Félelmetes találkozás – betört egy nagy fehér cápa a búvár ketrecébe

Félelmetes találkozás – betört egy nagy fehér cápa a búvár ketrecébe

Félelmetes pillanatokban volt része egy cápalesre érkező turistacsoportnak a mexikói Guadalupe-sziget közelében.

Egy ketreces búvárkodás során a búvároknak sikerült egy nagy fehér cápát odacsalogatniuk a turistákkal teli hajóhoz tonhal segítségével, ám a ragadozó a reméltnél jóval közelebb merészkedett. A hatalmas cápa ugyanis véletlenül betört a ketrecbe az egyik videózó búvár mellé, miközben nagy hévvel igyekezett a finom falatok után.
A hajó személyzete azonnal megpróbált segíteni a búvárnak, másodpercek alatt kinyitják a ketrec tetejét, abból azonban nem a búvár hanem a cápa dugta ki a fejét. Az állatnak sikerült kijutnia a ketrecből és amilyen gyorsan csak tudott elúszott. Ezután a búvár is megjelent és jelezte, hogy semmi baja nem esett.

 


A nem mindennapi esetet videóra is vették:Az eset kapcsán a búvárok elmondták, hogy nem arról volt szó, hogy a cápa agresszív lett volna és megpróbálta megölni a férfit, hanem véletlen baleset történt. Amikor ugyanis a cápa nekilendül és kiharap egy darabot a zsákmányából, akkor arra pár másodpercre gyakorlatilag vak lesz.

Amikor a cápa ráharapott a csalira, véletlenül nekiütközött a ketrec oldalának. Megijedt, és mivel nem tud hátrafelé úszni, ezért ösztönösen lökte magát előre amilyen erősen csak tudta, így törtbe be a ketrec oldalát. Tehát nemcsak a búvár hanem a cápa is megrémült, de szerencsére nem történt tragédia, és a cápa is csak könnyebben sérült meg az ütközés miatt. A ketrecben egyébként egy tapasztalt búvár volt, aki tudta, hogy mit tegyen és rögtön az alsó sarokba húzódott, ahol megvárta amíg a ragadozó kiszabadul.

Additional Info

Ezt nézze: Megvan a videó, hogy idegelte fel Király Gábor Ronaldót

Megtaláltuk a videót, amint jól megfigyelhető a jelenet, hogyan idegesítette Kirláy Gábor a…

Ijesztő: Meg­tá­mad­ták a pesti utcán Cic­cio­li­nát és me­nyét!

Az egy­kori por­nó­sztár és fi­á­nak fe­le­sége, So­raya Bu­da­pes­ten töl­töt­tek pár napot. A…

Majka végre elveszi feleségül Dundikát

A rapper édesanyja mindig is erre vágyott; idén talán meglesz a lagzi. Olivért is megmutatták. Két…

Három és fél kilométerről lőtte ki egy mesterlövész az ISIS katonáját

Az Irakban szolgáló kanadai mesterlövész 3450 méteres rekordot világrekordot állított be – vette…