Megdöbbentő kísérlet: ennyit számít, hogy mennyit alszol

Megdöbbentő kísérlet: ennyit számít, hogy mennyit alszol

Egy 46 éves asszony vállalkozott rá, hogy alvásmegvonási kísérletben vesz részt – Sarah csak két órával aludhatott kevesebbet, a kísérlet mégis megdöbbentő eredményeket hozott.


Tudjuk jól, hogy a megfelelő alvás nagyon sokat számít, és érezzük is magunkon, ha kialvatlanak vagyunk. Ez a kísérlet azonban rávilágít, mennyire drasztikus következményei lehetnek akár két óra alvásmegvonásnak is. A 46 éves brit asszony, Sarah Chalmers vállalkozott rá, hogy részt vesz a kísérletben: először mindössze négy órát alhatott (hajnali 2-től reggel 6-ig), a következő héten hatot, végül pedig visszatérhetett a normális, 8 órás alvásidőhöz.

 

1 1 c719e


Érdekes módon az első hetet még egészen jól bírta, bár délutánonként „furcsa, másnapossághoz hasonló” érzésről számolt be. A második hétre jelentkeztek igazán a problémák: Sarah rémesen fáradtnak érezte magát, ingerlékeny volt, és gyakran vágyott édességre, hogy nassolással szerezze vissza a hiányzó energiát.

Ráadásul az asszony külsején is észrevehetőek voltak a változások: arca öregebbnek tűnt, a pórusai kitágultak, arcbőre szürkébbnek, megereszkedettebbnek tűnt.

A rendes alvási idő visszaállításával természetesen a problémák is megszűntek – Sarah arcbőre rendbe jött, kedélyállapota javult. A kutatók szerint ennyire sokat számíthat ez a mindössze kétórás különbség is.

BrightSide

Additional Info

LEBUKOTT: SÚLYOS TITKOK DERÜLT KI EMILIÓRÓL. TINA LEDÖBBENT

Egy férj nem tehet ilyet! Bangó Margit unokája az Édes élet kamerái előtt lett rettentően mérges.…

VV Soma szakított csinos barátnőjével

A VV győztese kitálalt: szakított a barátnőjével, pedig nagyon szereti őt. A ValóVilág powered by…

DiCaprio elhagyná a Földet

Irigy lenne Matt Demonra Leonardo DiCaprio? A Visszatérő film színésze távoli terveiről beszélt a…

Kitalálja, ki vetett szemet Berki exére?

Berki Krisztián volt barátnője ismét egy igen híres ember mellett kötött ki - legalábbis minden jel…