Mindennapi (934)

Ez a buszmegálló nem egy szokványos megálló. Legalább is egy bizonyos időre nem lett az! Hisz olyan dolgok történtek, amit nehéz lenne megmagyarázni.


Sorra mindenki amellett hogy ledöbbent, szóhoz sem jutott és nem nagyon tudta hová tenni mindezt. Persze nem is nagyon lehet, hisz nem kis dolgokról beszélünk.

Persze mindez csak úgymond egy kis átverés, és a reakciókra voltak kíváncsiak. Ami azért lássuk be ha megnézitek a képen látható férfi arcát, azonnal látjuk, hogy sikerült!

Hisz Ő sem jutott szóhoz és nem értette mi van, még a telefonját is elemelte a fülétől. Látványnak nem semmi főleg számunkra:D No de Te mit tettél volna hirtelen, ha te állsz abban a megállóban?


 

Tegnap a barátnőmmel szálltunk le a 20E buszról a Keletiben. Előttünk ment egy srác a barátnőjével. Látszott a srácon, hogy tele van pénzzel. Elértünk az aluljáró lépcsőjéhez, ahol egy kb 80-85 éves bácsi állt a kb 4-5 éves unokájával .

A kisfiú alig hallhatóan mondta a nagypapájának, hogy éhes.

A bácsi válasza: haza megyünk és eszel, nincs pénz nálam.

Erre a már említett srác kivett egy 5000-est és oda adta a bácsinak. Erre a csaj olyan hisztit levágott, hogy mivan, ha pont az a pénz fog hiányozni valamelyik ruhájához.

Vagy ha ő lesz éhes és nem lesz náluk pénz.

Erre a srác :

Akkor ha hazaértünk drágám gyakorolhatod a főzést. Mondanom sem kell, hogy a csaj se köpni, se nyelni nem tudott...

Minden elismerésünk a srácnak, reméljük amellett hogy nagy szíve van, az esze is megjön és egy normális nőt talál magának. :)

2017. áprilisban a bruttó átlagkereset 303 000 forint volt, 14,6 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban – derül ki a KSH aktuális adataiból.
2017. január–áprilisban a bruttó átlagkereset 287 100 forint volt, az év első négy hónapjában a bruttó és a nettó keresetek egyaránt 11,9 százalékkal nőttek az előző év azonos időszakához viszonyítva.

A növekedésre a minimálbér és a garantált bérminimum 15, illetve 25 százalékos emelése, a költségvetési szféra egyes területeit, továbbá az állami közszolgáltató cégek dolgozóit érintő keresetrendezések voltak a legnagyobb hatással.

“Meg kell szenvedni, ha az ember új dolgokat akar kipróbálni”– fitymálta le Kristen Sarah, kanadai gasztroblogger a magyar kulinária egyik kedvencét, a lángost.

A hölgy a lángost zsírosnak találta, és a palacsintához hasonlította. Ráadásul a bloggerina glutén- és laktózérzékeny is, így nem csak az ízlelőbimbóit érintette érzékenyen a masszív ételekben gazdag magyar konyha, hanem valószínűleg a gyomrát is.

Miután sokkolódott a lángossal és meglepődött azon, hogy ez nem édes, egy vegán étterembe tért be a hölgy, ahol hús nélküli verzióban kóstolta meg a töltött káposztát. Barátja pedig egy vegán pizzát rendelt, ez is érdekes módja a magyar konyha megismerésének. A vásárcsarnokban még sikerült betermelni egy fél pogácsát is.

Pfejj, ez meg mi?
Az 5. percnél kezdődik a Magyarországról szóló rész

A mindennapi életünk során számtalan aprócska, bosszantó dologgal találkozunk, melyek önmagukban ugyan nem nagy tragédiák, de ha rosszkor, rossz időben érnek bennünket, akkor bizony alaposan meg tudják pecsételni a hangulatunkat.


Ezek közül az gyűjtöttünk most össze most 30-at, és mi tagadás, vannak közöttük olyanok, amelyek láttán még így, képernyőn keresztül is azonnal ökölbe rándul az ember keze...

