Érdekességek (716)

Az idei ősz tartogat újdonságokat is, de lesznek olyan darabok, amelyeket egészen biztosan megtalálunk otthon a ru­háss­zek­­rény mélyén.

Lapos, de nem unalmas

Ahogy már nyáron is ez volt a trend, ősszel is inkább a komfortos, lapos lábbelik hódítanak. Lehet sportos vagy elegáns, esetleg platform, de mi ennek nagyon örülünk. Az elegáns tűsarkúakat pedig eltehetjük az ünnepi alkalmakra.

 

da7 4daf9


Itt a piros, hol a piros

Ebben a szezonban feltétlenül be kell szereznie valamit, ami piros. Ez lehet egy táska is, de akár tetőtől talpig is pirosba bújhat. A málnapirostól a korallon át egészen a burgundiig, szinte minden árnyalat nyerő lehet.

 

da6 24991

 

da5 26160


Csíkok minden mennyiségben

Már nyáron is nagy divat volt, de ez ősszel sem változik. Hordhatjuk minden mennyiségben, bárhogyan és bármilyen más mintával kombinálva. Egészen a legvékonyabb hajszálmintától a legvastagabb vonalakig, nem nyúlhatunk mellé. Egy dologra figyeljünk csak: ha van rajtunk pár kiló felesleg, akkor inkább a függőleges mintázatot válasszuk, mint a keresztbe csíkosat.

 

da4 ca769


A leopárdminta örök divat

Ezt a mintát sokan közönségesnek gondolják, pedig lehet stílusosan viselni. A lényeg, hogy ne vigyük túlzásba, és kombináljuk elegáns, visszafogott darabokkal, kiegészítőkkel. És hogy miért nem megy ki sosem a divatból? Mert az egyik legnőiesebb és legszexibb minta.

 

da3 bfbec

 

A kalap újra menő

Az idei ősz nagy kedvencei lesznek a nagy karimájú kalapok, minél nagyobb, annál különlegesebb. Ezek alól lehet csak igazán igézően és a romantikus filmek hősnőit is megszégyenítve felpillantani! Egy nagy karimájú kalap igazán finom és nőies tud lenni, főként, ha egy szalag, masni, esetleg vékony öv jellegű kiegészítővel is feldobják.

 

da2 d6d67


Puffos újak, fodros vállak

Talán az idei nyár legfrissebb trendje volt az olyan felső, ami különleges vállmegoldásaival, puffos ujjakkal, fodrokkal, díszítésekkel hívta fel a figyelmet. Ez a trend ősszel is folytatódik, csak még több anyag, még több fodor kerül a vastagabb anyagból készült blúzokra, amelyeket elég egy farmerrel felvenni, és máris partiképesek leszünk.

 

da1 ae42e


VISSZATÉRNEK A NADRÁGKOSZTÜMÖK

Az új őszi trendek fő jellemzője a vidám színek és bohókás káosz – mondja Schreitter Lilla divattanácsadó.
– Élénk színekkel, mintás anyagokkal találkozhatunk a nagy divatházak kifutóin. A kötött bő pulóvereket finom lágy anyagokkal viselve elegáns megjelenést hozhatunk létre, nyári lágy anyagú ruhákhoz jól mutatnak az túlméretezett kötött holmik.
A nadrágkosztümök is visszatérnek idén. Nagy válltöméssel, élénk színekben. Magas derekú nadrágokkal.
A kockás anyagok is tovább hódítanak, a négyzethálótól kezdve a skótkockásig szinte minden! Izgalmas hír, hogy a legdivatosabb a pink, a rózsaszín és ezeknek az árnyalatai lesznek. Igazán feldobják majd a téli szürke hétköznapokat.
A kordbársony anyag is visszatér a bársony mellé. De ezt csak az igazán merészeknek ajánljuk. A fodrok és húzott megoldások a ruhákon és blúzokon a nyáron már megjelentek. Kiegészítők terén a nagy ékszerek hódítanak majd.

Minden egyes nap használjuk őket, mégsem tudjuk, hogy bizonyos részeik mire valók.

