Járgányok (75)

15 kép ami bebizonyítja, hogy az autósok élete bizony nem mindig móka és kacagás...


Borzalmas autós képek amikre egyszerűen rossz ránézni.

ua 2d107

 

Egy Tesla robotpilótája hangjelzéssel jelzett egy várható balesetről Hollandiában.


Egy holland autós családjával együtt utazott az autópályán, amikor hirtelen megszólalt a Tesla vészjelzője, ami egy közelgő balesetre figyelmeztette sofőrjét. A hangjelzést követően a Tesla Autopilot-rendszere intenzív vészfékezésbe kezdett, még azelőtt, hogy a baleset megtörtént volna. Az új rendszer ugyanis már nemcsak néhány méterre, hanem két kocsinyi távolságra is képes ellátni. A kocsi fedélzeti kamerája néhány másodperc múlva rögzítette, ahogy a sztrádán a Tesla előtt haladó autó belerohan egy másik kocsiba.


https://twitter.com/i/web/status/813848411611025408


A Tesla képviselője a felvétel tanulmányozása után megerősítette, hogy a videón hallható hangjelzés a Tesla robotpilótájának ütközés-előrejelző figyelmeztetése. A jelzés azért szólalhatott meg, mert a kocsi radarjai vélhetően előbb észlelték a videón látható fekete terepjáró féklámpáit, mint ahogy a mögötte haladó piros kocsi fékezni kezdett volna.

Rossz ötlet volt: ezért ne próbáljon gyenge hídon teherautóval áthajtani - videó


Nem is értjük, hogy miért gondolta bárki is, hogy ezen a hídon simán át lehet menni teherautóval.


 

No meg persze egytől egyik járművek!
Mindenből ismerünk és láthattunk már furcsa és egyedi típusokat. Így van ez a járművekkel is. Most láthattok párat összegyűjtve egy videóban, melyeket a világban hihetetlennek tartanak számon. De ha meglátjátok, hamar meg is értitek miért. Egyedi tervezésű mindegyik.
Látványban pedig lenyűgöző amellett hogy furcsának is tűnik számunkra. De pont ettől olyan pazar mindegyik. Vannak közöttük teherautók, de még a vízben használható járműből is előkerül. Nagyon jól nézne ki és tényleg meglepőek. De ez a világ már csak ilyen:) No meg fő a változatosság:)

Megszokhattuk már, hogy a legnagyobb kamiongyártók között folyamatos a rivalizálás, legutóbb a Volvo készített egy világraszóló extrém-teherhúzó kísérletet, most pedig úgy tűnik, hogy a Scania is szeretett volna valamit villantani.


A 70 ezer négyzetméteres óra felállításához 14 Scania kamion és 90 tapasztalt kamionsofőr összehangolt munkájára volt szükség, akik egymást segítve vettek részt, ebben a nem mindennapi feladatban. A 24 órán át tartó kísérlet sikeréhez a belső kamionnak 13 km/h, míg a külső kamionnak 53 km/h állandó sebességgel kellett haladnia, hogy végül összeállhasson a világ legnagyobb, kamionokból álló analóg órája...


 

Az úthenger bizony csuda egy teremtmény, mely egy-két extrém esetet leszámítva, mindent kilapít ami az útjába kerül.


 

Igaz, hogy gyakran csak a rossz hírek érnek el minket, azért vannak még jó emberek is akik minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy másokon segítsenek. Ez a forradalmi újítás is ilyen.


Az út közepén és a szélén lévő, betonból készült védőkorlát az autózást biztonságosabbá teszi. De mikor az utak síkosak és a látótávolság csökken, nagy az esélye annak, hogy az autó a korlátnak ütközik és összetörik. Ennek szörnyű következménye lehet a vezető és az utasok számára is.
Létezik azonban egy találmány, ami ezt megváltoztatja. A koreai ETI nevezetű cég egy újfajta védőkorlátot fejlesztett ki, amely életeket menthet és csökkentheti a súlyos balesetek számát.
A védőkorlát egyik része fém, a lekerekített részek pedig műanyagból készültek. A korlát fém része felfogja az ütközést, a lekerekített részek pedig arra késztetik a nekiütköző autót, hogy az tovább csússzon és így kevésbé törik össze és nem is borul fel. Nemcsak az autóban keletkezik kevesebb kár, hanem az utasok sem sérülnek meg annyira.

Nézze meg a lenti filmben, hogyan is működik ez a fajta védőkorlát “élőben”. Kérjük ossza meg ezt a cikket, ha Ön is jó ötletnek tartja!


 

Ezt a versenyt aki megnézi, annak sok éven át vagy akár örökre is a kedvence lehet. No meg erős késztetést fog érezni, hogy milyen jó lenne, ha ott lenne és részt venne benne.


Itt a látszat nem kicsit csal. Hisz ha jobban megnézitek, bár jól álcázzák de ezek valójában apró kis versenyautók. Legalább is a normál autókhoz képest!

Hisz játékautókról van szó, amit távirányítókkal irányítanak a pálya széléről. Nagyon szuper kis verseny, és a pálya pedig igen jól és méretesre meg lett csinálva.
Ha elkezditek nézni nehéz lesz abba hagyni:) Kikapcsolódásnak és érdekességnek is nagyon szuper. No, Te is elfogadnál egy ilyen távirányítású autót igaz?:)


 

 

Van aki szánt szándékkal bemutat a traffinak, de van aki egyszerűen csak túl gyorsan teker a kerékpárjával és még van 5 igazán különleges képünk...

 

Az oroszok előszeretettel vásárolnak olcsó használt autót Japánban, még az sem zavarja őket, hogy Japánban baloldalt van az autók kormánya. Aztán mikor a járgányok szállítására kerül sor, nem nagyon foglalkoznak még azzal sem, hogy be legyen húzva a kézifék.


Azt persze már mondani sem kell, hogy ez végzetes hiba, pláne, ha mondjuk egy teljesen nyitott, korlát nélküli kompon szállítják az autókat Vlagyivosztokba.

Vigyázat: a felvétel megnézése ha nem is okoz tengeri betegséget, de a film után tutira sajnálni fogod azt a rengeteg (52!) autót, amit tönkre vágott a vihar, és akkor még nem is beszéltünk a környezetvédelemről! Egyáltalán létezik ez a fogalom Oroszországban???