Megdöbbentő kísérlet: ennyit számít, hogy mennyit alszol

Megdöbbentő kísérlet: ennyit számít, hogy mennyit alszol

Egy 46 éves asszony vállalkozott rá, hogy alvásmegvonási kísérletben vesz részt – Sarah csak két órával aludhatott kevesebbet, a kísérlet mégis megdöbbentő eredményeket hozott.


Tudjuk jól, hogy a megfelelő alvás nagyon sokat számít, és érezzük is magunkon, ha kialvatlanak vagyunk. Ez a kísérlet azonban rávilágít, mennyire drasztikus következményei lehetnek akár két óra alvásmegvonásnak is. A 46 éves brit asszony, Sarah Chalmers vállalkozott rá, hogy részt vesz a kísérletben: először mindössze négy órát alhatott (hajnali 2-től reggel 6-ig), a következő héten hatot, végül pedig visszatérhetett a normális, 8 órás alvásidőhöz.

 

1 1 c719e


Érdekes módon az első hetet még egészen jól bírta, bár délutánonként „furcsa, másnapossághoz hasonló” érzésről számolt be. A második hétre jelentkeztek igazán a problémák: Sarah rémesen fáradtnak érezte magát, ingerlékeny volt, és gyakran vágyott édességre, hogy nassolással szerezze vissza a hiányzó energiát.

Ráadásul az asszony külsején is észrevehetőek voltak a változások: arca öregebbnek tűnt, a pórusai kitágultak, arcbőre szürkébbnek, megereszkedettebbnek tűnt.

A rendes alvási idő visszaállításával természetesen a problémák is megszűntek – Sarah arcbőre rendbe jött, kedélyállapota javult. A kutatók szerint ennyire sokat számíthat ez a mindössze kétórás különbség is.

BrightSide

Additional Info

nowboard helyett gördeszkával szeretnék meghódítani a Mont Blanc-t

Merész! Gördeszkával hódítják meg a Mont Blanc-t a magyar srácok

Olaszország — Snowboard helyett gördeszkájával szeretné meghódítani a Mont Blanc-t Fekti Gergely…

Nagyon nem mindegy látsz meg először a képen!

Személyiségfüggő, hogy kinek melyik állat tűnik fel első ránézésre. Nézd meg, melyik csoportba…

Összeverekedett a Barátok közt két sztárja! Sokan ledöbbentek!

Ha hiszed, ha nem két hölgyről beszélünk! Bizony két fiatal nő jutott el a tettlegességig. Nyári…

Nem randira valók Csaba sminkjei

Akár nyolc órán át is készülnek Mészáros Csaba sminkjei, aki hamarosan Los Angelesbe utazhat, mert…