézésre nagyon aranyossá teszik az illetőt.

De mik is valójában ezek a parányi bemélyedések az arc mindkét oldalán?

Tulajdonképpen ez a cuki jelenség az arcizom elváltozása mentén alakul ki. Sokan ezért inkább plasztikai sebészhez fordulnak, hogy eltávolítsák arcukról a gödröcskéket. Pedig ha tudnák, hogy mit jelentenek ezek az apró szépséghibák, biztosan nem tennék meg ezt a lépést!

Máris soroljuk:

– ezek az emberek nagyon megbízhatóak, rájuk bízhatjuk a legféltettebb titkunkat is;

– nagyon sok jóbaráttal rendelkeznek, az emberek szeretik őket;

– energikusak, élvezik az élet minden percét;

– ha beteggé válnak, óriási erővel leküzdenek mindent;

– nagyon empatikusak, ezért nagyon megviseli őket, ha mást szenvedni látnak;

– ezek a gödrök fiatalítanak, mivel mindenkinek az illető gyerekkora jut eszébe;

– sok kultúra szerint ezek a gödrök szerencsét, bőséget hoznak az illetők életében;

– növeli a nők vonzerejét, kedvesebbé téve őket;

Ezért ha te is rendelkezel ilyen kis gödrökkel, örülj nekik, mert nagyon különlegessé tesznek.

Most, hogy jönnek az igazán kemény mínuszok, még azokban is felmerül, hogy kéne egy jó meleg és egyáltalán nem csúszós bakancs, akik egyébként magassarkúban élik az életüket és a lehető legritkábban vesznek fel bármi mást.

Rossz hír, hogy igazán minőségi téli csizmát, bakancsot nagyon nehéz találni, ráadásul elég drága mulatság. Pont ezért – és mert Kanadában tovább van őrjítő hideg és jegesedés, mint nálunk – egy kanadai kutatócsoport fogta magát és a WinterLab közreműködésével 98 téli csizma tulajdonságait vetette össze, a legstabilabb csizmát keresték alábbi módszerrel:


Az eredményeket egy jó kis táblázatban foglalták össze, a csizmák hópelyheket kaptak és nagyon úgy néz ki, hogy az utcai téli bakancsok közt már az is nagy eredmény, ha egy hópehely összejött a maximálisan adható háromból. A hópelyheket aszint osztották, hány fokos emelkedőnél marad még biztonságos adott bakancs: 11 fokos emelkedőnél már egyik sem tapadt megfelelően.

A legjobbnak a Sperry márka férfibakancsa bizonyult, második helyen (több csizmával egyetemben) a márka női bakancsa található, ez:

 

14358894 a4e391d53451fdf4da48ae72df14973a wm ef69e
Fotó: www.sperry.com


Két színben kapható a tengerentúlon, leárazva 100-130 dollár körüli áron – itthon nem tudjuk megvásárolni. A Magyarországon is kapható Caterpillar márka egyik férfi bakancsa is előkelő helyen végzett, de pont a "Men’s Stiction Hiker Ice+ Waterproof TX Boot" nevű terméket nem találjuk egyik hazai forgalmazónál sem.

Az eredmény egyébként siralmas, a kutatók által tesztelt 98 pár bakancsnak mindössze 8 százaléka, 3 munkavédelmi és 5 utcai cipő felelt meg egyáltalán a minimum elvárásnak. Ezek közül is feltűnően kevés a női bakancs, utcai kategóriában a "Sperry Powder Valley Vibram Arctic Grip Boot" az, amit kifejezetten nőknek terveztek és legalább egy hópelyhet összeszedett, munkavédelmi kategóriában a csak Kanadában kapható "Marks Dakota CTCP Transitional Boot" ér valamit.

 

14359084 7ffb58ee6040d9dda37cce37a0ebe7ed wm c82dd


A kanadai kutatókat meglepte a rossz eredmény, de büszkék rá, hogy most először a cipővásárlásnál is a vásárlók rendelekzésére áll egy olyan lista, ami az autógumiknál már rég létezik. "Ez egy újabb példa arra, hogy a Toronto Rehab kutatói hogyan nyújtanak praktikus segítséget a balesetek megelőzéséhez. Azt hiszem, sok életminőséget rontó és súlyos sérülést megelőzhetünk idén télen azzal, ha az emberek jobb, kevésbé csúszós talpú cipőket vásárolnak" – adta ki sajtóközleményben Geoff Fernie, a kutatás vezetője, aki folytatni fogja a kutatást és reményei szerint két éven belül akár saját fejlesztésű cipőkkel is elkezdhet kereskedni.

Ha Kanadában is szívás, mi mit tehetünk?

Az eredmények alapján a kutatók azt mondják, két jó talptechnológia létezik per pillanat: a Green Diamond és a Vibram "Arctic Grip-je". Amelyik cipők talpa ezek valamelyike volt, az jobban tapadt nedves jégen. Vibram "Arctic Grip" talpat egyébként futócipőkön találtunk így hirtelen, a Saucony Razer Ice+-on és a Merrel pár csukáján, kis utánajárással talán bele lehet futni egyes boltokban.

A csúszásgátlós talp nem vicc, nagyon fontos télen. Évente 20 ezer ontariói lakos kerül ügyeletre jégen való esés miatt, 40 százalékuk 35-59 éves és 60 százalék az idősebbek aránya: esetükben egy kisebb esésnek is komoly következményei lehetnek, egy combnyaktörés szövődményeibe akár bele is lehet halni.

Jon Buscemi sneakerei 18 karátos arannyal meg gyémántokkal vannak kirakva, és egyetlen pár 40 millió forintba kerül. Ennek ellenére egész jól megy az üzlet.