 

A sapka bojtja


A méltán népszerű fejfedők nagy részének tetején ott fityeg egy jellegzetes kis bojt, ami nem csak haszontalan díszítőelemként funkcionál. Az első bojtok a 18. században jelentek meg: francia tengerészek viselték őket a sapkájukon, így menekültek meg attól, hogy alaposan bevágják a fejüket az alacsony belmagasságú hajók mennyezetébe.

Később a katonák is hordtak bojtos fejfedőt, ami esetükben inkább azért volt hasznos, mert a bojt különféle kialakítása alapján meg lehetett állapítani, hol szolgál az illető.

cd1 1f9a0

Erre való a sapka bojtja

 

A nyalóka pálcikája végén lévő lyuk


Csupán városi legenda, hogy a nyalóka pálcikáján lévő lyuk a fulladást hivatott megelőzni, esetleg arra szolgál, hogy a gyerekek tudjanak fütyülni vele. A valódi ok az, hogy a nyalókát alkotó cukormassza először még folyékony és csak később nyeri el végleges alakját.

Ám ahhoz, hogy biztosan a pálcikához ragadjon, kell egy kis lyuk, ahova a massza befolyhat, majd megszilárdulhat.

cd2 5dc79

Nem véletlenül van lyuk a nyalóka pálcikáján

 

A férfinadrágokon lévő ránc/hajtásnyom


A férfinadrágok oldalán/elején mindig van egy jellegzetes hajtásnyom, de vajon miért? A válasz gyökere a 19. század végén keresendő! Akkor még hajón, hatalmas blokkokban szállították a ruhákat a kívánt helyre, és hogy minél több darabot tudjanak egyszerre elvinni, jól összehajtogatták a gúnyákat. Az út persze sokáig tartott, így a hajtásnyomok olyan mélyen belevésődtek a ruhákba, hogy később lehetetlenség volt kivasalni őket.

A "megszoksz vagy megszöksz" elvet alapul véve az emberek nem tehettek mást, inkább megszerették a nadrág oldalán lévő hajtást.

 

cd3 d5c09

A férfinadrágokon lévő ráncnak jelentése van

 

A színes vonalak a fogkrém tubusán


Lehet, hogy te is észrevetted már, hogy a fogkrémes tubusok végein különböző színű, leggyakrabban zöld, piros vagy fekete csíkok láthatóak. Ne higgyétek el, ha valaki azt mondja, hogy a fekete például a kemikáliákat, a zöld pedig a természetes összetevőket jelzi.

A vonalak csak a gyártóknak mondanak valamit, a gépek ugyanis a csíkokat beolvasva tudják, hol metsszék el a tubusokat.

cd4 0bd72

Ezt jelentik a tubuson lévő vonalak

 

A zseb a női bugyik belsejében


Tévedés ne essék, nem rejtegetnek a nők ott semmit, a kis zsebnek egészen más szerepe van. Az egészségügyi előírásoknak megfelelően a női bugyiknak ezt a belső, kb. középen elhelyezkedő részét egy speciális, kímélő anyagból kell megvarrni, hiszen közvetlenül érintkezik a nemi szervvel. Természetesen, ha az alsónemű eleve a már említett anyagból készült, nem szükséges beletenni ezt a plusz részt

. És miért pont zseb? Azért, mert ha mindkét végén rögzítik a varrást, kényelmetlen lenne a viselet.

 

cd5 66c39

Okkal van ott az a kis zseb a bugyikon

 

A hátizsákon lévő négyzet


A legtöbb hátizsákon ott van az a furcsa négyzet alakú felvarrás, aminek a feladatát eddig szerintünk nagyon kevesen ismerték. Ha jól megnézed, van rajta két hosszúkás lyuk: ezek arra szolgálnak, hogy köteleket, karabinereket rögzíthess hozzájuk, esetleg a cipőfűző segítségével a cipődet is odaerősítsd a tatyóhoz.

