Sport (192)

Shane Tusup az év leg­jobb edzője lett a sport­új­ság­írók sza­va­za­tai alap­ján, ennek ap­ro­pó­ján nyi­lat­ko­zott.


- Jólesik, hogy díjaztak, de nem az számít, mennyire vagyok jó edző. Azért dolgozom, hogy a fele­ségemet segítsem, hogy háromszoros olimpiai bajnokként is ott lobogjon a tűz a szemében. Szerencsére még ott lobog, pedig minden nap hajnalban kelünk, s kezdjük az erősítést a konditeremben, majd megyünk át az uszodába.

Ő olyan elánnal tréningezik, hogy rendre ken­terbe ver engem. Úgy kel fel, hogy azt mondja: „Ma sem tudsz elkapni.”


Katinka valószínűleg nem lesz eredményesebb, mint a huszonháromszoros olimpiai bajnok, Michael Phelps. Nem azért, mert nem elég tehetséges, sokkal inkább, mert az élet minden területén maximalista, a sport mellett a tanulmányaiban és a munkájában is. Bármikor elém állhatna, s azt mondhatná, abbahagyja az úszást, mert mást akar csinálni, én támogatnám - mondta feleségéről a Blikknek Tusup.

Egy bátor fiatalember úgy gondolta, hogy elég vastag a jég a tavon, és ezért kipróbálja, milyen azon golfozni.


Nos, nem kellett volna, ugyanis a jégréteg szinte azonnal beszakadt alatta.

 

Antonio Brown és Brandon Marshall még a tengerentúli amerikaifociliga (NFL) kezdete előtt kötött fogadást arról, hogy kettejük közül ki teljesít több yardot az alapszakasz során. Bár a rájátszásig még egy forduló hátra van, az NFL honlapja szerint a felek eldöntöttnek ítélik a fogadást.

 

1131295 042116 brandon marshall kaltura 1080x608 26947
Brandon Marshall


A New York Jets klasszisa 788 yardot teljesített 15 mérkőzés során, míg a Pittsburgh Steelers játékosa az utolsó meccs előtt 1284 yardot gyűjtött össze, vagyis Marshallnak már esélye sincs befogni ellenfelét. Az augusztusi fogadás tétjeként Brown hatalmas autóparkjából egy Rolls Royce-t kockáztatott, míg Marshall egy Porschéjáról mondott le.

A Steelers klasszisa már jelezte, hogy ugyan nem tart igényt ellenfele autójára, viszont elvárja, hogy Marshall maga ajándékozza a csodaautót egy jótékony szervezetnek. A Porsche márkájú sportautó a legóvatosabb becslések szerint is több tízmillió forintba került, ám Marshall idei gyengébb teljesítményével az autónál jóval több bónuszpénzt bukott el, csapata pedig esélytelenül küzdött a rájátszásért.

Egy gyorsulási verseny tökéletes módja lehet annak, hogy megpróbáltassuk magunkat és szeretett járművünket, illetve azt, hogy mire is vagyunk képesek közösen.


 

Klubja nem tart igényt az egy­kori leg­jobb mes­ter­lö­vészre. Több já­té­kos is kö­veti.


Az NBI utolsó helyén álló Gyirmót szerződést bontott Simon Attilával. A 2013/14-es magyar bajnokságban a Paks színeiben gólkirályi címig jutó játékos tavaly érkezett a csapathoz. A Gyirmót akkor még a második vonalban szerepelt, de 2016-ban feljutott, Simon házi gólkirályként segítette a klubot.

 

620x0 1 308ca
Simon 2008 és 2010 között Újpesten játszott (Fotó: MTI)

A jelenleg zajló idényben azonban nem jött ki neki a lépés. Augusztusban a második csapathoz irányította Urbányi István vezetőedző, ez a helyzet egyik fél számára sem volt kellemes, most született megoldás. A klub a csatár mellett szerződést bontott Horváth Adriánnal és Nagy Olivérrel is, Sallói Dániel pedig kölcsönadási szerződésének lejárta után visszatér a Kansas Cityhez.

Egy fiatal magyar tehetség, Bánhegyi Adrienn a világ legjobb ugrókötelezője, ezt fenntartások nélkül mondhatjuk, ugyanis két világrekord és több Európa- és világbajnoki cím fűződik nevéhez.

 

Adrienn a felsoroltak mellett még a Cirque du Soleil nevű világhírű társulat tagja is, Önnek pedig le fog esni az álla, ha megnézi ezt a róla készült videót.


https://rumble.com/v324q6-bnhegyi-adrienn-world-best-jump-roper-mix.html

 

Budapest — Egyszer és mindenkorra tisztázni akarja az erőviszonyokat Fekete László (58).

