Érdekességek (578)

Ahogy megérkeztek a komoly fagyok, a Balatonon is megindult a jégzajlás. Ennek eredményéről készítettek egy látványos felvételt, miközben a Balaton friss jégtáblái felett repültek végig egy drónnal.A szerdai mérések szerint Siófok térségében az összefüggő jégréteg átlagos vastagsága elérte a 20 centimétert, így sok helyen már rámerészkedtek a jégre és egyre több önkormányzat jelöl ki korcsolyapályát, ahol biztonságosan lehet korcsolyázni vagy csak sétálni a befagyottLátványos drónvideó a befagyott Balatonról. tavon.

A meteorológiai szolgálat ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy a táblák között helyenként újrafagyott rianások is találhatóak, ahol a frissen befagyott víz fölött csak 2-3 centiméter vastag a jég, ezért ajánlott a fokozott óvatosság.

Anglia – A két 22 éves angliai fiatal ott állt a januári fagyban az utcán tudván, hogy az állomás csak négy óra múlva nyit ki. Akár meg is fagyhattak volna, ám egészen váratlan helyről jött a segítség – a nem mindennapi történetről Facebook oldalukon számoltak be a fiatalok.

Bizonyára már a legrosszabbra is gondolt az a két fiatal, akik Angliában egy bezárt állomás előtt találták magukat a dermesztő januári hidegben. Charlotte Ellist és barátját azonban olyan váratlan meglepetés érte, ami az egész életüket megváltoztatta. – Ha gondoljátok kölcsön adom a kabátom és a paplanom, hosszú lesz a várakozás és fagyos az éjszaka – szólította meg a párt egy hajléktalan. A fiatalok elfogadták a segítségét, sőt összebarátkoztak az öreggel.
A fiatalok Facebook-on osztották meg a nem mindennapi történetet


Wednesday 4th January my boyfriend and I are on a night out in Covent Garden. People are quick to judge and say that we...

Közzétette: Charlotte Ellis – 2017. január 9.


A szívmelengető történet pedig itt még nem ért véget: hálájuk jeléül a hajléktalant elvitték a lány rokonaihoz, ahol megfürdött és ágyban töltötte az éjszakát. Majd elvitték fodrászhoz, étterembe, kapott telefont és megnéztek együtt egy filmet. A hajléktalannak még munkát is találtak pár napon belül, minderről pedig Facebook-on számoltak be.

A Fukoku Mutual Life Insurance japán biztosítótársaság mind a 34 alkalmazottjának felmondott, mivel mesterséges intelligenciával dolgozó robotokat alkalmaz a jövőben. Számításaik szerint ezzel a lépéssel 30 százalékkal nő majd termelékenységük.


Az IBM cég Watson Explorer AI rendszere azokat a kifizetéseket fogja kiszámolni, amik a biztosítottaknak járnak. Bár a gépeket meg kellett vásárolni, a harmadával megnövekvő termelékenység miatt a nagyjából 500 millió forintos befektetés két éven belül megtérül.

Az IBM Watson Explorer rendszerek azért különlegesek, mert – idézzük:

“olyan kognitív technológiával bírnak, amely az emberhez hasonlóan képes gondolkodni, lehetővé teszi az összes adat – köztük szövegek, képek, audio- és videofelvételek – elemzését és értelmezését.”

Magyarul a gépek tudnak olvasni, képesek értelmezni a szöveget, és kiszámítani, hogy a kórházi tartózkodás és minden egyéb számla alapján mennyi pénz jár a károsultaknak. Ráadásul hatékonyabban dolgoznak mint az ember: a gépek hamarabb számolnak, így a betegek hamarabb juthatnának a pénzükhöz, de azért a biztosítónál lesz olyan élő ember, akinek a végső jóváhagyás előtt át kell néznie a gépek munkáit.

A Nomura kutatóintézet 2015-ös jelentése szerint 2035-re Japánban az állások mintegy felét robotok töltik majd be.

Ezt a bal­ese­tet senki nem él­heti túl.


Tucatszám szedik az áldozataikat a lavinák, és nem is kell messzire utazni a téli sport szerelmeseinek, hogy a legördülő hótömegek veszélyét közelről megtapasztalhassák. Tom Oye tapasztalt snowboardos, de még ő sem hitte, hogy egyszer nagymamája ajándéka menti majd meg az életét.

A férfi a napokban osztotta meg a videóját, amely páratlan a maga nemében. A sisakjára erősített kamerájával ugyanis nem csak azt örökítette meg, hogy lesiklik a pályán, hanem azt is, hogy egy fékezésével hatalmas lavinát indít el.
A férfi hatalmas sikolyok közepette próbálta meg elkerülni a balesetet, hiába. A videón tisztán látszik,a lezúduló hótömeg magával ragadja, és őrületes sebességgel zúg végig a hegyen a fák között.

Életét az a légpárnás hátizsák menthette meg, amelyet a nagymamájától kapott.

 

Az emberek többsége, egész pontosan a 90 százalékuk jobbkezes. Ez nagy eltérést jelent az állatvilágtól, ahol vagy a kétkezesség jellemző, vagy ugyanolyan arányban balkezesek, mint jobbkezesek. Vajon az embernél miért lett a jobbkezesség ennyire elterjedt?


Egy új tanulmány közelebb vihet a megfejtéshez. A jobbkezesség elterjedésének oka nagy valószínűség szerint az agyunk kettéosztottsága, illetve az, hogy bizonyos funkciók bizonyos oldalakhoz kapcsolódnak (ez sincs az állatoknál). Amikor valamit eltervezünk és végrehajtunk, eszközt készítünk, a bal agyféltekénk aktív, így volt ez a Neander-völgyi emberekkel is. Esetükben is kimutatható a leletek megmunkáltságból, illetve a fogaikból, hogy döntően jobbkezesek voltak (a fogak azért lényegesek, mert régészeti szempontból sokkal jobb állapotban és nagyobb arányban maradtak fenn, mint a kéz- és karcsontok. A leletek alapján a jobb oldali fogainkat használtuk és koptattuk akkor, amikor valamit megmunkáltunk, például a fogunk közé szorítottuk az eszközt).