Profi megoldás, hiszen így helyet spórolsz, ami nagyon fontos egy hosszú utazás során.

cd6 225f7

A hátizsákon lévő kis varrás hasznos

Forrásunk ez a videó volt:


 

Két óra múlva érdekes dolgot tapasztalsz!


Végezz el egy érdekes kísérletet a fokhagymával, hogy lásd, tényleg képes eljutni minden porcikádhoz!
Tisztíts meg egy gerezd fokhagymát, majd tedd be a lábujjaid közé.

A fokhagyma a bőrön keresztül bejut a szervezetedbe.

2 óra múlva érdekes dolgot tapasztalsz: érezni fogod a fokhagyma ízét a szádban! Van, akinek 5 perc is elég hozzá!

Kipróbálod?

Így néztek a nagy sztárok, befolyásos politikusai, amikor még nem voltak ismertek. Retus és plasztika nélkül egész átlagos fiataloknak tűnnek. Az ott pl. Bill Clinton a szaxijával.

 

A hírességek is voltak fiatalok. Átlagosak. Amikor még csak egyek voltak a sok közül. Amikor még nem fedezték fel őket. Semmi retus, semmi művi beállítás. Vajon mai fejjel vállalnák ezeket a képeket?

 

Robin Williams mint gimnazista.

jk2 c5b56

 

A fiatal Schwarzenegger először csodálkozik rá New Yorkra.

jk3 cd931

 

Tommy Lee Jones az iskola baseballcsapatának tagjaként.

jk4 dec31

 

Ben Stiller apjával turistáskodik.

jk5 0dcc0

 

Frank Sinatrát 1938-ban letartóztatták házasságtörésért. Ekkor készült a kép.

jk6 a1889

 

A kép bal fölső sarkában látható a fiatal Putyin, aki KGB ügynökként turistának öltözött Reagen elnök látogatásakor.

jk7 25985

 

Robert Downey Jr. Mike Tysonnal amikor még csak utóbbi volt híres.

jk8 4a97b

 

A tejfelesszájú Jim Carrey.

jk9 0c48c

 

Morgan Freeman első tévés szerepválogatóján.

jk10 60a06

 

Vin Diesel a gimis évkönyvben.

jk11 a7ea9

 

Ő itt Bill Clinton az elmaradhatatlan szaxival.

jk12 50633

 

Ő pedig Clinton “kollégája”, Barack Obama.

jk13 f3acc

 

Ez sem va volt... Christian Bale és egy joystick.

jk14 9befa

 

Aki lent középen guggol nem más, mint Brad Pitt.

jk15 cc0ca

 

Fekete-fehér, férfi-nő, jó és rossz. Csodálatos benyomást kelt a kontrasztok dinamizmusa az alábbi fotósorozaton, de vajon milyen mondanivalót rejtenek a képek?


Jovana Rikalo fotográfus képein egy feketére festett kezű férfit és egy szőke, makulátlan bőrű nő kapcsolatát láthatjuk. Miért pont fekete? Mert a fekete a legerőteljesebb, legdurvább szín. Hogy nézne ki, ha láthatnánk hogyan irányít minket valaki? A média, a politikusok, amit tanulunk az iskolában. Vajon tudunk szabadulni ezektől a sötét szorongató markoktól?

zz1 532d9

zz2 42ed3

zz3 5f792

zz4 2fbce

zz5 daf3e

zz6 bd19f

zz8 3b8e2

zz7 fc3c0

zz9 cea33

Az alábbiakban olyan dolgokról olvashatsz, melyek nap mint nap megtörténnek veled, de tudatosan sosem élted meg, hisz annyira ösztönösek és banálisak, hogy megkerülik a racionalitást. El fogsz ámulni, mennyire igazak!

Fedezd hát fel őket!


1. Amikor örömödben sírsz, az első könnycsepp a jobb szemedből pottyan ki, és ha bánatodban pityeregsz, akkor a könny előbb a bal szemedből csordul ki.