1. Félresikerült faragás.

lm1 98787


2. Nézni is rossz.

lm2 10ec0

 

3. Miért csinál ilyen ajtót valaki?

lm3 3f917

 

4. Keresve sem találhattak volna jobb helyet neki...

lm4 ca670

 

5. Rendezett, összeszedett ember lehet...

lm5 0a924

 

6. Háromszög-alakú lift?!

lm6 ffb36

 

7. Pillanatkép Romániából.

lm7 35ca9

 

8. Az ilyen ember pokolra való...

lm8 59af5

 

9. Kösz, teszkó...

lm9 2675d

 

10. Létezik ennél dühítőbb dolog?

lm10 4bda5

 

11. Jelentéktelennek tűnő apróság, mégis ha egyszer szemet szúr, onnantól kezdve nem tud másra koncentrálni az ember.

lm11 ad329

 

12. Ha valami képes pikk-pakk tönkretenni egy jóízű kajálást...

lm12 0c49b

 

13. ,,5 éve lakunk ebben a házban, ma vettem észre először...azóta nem tudok másra figyelni. Azt hiszem, ideje költözni...” – hát ezt mondjuk teljesen meg tudom érteni...

lm13 edb33

 

14. Időnként mindenre ráfér egy kis tisztogatás.

lm14 b7976

 

15. Hosszában szeletelt kenyér.

lm15 1e6b3

 

16. Belegondolni is rossz, hogy milyen lehet ráülni...

lm16 8ac3d

 

17. Gondosan megtervezték.

lm17 24459

 

18. Kéz formájú szappan?! Meglepően taszító.

lm18 4e907

 

19. Nekem is valami hasonló lenne rá a reakcióm...

lm19 db48d

 

20. Ez az egész joghurtozásra rányomja a bélyeget.

lm20 e8d94

 

21. Próbababa szempillával?!

lm21 349fc

 

22. Amikor a radír nem ,,radíroz”, hanem csak maszatol...

lm22 f290a

 

23. Egy dolga lett volna...egyetlen egy.

lm23 c08b0

 

24. Spontán öngyulladó tűzjelző. Biztos unta, hogy nincs mire bejelezni...

lm24 214ff

 

25. Az egyik legbosszantóbb dolog a világon.

lm25 ad017

 

26. Amikor valaki nem sorban haladva, hanem random helyekről szedi ki a gyógyszereket...

lm26 12e9c

 

27. Lehangoló, hogy nem sikerült középre tenni azt a bejárati ajtót...

lm27 0ff35


28. Amikor valaki a kávés kanállal nyúl bele a cukorba...

lm28 fef74

 

29. Nézni is rossz.

lm29 9fabc

 

30. Ha van valami, ami fájdalmas emlék maradt az iskolás évekből, akkor az ez...

lm30 39fed

 

 

Lángol az erdő a Portugália középső részén lévő Pampilhosa da Serra településen. A tűz megmagyarázhatatlan sebességgel terjed, 733 tűzoltó vesz részt az oltásban, de mostanáig nem sikerült megfékezni. A tűzvész halálos áldozatainak száma 62-re emelkedett, több mint ötvenen megsérültek. Többen füstmérgezés miatt haltak meg, mások bennégtek a kocsijukban, amikor a lángok csapdájába estek, vagy később, a kórházban haltak bele a sérüléseikbe. A tüzet a rendőrség szerint egy villám okozhatta, amely belecsapott egy fába.

A Tisztelet a tűzoltóknak nevű portugál oldalon pedig megjelent egy fotó, amin néhány tűzoltó fekszik a földön, alszanak.

Állva esznek és mindössze tíz percük van ledőlni, utána mennek vissza és szó nélkül végzik a munkájukat, írta valaki a kép alá.