A sportoló – akit többször megválasztottak hazánk és különböző világversenyek legerősebb emberének – kihívta az ország többi erős emberét, hogy a pénteki versenyen kiderüljön, ki az, aki jogosan használhatja a Magyarország legerősebb embere címet. László szerint rajta kívül mindenki más jogtalanul nevezi magát így, és ezzel neki károkat okoz.

– Az én és a családom becsületébe gázolnak ezek az emberek évek óta! Több olyan személy van, aki különböző számokban rekordernek hirdeti magát, ám az általuk megadott számok, eredmények messze nem a legjobbak. Éppen ezért egy nyílt, mindenki által látogatható versenyen szeretném, ha megmutatnák nekem és szintén világbajnok fiaimnak, hogy mit tudnak. Itt az ideje, hogy szemtől szemben kiálljanak ellenünk – jelentette ki Fekete László, aki elsősorban Nagy Ákossal és Darázs Ádámmal szeretne megmérkőzni.

 

aS8ktkqTURBXy83MjgwNzZkZGMwMTBlMmRjNTlkNjg5NTJlZmZkYjdiMy5qcGVnkZUCzQJsAMLD e7b75
Semmi értelmét nem látja a versenynek Nagy /Fotó: RAS-archívum


Megkerestük a sportolókat, akik egyszerűen nem értik Fekete hirtelen jött kihívását.

– Közel 20 évig bujkált a kihívásom elől Fekete László. Most meg kitalálja, hogy három hét múlva versenyezzünk. Szánalmas – mondta Darázs Ádám. Nagy Ákos a hivatalos oldalán reagált Fekete meghívására.

– Magam sportolónak, nyitott, gondolkodó magyar embernek tartom. Nem szeretnék belemenni sem médián keresztüli, sem más nyilatkozat- és ideológiai háborúba – írta válaszában Nagy, aki úgy érzi, ez az egész kihívósdi nem vezet sehova.

– Sem időm, energiám, sem kedvem sincs senkinek semmit bizonygatni, amit elértem, azt elértem a sportpályafutásom alatt, amivel én – képességeimhez és lehetősé­geimhez mérten – elégedett vagyok – írta, majd hozzátette: ő inkább az ünnepekkel szeretne foglalkozni.

Fekete László elmegy az amúgy nyitott, meghirdetett versenyre, és várja a többiek jelentkezését pénteken.

 

bR7ktkqTURBXy9kYzIxYmU1ODExYTdkN2MxZjQ3OGJlYzc5NGUzYmNiNy5qcGVnkZUCzQJsAMLD 8f938
Darázs Ádám szerint Fekete ­idáig bujkált előle /Fotó: RAS-archívum


Jó erőben van

A Világ legerősebb embere címet Fekete László nyolcszor szerezte meg, kétszer pedig második lett, s Euró­pa-bajnoki címet is nyert. Két világrekorddal is büszkélkedhet: kőgolyóemelésben a rekordja 232,5 kg 130 centis állványra helyezve, míg a 155 kilós sziklát háromszor nyomta ki a feje fölé.

De most megmutatjuk, hogy kezdődik a tanulás és mi lesz a végeredmény!
Egy fantasztikus videó mely összefoglalja és megmutatja mindazt aminek eddig maximum csak a tökéletes végét láthattuk, ha egyáltalán láttatok már ilyet.

Egy vastag gumi ami erős, és úgymond egy kötélként funkcionál. Ezen egyik másik ember úgy tud ugrálni, amit el sem lehet képzelni. Fantasztikus látvány.
De most az elejétől kezdjük, ahol a kezdeti gyakorlásokra is fény derül. Megnézhetitek, hogy indulnak az alapok.

Például itt még a földtől viszonyított magasság alacsony. De a legvégén majdnem, hogy oda sem merünk nézni. Hisz sziklák között is jó móka és főképp látványos. De arra a szintre eljutni gyakorlás, és nekünk nagy móka. Jó szórakozást hozzá:)


 

Ha minden nap rászánunk néhány percet, hogy otthon elvégezzük ezeket a gyakorlatokat, a karjaink sokkal feszesebbek lesznek.

A karokon hamar megjelenhetnek a zsírpárnák, még akkor is, ha alapvetően karcsú testalkatúak vagyunk. Néhány könnyű gyakorlattal azonban megszabadulhatunk a karokon felhalmozódott

zsírpárnáktól!