Valószínűleg azért lett döntő többségű a jobbkezesség, mert a bal agyfélteke a jobb oldali motoros funkciókat szabályozza, és az agy fejlődése során így lett lehetőségünk arra, hogy egyre jobb eszközöket készítsünk. A tudósok egy új állkapocs-leletet is megvizsgáltak nemrég, amin a jobbra dőlő barázdák azt jelzik, hogy az az ősember is jobbkezes volt. Ez a régészeti lelet a maga 1,8 millió éves korával a jobbkezesség legősibb bizonyítékának számít.

Rázárták egy induló repülő csomagterének ajtaját az egyik rakodóra. Csak leszállás után szabadult ki, addig Isten vele volt.
Másfél órát repült a csomagok között a 45 éves Reginald Gaskin, akinek eredetileg az lett volna a feladata, hogy a csomagokat pakolja a United Express Charlotte-ból Washingtonba tartó járatára.

Azonban, amíg Gaskin az utolsó bőröndöket pakolta, valaki rázárta a raktérajtót és szabad jelzést adott a repülőgép kapitányának.

A repülési adatok szerint az 50 utas szállítására képes Embraer 170 típusú repülő 27 ezer láb, azaz 8230 méter magasságba emelkedett – írja az Origó.

Leszállás után a férfi megköszönte Istennek, hogy vele volt a szorult helyzetében, míg a légügyi hatóságok vizsgálják az esetet. Annyi már kiderült, hogy a Charlotte-ban dolgozó társai egy idő után rájöttek, hogy Gaskin a repülő gyomrában lehet, és értesítették a Szövetségi Repülési Hivatalt, akik tájékoztatták erről a dullesi repülőteret – olvasható az Origón.

Kívülről egy ódon vasúti kocsi, belülről luxushotel – nézz körbe te is ebben a nem mindennapi szállodában!


Az amerikai Montana állam erdeinek mélyén több vintage vasúti kocsira is bukkanhatunk. A 19. századból megmaradt régiségek belsejébe poros ülőkéket és dohos levegőt képzelnénk, ám ez a kép köszönőviszonyban sincs a valósággal! Az elhagyatottnak látszó vasúti kocsikban ugyanis luxusapartmanok kaptak helyet.


A vasúti kocsik belsejét teljes mértékben felújították, minden megtalálható bennük, ami a modern kényelemhez szükséges. Sőt annál még több is: akárhová nézünk, minőségi anyagokat és burkolatokat látunk, így a luxusszállodához szokott utazók sem találhatnak semmiben kifogást a nem mindennapi szálláshelyen. Nézz körbe te is a luxus vasúti kocsikban!

Kínában nem szoktunk csalódni, ha ha valaki nem ezt a véleményt adja, akkor annak most megváltozik a véleménye, de nem is kicsit. Hisz ha meglátjátok azt a hatalmas óriáskereket, amire mielőtt bárki felülne elgondolkodik , hogy tényleg felüljön e, az azért már valami.

Ebben a videóban pontosan ezt láthatjátok. Eszméletlen magasságba megy fel és persze nem egy szimpla megszokott óriáskerékről van szó.
De miért is? Mert itt aki felül erre a kerékre nemcsak hogy egyenesen egy nagyon nagy magasságig megy fel, de közben maga a kerék is forog, de nem is akár hogyan. Így azért nem egy egyszerű dolog, és persze teli pocakkal nem biztos hogy ajánlott.

Most bárki megnézheti Kínában a legszuperebbnek tartott és legmagasabb óriáskereket hisz nem lehet tudni egyszer valaki nem e jár arra és akár ki is próbálhatja. Ez azért nem kis móka valljuk be:)


https://www.youtube.com/watch?v=15MvSmArXgg

 

Élet nyomait találták a Marson? A NASA űrszondája egy nagy kanalat fedezett fel a vörös bolygó felszínén.


Ez a második hasonló képződmény, amit a Marson találtak. Azok szerint, akik a földönkívüliekben rendületlenü hisznek, ez már megdönthetetlen bizonyíték arra, hogy élet van a vörös bolygón. A Marsot pásztázó űrszonda egy kanálszerű képződményt talált.


http://video.dailymail.co.uk/video/mol/2016/12/26/3678296588997644096/960x540_MP4_3678296588997644096.mp4


Ha bárki azt hinné, hogy ez véletlen, ki kell ábrándítsuk: az elmúlt években ez már a második ilyen lelet. A Daily Mail szerint más használati tárgyakat is felfedeztek, például kesztyűket és gyűrűket.

Milyen az, amikor úgy láthatunk dolgokat, ahogy még soha? Ezek azok a dolgok amik lassítva vannak. De nem is akár hogyan! Egyszerre varázslatos, érdekes és tényleg csodálatos is, bármiről legyen is szó. Egy lufinál pedig különösen érdekes is. Először hatalmasra lesz felfújva. No de aztán...


Mikor egy lufit elkezdünk fújni figyeljük, meddig is lehet, hisz ha túl sok levegő kerül bele, akkor szét is durranhat. De ha esetleg ez sikerül bárkinek is, eszetekbe jutott az, vajon milyen lenne egyszer látni is? Hisz nem látjuk mivel olyan gyorsan történik, hogy a szem nem tudja követni. De ezentúl tudjuk, majd milyen az amikor a kezünkbe szétdurran egy lufi.