 

Köztudott tény, hogy a történelemnek mindig is szüksége volt hősökre, a hősöknek pedig magasztos tettekre ahhoz, hogy az utókor számára örökéletűek maradjanak. Valószínűleg így születtek olyan hamis állítások, melyeket igazként sajátítottunk el, holott valójában sosem történtek meg, vagy legalábbis nem olyan formában, mint ahogyan azt a történelmi könyvek állítják.


Íme 5 ezek közül, melyeket a CNN válogatott nekünk össze:


1. A vikingek története, akik felfedezték Amerikát – október 9-én például az USA-beliek Leif Eriksson napját ünneplik, vagyis azelőtt a viking előtt róják le a tiszteletüket, aki elsőként lépett észak-amerikai földre. Ezen a napon az emberek szarvas kalapokat viselnek, a valóság azonban teljesen más. Egyrészt, semmi sem bizonyítja, hogy a vikingek valaha is szarvval ellátott fejfedőben jártak volna. Másrészt pedig alátámasztott tény, hogy Kolumbusz Kristóf volt az, aki felfedezte Amerikát.

2. A népszerű „Hadd egyenek tortát!” mondat – a Mária Antóniának tulajdonított kijelentés inkább mítosz, mint valóság. Mindannyian úgy tudtuk, hogy Mária Antónia volt, aki ezt mondta, mikor a francia parasztok amiatt siránkoztak, annyira szegények, hogy még kenyeret sem tudnak megengedni maguknak. A történészek szerint azonban Mária Terézia, 14. Lajos felesége ejtette ki ezeket a szavakat, egy évszázaddal korábban.

3. A George Washington köré szőtt legendák – igen, az USA első elnökének komoly fogproblémái voltak. Bár évtizedeken át protézist viselt, fele sem igaz annak, hogy ezek fából készültek! A források szerint, Washingtonnak többféle nyersanyagból készült műfogsor, beleértve az aranyat, ólmot és elefántcsontot. Mindemellett az a történet sem igaz, mely szerint az elnök kivágott volna tőből egy cseresznyefát csak azért, hogy utólag kijelenthesse, ő sosem hazudik.

4. A kis Napóleon – bár Napóleon nevéhez mindig is magasság-komplexus fűződött, ő sosem volt a korához képest túl alacsony ember! Abban az időben ugyanis az átlagos francia férfiak nem voltak sokkal magasabbak Bonaparte Napóleonnál. A félrevezetést a brit propaganda végtermékének tulajdonítják, amely mindent bevetett azért, hogy csorbítani próbálja a francia vezető népszerűségét.
5. Newton almája – mindenki ismeri a történetet, mely szerint Isaac Newton akkor fogalmazta meg a vonzás törvényét, amikor egy almafa alatt pihent, és a fejére pottyant a termés. 2010-ben azonban a londoni Royal Society közzétett egy digitalizált eredeti kéziratot, ami felfedi a teória valódi körvonalazódását, éspedig: Newton az édesanyja Lincolnshire-beli kertjében tartózkodott, amikor észrevette, hogy az almafáról lepottyan a termés. De sehol sem említi az irat, hogy az alma a fizikus fejére esett volna.

David Macdonaldot minden bizonnyal nagyon érdekelhette ez a szám, ugyanis a férfinak nem mindennapi ötlete támadt: A Pi értékét választotta zongoradarabjának alapjául!

A matematikaóráról mindenki által ismert számról, a π-ről (Pi-ről) legtöbben csak annyit tudunk, hogy értéke 3,14 és az euklideszi geometriában a kör kerületének és átmérőjének hányadosaként definiálják.

David Macdonaldot minden bizonnyal nagyon érdekelhette ez a szám, ugyanis a férfinak nem mindennapi ötlete támadt:

A Pi értékét választotta zongoradarabjának alapjául, ami ami ötven tizedesig: 3,1415926535 8979323846 2643383279 5028841971 6939937510

A zongora billentyűit számértékekkel látta el, és már lejátszhatóvá is vált számsor. Az így keletkezett dallamot játssza a videóban a jobb kéz.