2. Sokkal könnyebben vissza tudsz emlékezni dolgokra, ha becsukod a szemed.

3. Az intelligens emberek hajlamosak az önlebecsülésre. Ezzel szemben, az ostobák azt hiszik magukról, hogy ragyogóak.

4. Éjjel vagyunk a legkreatívabbak, míg délután vagyunk a legkevésbé képesek ötletelni.

5. Ha valaki a beszélgetés 60%-ában a szemedbe néz, unatkozik. Ha a párbeszéd alatt 80%-ban tartja a szemkontaktust, vonzódik hozzád. Ha mindvégig egyenesen a szemeidbe néz, tekintheted fenyegetésnek.

6. Nagy valószínűséggel, a kedvenc dalodnak köze van egy érzelmes pillanathoz.

7. Az idő 70%-ban az agy nem tesz egyebet, mint újrajátssza az emlékeket, és a tökéletes pillanatok jeleneteit formálja.

8. A kék szín olyan hormonok termelődését idézi elő az agyban, amelyek segítenek a relaxálásban.

9. Minél többet költekezel mások társaságában, annál boldogabb vagy.

10. Az emberek 90%-a sms-ben írja le azt, amit képtelen elmondani személyesen.

11. Amikor sebzett vagy, a szitkozódás segít, hogy csökkentsd a fájdalmat.

12. A döntéseid sokkal racionálisabbak, ha egy másik nyelven gondolod őket végig.

13. A szaglás kapcsolódik a leginkább az emlékezethez.

14. Ha boldog emberek vesznek körül, te is boldogabb vagy.

15. A 18–33 év közötti emberek a legstresszesebbek a világon!

16. Ha győzködöd magad afelől, mennyire jól aludtál, az agyad el is hiszi, hogy ez így van.

17. Egyetlen vak ember sem lett skizofrén.

18. A meleg égövekben élő nőket sokkal inkább foglalkoztatja a külsejük, mint a hideg éghajlatú területeken élőket.

19. A macskák kétszer annyi agyi idegsejttel rendelkeznek, mint a kutyák.

20. A fokozott stressz káros hatással van az agysejtek szerkezetére.

21. Az emberek sokkal gyorsabban olvassák a hosszú sorokat, de mégis a rövideket kedvelik.

22. Az érzelmi fájdalmat könnyebb felidézni, mint a fizikait. És ez a viselkedésre is nagyobb kihatással van.

23. Minél inkább tagadod az érzéseidet a másik elől, annál inkább beleszeretsz.

24. Ha tapasztalatokra költöd a pénzt dolgok helyett, sokkal boldogabb leszel.

25. A komikusok és a vicces emberek hajlamosabbak a depresszióra, mint a többiek.

Ez az ábra megmutatja, hogy milyen valószínűséggel lesz barna, zöld vagy kék szeme a születendő gyermeknek. Némelyik esély mértéke egészen elképesztő.


Bizonyára sokan tanulták biológia órán a szemszínek öröklődését alapszinten, a genetika témakör keretein belül. Nyugi, nem fogunk mindenféle latin szakszóval dobálózni, és valószínűséget sem fogunk számolni, megtették azt helyettünk mások. Erről a képről leolvashatod, hogy a te és párod szemszíne alapján mire számíthatsz közös gyermeketek szemszínét illetően.

Némelyik számon mi is meglepődtünk. Például ha egyikőtök kék- a másikótok pedig barna szemű, ne nagyon számítsatok zöld szemű utódra. Barna szemű szülőknél van egy kis esély a kék-, és jóval több esély a zöld szemszínre, azonban ha mindkettőtök szemszíne kék, barna szemű gyermekre semmi esély sincs, zöldre is csak minimális.

Nos, tudjuk, hogy mindenki lelki szemei előtt ott lebeg a tökéletes gyermek képe (ha megszületik, úgyis rájössz majd, hogy ő úgy tökéletes ahogy van), jelenlegi pároddal mennyire van esély az óhajtott szemszínre? Van okod reménykedni, vagy teljességgel ki van zárva az elképzeld szemszín?

 

v 5b62c

Négy? Negyvennégy? Most mindenki ezen a feladványon töri a fejét.