Buscemi a fejébe vette, hogy megmutatja a luxus történetének kezdetét, ezért gyakran merít ihletet akár az ókori egyiptomból is.

 

161130150645 buscemi diamond sneaker 2 exlarge 169 46a1f


Mondjuk ez nem nagyon derül ki a cipőkből, amik egy kicsit átlagosnak tűnnek, némelyik pedig maximum érdekesnek.

 

161130150620 buscemi fall 2016 exlarge 169 cf0bc


De legalább drágák. No meg egyediek, és persze minőségik is, ezért meglehetősen sokan vásárolnak belőlük.

161130144633 buscemi look book 1 exlarge 169 ce83a

161201133549 buscemi look book 3 exlarge 169 c0259

161130141345 buscemi boutique exlarge 169 db191


Forrás: CNN

Akár az egész ruhatáradat lecserélheted, ha van egy éles ollód! Kezdve azonnal egy trikóval, amiből pontosan 3 vágással egy új felsőd lehet! Ha nem hiszed, csak figyeld!


Még azt is megnézhetitek, hogy mire lehet használni egy rossz zoknit ha van egy ollód is:) Itt minden ruhadarabod teljesen átalakíthatod, vagy akár feldobhatod.


Egy egyszerű póló ezentúl már másként lehet a szekrényedben, no meg rajtad is egészen máshogy fog állni. Lehet farmer, vagy pamut, a lényeg ugyan az, valami egészen új dolgot készíthetsz belőle.


Varrásra nem lesz szükség, maximum egy egy esetben, de azt sem géppel kell megtenni. De lényegében itt mindenhez csak ollóra lesz szükség. Ilyen gyorsan új ruhád még biztosan nem volt!


 

A szivárványszínű tincseket nehéz nem észrevenni, hát még ha valaki derékig érő fonatokban hordja őket!


Szivárványos hajkoronák tekintetében nehéz minket meglepni – láttunk már jó pár extravagáns színorgiát a hajtrendek világában! Amina Mucciolónak azonban mégis sikerült valami újdonsággal előrukkolnia: a lány derékig érő, szivárványos hajfonatain még a sokat látott szemek is megakadnak!Amina a színes fonatokhoz egy kézművesboltból szerezte be az ezerszínű fonalakat, aztán saját magának készítette el az ultrahosszú tincseket. A művelet csaknem 30 órájába került, de azt mondja, annyira szereti a színeket, hogy abszolút megérte!
A szivárványos fonatok ráadásul a haja egészségének is jót tesznek: védik a hajszálakat a töredezéstől, így ha egyszer kibontja őket, a haja ragyogóbb lesz, mint volt!Hope your Friday was super sweet 💋🍰🍒 (shirt from @wildfoxcouture) #studiomuccihairrainbow

A photo posted by Amina Mucciolo (@studiomucci) on

Is it Saturday yet? 😣 #studiomuccihairrainbow

A photo posted by Amina Mucciolo (@studiomucci) on

 

A ronda ka­rá­cso­nyi pul­csik után meg­ér­ke­zett az újabb őrü­let. Ha sze­ret­nél ele­gáns, de ext­ra­va­gáns lenni a céges bulin, akkor ér­de­mes vá­lo­gat­nod a kö­vet­kező kol­lek­ci­ó­ból.
Ha szeretnél feltűnő és giccsesen divatos lenni, akkor mindenképpen ilyen vagy hasonló ünnepi ruhát válassz idén. Ezek az öltönyök csak egyéniségeknek készültek, mert tudni kell viselni őket.

Ha érzed magadban az erőt, akkor hajrá a giccses karácsonyért! Az biztos, hogy ezekben mindenki megnéz majd, és emlékezni fog rád, még az ötödik pohár pezsgő után is.

1. Piros alapon, cuki hóemberek.

 

620x0 8 88ff3


2. Figyelj arra, hogy a nagyon mintás zakóhoz csak egyszínű, leginkább fehér inget viselj!

 

620x0 7 8c01d


3. Kicsit pizsama hatású, de mindenképpen vagány.

 

620x0 5 a24b4


4. Ha a visszafogott öltözködés híve vagy.

 

620x0 4 34c1b


5. Választhatsz csak zakót is. Természetesen a piros és a zöld domináljon. Így lesz szuper a karácsonyi hangulat!

620x0 3 3bfc3


6. Ha mégsem vagy az öltöny és az ing híve, akkor megteszi egy öltönyhatású pulcsi is.

620x0 2 0da95

Kü­lön­le­ges han­gu­latú sztár­ka­rá­csony a Mi­chal Neg­rin­nél


Évről évre újabb ötlettel rukkol elő az egyik legnemesebb divatmárka magyarországi képviselete, a Michal Negrin.

 

620x0 3 6e138
Fotó: Tóbi László

Idén olyan hírességeket varázsoltak el, mintMolnár Szilágyi Vivien, Debreczeni Zitavagy Eszenyi Enikő.

 

620x0 2 1e06e
Fotó: Tóbi László

A különleges hangulatú ünnepi fotózást erősítette hat olyan divatblogger, akik egytől egyig rajonganak a Michal Negrin lenyűgöző világáért, és bebizonyíthatták, hogy az egyedi stílus is ötvözhető a Michal Negrin fantasztikus mesevilágával.

 

620x0 1 6c880
Fotó: Tóbi László

A karácsonyi kollekció különlegessége az időtlen divat mellett, hogy ötvözi az egyediséget, az eleganciát és ezek mellé párosul a hamisítatlan Michal Negrin életérzés is.