Egészen szép dallam lett belőle! Így azok is megszeretik majd a Pí-t, akik nem rajonganak a matekért
Szerinted is igazán különleges? Akkor ne felejtsd el megosztani!


 

Az Olsen lányok átváltozása egészen elképesztő. Túl vannak megannyi balhén, elvonón, mára igazi, komoly felnőtt üzletasszonyok.


Ki ne ismerné az Olsen ikreket? Az 1987-ben született lányok egészen kiskoruk óta szerepelnek a képernyőkön, és ahogy nőttek fel, úgy jöttek a film felkérések. Ki ne emlékezne a karrierjük kezdetét jelentő Bír-lak című sorozatra, vagy a később gyártott egész estés filmekre, mint például a Két tojás száz bajt csinál, Kettőn áll a vásár és így tovább. A lista hosszú, a lányok tizenéves korukban nagyon aktívak voltak. Megmutatjuk, hogy néznek ki ma!

oi1 a2753

oi2 01dfc

oi3 b2b72

oi4 05791

oi5 d1e45

 

 

Aztán ahogy az a gyereksztároknál lenni szokott, jöttek a balhék, a drogügyek. Utolsó tévés szereplésük a 2004-es New York-i bújócska volt, azóta nem szerepeltek filmekben.

Viszont amit kevesen tudnak róluk, az az, hogy a színészi karrier után üzletasszonyként tevékenykednek, saját ruhamárkát alapítottak, amelyben a kollekciókat is sokszor maguk tervezik. De nyitottak cukrászdát is, és az általuk létrehozott produkciós cég is hatalmas nyereségeket termel. Úgy tűnik tehát, hogy a lányok inkább a vállalkozói létet szeretik, mintsem hogy butácska, erőltetett filmekben szerepeljenek.

 

oi6 0dc2a

oi7 36816

 


Így néznek ki manapság, nem tudjuk, hogy feküdtek-e kés alá, mindenesetre meglátszik az arcukon, hogy gyerekkoruk óta a show bizniszben élnek...Nyugodt, sikeres életet kívánunk nekik a továbbiakban!

Még a hírességeknél is vannak olyanok, akik meglepően hasonlítanak egymáshoz.

Miközben készítettük ezt a posztot, önkéntelenül megkérdeztük magunktól: van valami, amit nem mondanak el nekünk?

BELLA HADID ÉS JENNIFER LAWRENCE

st1 92968


JOSH HOLLOWAY ÉS NIKOLAJ COSTER-WALDAU

st2 efca4


AMY ADAMS ÉS ISLA FISHER

st3 3d035


MILEY CYRUS ÉS JUSTIN BIEBER

st4 263bd


SELENA GOMEZ ÉS RACHEL BILSON

st5 52929


AARON PAUL ÉS TOM FELTON

st6 2a71b


VICTORIA JUSTICE ÉS NINA DOBREV

sz7 fc443


CHAD SMITH ÉS WILL FERRELL

st8 c3f64


JESSICA BIEL ÉS CHRISTY TURLINGTON

st9 dd646


DANIEL DAY-LEWIS ÉS JENNIFER CONNELLY

st10 38263

 

A lányok már az ötödik napon letérdeltek

A legdurvább gólyaavatások is eltörpülnek amellett, ami a ValóVilágban történt

Budapest - Már az ötödik nap letérdeltek a lányok a ValóVilág legújabb szériájában. A villalakóknak…

Sci-fi vagy valóság? Elképesztő természetfilm a gombákról

A BBC Planet Earth II tévésorozatában a Jungles háromperces jelenete teljesen hipnotizál. A…
VV Mici és VV Zsolti a Blikk Sztárchaten/Fotó: Grnák László

VV Mici elárulta, mi lesz velük Krisztiánnal a ValóVilág után

VV Mici és VV Zsolti távozott vasárnap este a villából, így hétfőn a Blikk Sztárchat vendégei ők…

Tovább kavarja a szálakat a kirúgott X-faktoros

Az idei szériában tényleg minden megtörténhet. Nem maradhat következmények nélkül Petics Kristóf…