 

qa 77af7

 


A helyes választ Martin Silvertant matematikus adta meg: 24, illetve 25, ha beleszámolod az aláírásban találhatót is.

Itt a megfejtés ábrán:

 

fddd 16071

Ebben a videóban egy külföldi srác mesél el 15 sokkoló tényt az országunkról. Némelyik sztori valóban sokkoló, de leginkább azért, mert nem igaz: például Drakuláról no meg a zenélő óvszerről...Tévhit: Még a 90-es években terjedt el a pletyka, miszerint a szocializmust épp maguk mögött hagyó magyarok olyan óvszert találtak fel, amely a felhúzás után lejátssza az Internacionálét.

Tévhit: A miénk a világ egyik legrégebbi metróvonala.

Tény: A budapesti Millenniumi Földalatti Vasút a világ első villamos hajtású vasútja, és Európa első földalatti vasútja. 1896-ban Ferenc József nyitotta meg és adta át a nagyközönségnek.

Tévhit: A Parlament Európa egyik legrégebbi törvényhozói épülete: ez ugye nem igaz, csak az, hogy az ország legmagasabb és legszélesebb épülete. A külföldiek azért imádják, és szinte mindegyikük meglátogatja, hogy Budapesten jár.

Tény: Azt már sikerült a külföldiek tudatába is bevésni, hogy magyarok találták fel a Rubik-kockát, a hidrogénbomba készítésének elvét, a golyóstollat és a Basic programozói nyelvet.

Tény: Fürdők: Sok van belőlük, és színvonalasak.

Tény: A magyarok összesen 13 Nobel-díjat szereztek – az angol felirat 130-at említ, de a 13 az igaz.

Tény: A magyar névadási szokások: többezer neves listát kell átböngészni a szülőknek, amin az engedélyezett neveket találják. ha nincs rajta, kérvényezni kell – ez például az amerikaiaknak furcsa.
Tény: Budapest alatt húzódik a világ legnagyobb geotermikus barlangrendszere

Tény: Hollywoodhoz is vastagon közünk volt: A Paramount Pictures alapítója Adolph Zukor volt, Fried Vilmos pedig William Fox néven alapította meg a Fox Studios nevű vállalatot. A Casablanca rendezője, Michael Curtiz (magyar neve Kaminer Manó) is hazánk fia volt.

Tény: Azt is tudják, hogy iszonyú jók vagyunk sakkban, ismerik Polgár Judit nevét.

Tévhit: Azt gondolják, Drakula is magyar volt. Az 1400-as években Havasalföld formálisan hazánkhoz tartozott, Vlad Tepes azonban román volt – viszont Lugosi Béla magyar színész tette híressé.

Tény: Magyar származású mérnök, Barényi Béla alkotta meg a Volkswagen Bogarat (igaz eleinte olcsó népautónak szánta, de 1929-ben közzétett terveit a Volkswagen őelőtte megvalósította, hogy kinek volt igaza, jól mutatja, hogy az emiatt indított perben Barényi nyert.) A férfinak egyébként valóban 2500 találmánya volt.

A nyár második fele az éjszakai égbolt csodálatos jelenségeiről is ismert időszak. Fenti info videónkban megmutatjuk, mit, mikor érdemes figyelni!


 

Ezer borosüvegből készült a karácsonyfa

Nem állítjuk, hogy követendő példa összegyűjteni ezer borosüveget, és abból készíteni karácsonyfát,…

VV Vivien úgy iszik pezsgőt a szaunában, ahogy senki más

VV Vivien már megtanulta, hogy a villában mindenhol kamerák figyelik. Illetve csak kezd rájönni,…

Dög: csipkés fehérneműben és csizmában pózol ÉNB Alexa

ÉNB Alexa igazán vadító szerelést húzott, ráadásul nem egyedül! Barátnőjével, Flórával közösen…

Ilyen amikor apa a porszívóval csinálja a lánya haját

Ilyen amikor apa a porszívóval csinálja a lánya haját http://www.youtube.com/watch?v=G-mdwFD-94I…