Női szuperhősök nyomában: végre hozzánk is érkezik Supergirl!

Eljött a női szuperhősök ideje, végre Magyarországra érkezik a Supergirl első évada! A S.H.I.E.L.D. ügynökei és a Flash - A Villám után a VIASAT3 újabb képregényből készült sorozatot tűz műsorára: augusztus 16-án hazánkban elsőként mutatja be Superman unokahúgának nem mindennapi történetét. (x)

Hol vagytok, szuperhősnők?


Ha valaki megkérdezné, hogy milyen szuperhősöket ismerünk, szinte biztos, hogy mindegyikünknek eszébe jutna Batman, Superman, Pókember vagy Vasember. Hogy mi a közös bennük? Egytől egyig különleges férfiak, akik rendszerint megmentik az emberiséget a gonosztól. De hol vannak a női szuperhősök és miért nem hallunk róluk annyit, mint férfitársaikról?

 

supergirl viasat3 pr 1 429a7
A női színészek nem jó szuperhős karakterek?

Kevés olyan szuperhős film létezik, ami azzal büszkélkedhet, hogy a benne látható női karakter több lenne egy mellékszereplőnél a férfi hős oldalán. Sokak szerint a férfiak uralta szuperhős filmek legfőbb oka az, hogy ezek a filmek mind a legismertebb és legnépszerűbb karaktereken alapulnak, akik legtöbbször, valljuk be, férfiak. Persze meg kell hagyni, hogy a hölgyeknek azért nem gond, ha jóképű és izmos szuperhősök után sóvároghatnak a mozikban, de a világ megmentéséből a női szuperhősök is kiveszik a részüket.

 

Egy új korszak kezdődik


Jelenleg a képregényhős filmek fénykorát éljük és a filmkészítők újabban igencsak nagy hangsúlyt fektetnek a női hősökre is. Gondoljunk csak a Bosszúállókból jól ismert Fekete Özvegyre és Skarlátboszorkányra, A S.H.I.E.L.D. ügynökeiből ismert Daisy „Skye”Johnsonra, de ott van még Sue Storm a Fantasztikus Négyesből és Ciklon az X-menből is. Azt viszont meg kell jegyezni, hogy Xéna, Elektra és a Macskanő kivételével eddig nem sok olyan alkotást láthattunk a vásznon, amelynek központi karaktere női szuperhős lenne.

 

supergirl viasat3 pr 2 db86f
Ha Ő jönne értük, sok férfi hagyná magát megmenteni...

 

Ez a korszak azonban végre lezárult: az idei Superman Batman ellen című produkcióban már Wonder Woman is megjelent, aki legközelebb önálló filmmel kerül a mozikba, Supergirl kalandjait pedig jövő héttől már hazánkban is nyomon követhetjük.

Hiánypótló sorozat, izgalmas történet


Supergirl az egyik legnépszerűbb képregényfiguraként méltatlanul volt mellőzve az utóbbi években, pedig alakja már 1959-ben feltűnt a képregényekben. Superman 24 éves unokahúgát, Kara Zor-Elt 12 évvel ezelőtt küldték a Földre, ahol a Danvers család fogadta magához és tanította meg, hogyan rejtse el erejét az emberek elől és éljen normális életet. Kara egy tévétársaság beosztottjaként próbál megküzdeni munkamániás főnökével és az élet mindennapi problémáival, a titkolózás ideje azonban lejárt: a lányt megtalálja egy szupertitkos társaság, amelynek az a célja, hogy megvédje National City lakosságát a rá leselkedő veszélyektől. Új hős születik hát: Supergirl.

 

supergirl viasat3 pr 3 4ec8f
Melissa Benois, avagy Supergirl

Karát két jóképű férfi, James Olsen (Mehcad Brooks) és Winnie (Jeremy Jordan) is támogatja kalandjai során, a kérdés már csak az, hogy vajon melyikük nyeri el a szuperhős szívét. Supergirl-t a gyönyörű Melissa Benoist játssza, akit a Hosszú Utazás című romantikus drámában Clint Eastwood fia, Scott Eastwood oldalán láthattunk remekelni. Egy igazi világsztár is felbukkan a sorozatban: Calista Flockhart, aki Kara médiamogul mentorát alakítja.

Supergirl első évada augusztus 16-tól minden kedden 21:00-tól dupla epizóddal a VIASAT3 műsorán.

loading...

Additional Info

petertownsend dailymail Com 2016 8679d

Erzsébet királynő húga egy valóságos partiállat volt - Még Harry herceg sem tudott túltenni rajta

A királynő egyetlen testvére, Margit hercegnő volt a királyi család fekete báránya, akit halála óta…

Lélegzetelállító produkció! Csak nézd az árnyéknyot, és azonnal ledöbbensz!

Egy csodálatos tánc, amit most láthattok. Persze nem egy átlagos táncról van szó, hisz nem véletlen…

Igazi csodagyerekek? Vagy csak nem lehet elég korán kezdeni?

Nehéz elhinni amit itt a gyerekek csinálnak. Hihetetlenül profik, így minden mozdulatuknál ledöbben…

Nem hi­szed el, mivel pró­bál­ko­zik Damu Ro­land!

A szí­nész min­den le­he­tő­sé­get meg­ra­gad, hogy vissza­ka­pasz­kod­jon. A jelek sze­rint a…
×