 

Fekvőtámaszok

A fekvőtámasz megerőltető, de ez az egyik leghatékonyabb gyakorlat, amivel formálhatjuk a karjainkat. Nehéznek és fárasztónak tűnhet, de hamar meghozza a várt eredményt! Nem csak a karok lesznek feszesebbek, ha rendszeresen fekvőtámaszozunk, de a mellkasunkat, a felsőtestünket és még a hasunkat is formálhatjuk így.

A gyakorlat nagyon egyszerű, a tenyerünkkel támaszkodjunk meg a padlón, majd emeljük fel a teljes testsúlyunkat, ezután közelítsünk újra a padló felé. Minél jobban leengedjük magunkat, annál jobb, hiszen így dolgoztathatjuk meg leginkább a karizmainkat.

Súlyzózás

A súlyzózás nagyon kedvelt módszer, hiszen nincs szükség speciális eszközökre, egy kézi súlyzó elegendő ahhoz, hogy otthon átmozgassuk a karjainkat. A kezdetekben kisebb súlyokkal végezzünk gyakorlatokat, hogy az izmaink ne sérüljenek.

Álljunk terpeszállásba, a lábaink egy vonalban legyenek a vállainkkal és emeljük ki a súlyzókat, a könyökünk eközben 90 fokos szöget zárjon be. A hátunk legyen egyenes, majd engedjük le a karunkat és ismételjük tovább a gyakorlatot.

Tricepsz nyújtás

Remek gyakorlat, ami a tricepszünket formálja. Üljünk le egy szék szélére, a kezeinkkel fogjuk meg a szék oldalát, a karjainkat tartsuk egyenesen és közben emeljük fel kissé a lábainkat. Nem kell magasra emelnünk, a lényeg, hogy karizomból tartsuk magunkat pár másodpercig, majd engedjük le a lábainkat és ismételjük újra a gyakorlatot.

Súlyzókat a fej fölé

Érdemes másfél kilós súlyzóval kezdeni a gyakorlatot, mert a kezdetekben megerőltető lehet, de nagyon eredményes! A lényege, hogy a súlyzókat a fejünk fölé emeljük és kitartjuk, így érhetjük el a legjobb eredményeket.

Álljunk terpeszállásba és emeljük fel a súlyzókat a fejünk fölé. A karjaink legyenek egyenesek, pár másodpercig tartsuk így, majd engedjük le a karunkat és végezzük újra a gyakorlatot.

 

qk ktkqTURBXy9jNjhiYTQ0ZjMxMGVlNjEyODM5ZDE3NWZiMzYxN2RiOS5qcGVnkZUCzQJsAMLD 8b921


Úszás

Az úszás minden izmunkra jó hatással van, így nem csak a karunk lehet feszesebb tőle, hanem a teljes testünket formálja. Ha meguntuk, hogy otthon edzünk, menjünk el egy kellemes helyre, ahol van egy nagy medence és kezdődhet is az edzés.

A karúszás az egyik legjobb módszer ahhoz, hogy rövid idő alatt vékonyabbak és feszesebbek legyenek a karjaink. Úszás közben a karmozdulatokra figyeljünk, ne lábbal hajtsuk magunkat, végezzünk minél több mozdulatot a karjainkkal. Akár vízi tornára is elmehetünk, így még jobban átmozgathatjuk a karjainkat és a teljes testünket.

Szép eredményeket érhetünk el, ha a gyakorlatokat ötvözzük és rendszeresen átmozgatjuk a karjainkat. Már néhány hét után feszesebbek és formásabbak lehetnek a karjaink, ha csupán ezeket az egyszerű tornamozdulatokat végezzük.

Mondhatni ritka érdekes versenyt láthatunk, hisz ebben a versenyben olyan dolgok történnek amire nem szímít senki, konkrétan olyan akadályok. Akik elindultak valószínű nem gondolták át:D

Hisz időnként sem a terep nem volt megfelelő az autójukhoz, hol pedig az autók nem bírták a strapát. Ennyi sarat ritkán látni amit ebben a videóban ezen a pályán:D
De vajon akik felálltak a rajtvonalra számítottak erre? Vagy mennyire bánták meg utána?:D Ezt valószínű csak ők tudnák megmondani, no meg azt is hogy ezek után merre tovább:D

Itt a legtöbb idő mondhatni arra ment el, hogy kihúzzák innen onnan az autókat, nem pedig hogy minél gyorsabban teljesítsék a távot:D Hát itt bizony minden lesz, amire tényleg nem is gondoltunk volna előtte!