Érdekességek (685)

Micsoda pedagógusi hozzáállás!
A te gyereked örülne ennek a rengeteg házinak a vakációra? Egy egész írólapot elfoglal a felsorolás, mégis ez a legcsodálatosabb házi feladat lista, amit egy gyerek csak kívánhat magának! Oszd meg te is!

 

A júniusi tanévzárón a legtöbb gyerek kézbe kapta a bizonyítványát és talán egy jó hosszú listát a nyári kötelező olvasmányokról. Ennek az iskolának a pedagógusai azonban másképp gondolták. A te gyereked örülne ilyen nyári házinak?

6z6z6 f497a


Köszönjük, hogy vannak még ilyen pedagógusok! Oszd meg te is, hogy minden gyerekhez eljusson ez a rengeteg 'házi feladat'!

Talán 16 éves lehettem, amikor angolórán egy olvasmányt vettünk, Fehér hazugságok címen. Abban olvastam azt a tényt, miszerint egy átlag felnőtt, egy átlagos napon napi legalább 120 hazugságot mond. Ezek zöme úgynevezett “fehér hazugság”, tehát nem ártunk vele senkinek, még önmagunknak sem.

A leggyakoribb napi hazugságunk persze a következő. Valakivel összefutsz, s megkérdi, hogy vagy. Azt feleled, “jól”. Közben pedig fáj fejed, rohansz valahová, ahová nem akarsz rohanni, vagy épp milliónyi mesélni valód lenne, mégis legyintesz és letudod a kérdést ezzel a rövid, egy szavas válasszal.

A brightside nevű amerikai oldal ilyen fehér hazugságokat szedett össze, de úgy, hogy megmutatja, milyen is volna, ha csatak őszintén felelnénk a kérdésekre. Meglepő és néha fájdalmasan vicces válaszokat láthatunk:

1 0c2a5

2 29887

3 9c07a

4 efcc3

5 48d21

6 b5fb8

7 fa503

8 366f3

9 40edd

10 c70ea

11 6cc83

Egy volt osztálytársad lájkolta a fesztiválszelfidet, egy kollégádnak tetszett a komment, amit a főnök nyaralós fotója alatt hagytál, miközben bejelölt az a helyes srác, akivel a Balatonnál ismerkedtél össze. Ezeket az üzeneteket ismerjük, azonban a közösségi oldalon akadnak olyan helyzetek is, amikor a kevésbé pozitív történésekről is szeretnénk értesülni. Lássuk, melyek ezek.

1. A szakítás valódi oka

1 8ff0e
A Facebookon bejelölhetik egymást a párok, hogy mindenki lássa, ők ketten egyek, közös a szívverésük, és egyébként is, ők nagyon boldogok. Ez így rendben is van, szívmelengető látni, hogy egy barátunk, ismerősünk megtalálta a nagy Ő-t. Aztán ha elmúlik a szerelem, a „kapcsolatban” státusz először „bonyolult kapcsolatban”-ra változik, majd idővel megszűnik. Ilyenkor persze a szerencsétlen felek napokig sajtótájékoztatókat tartanak minden ismerősnek, hogy mi volt a kiváltó ok, és milyen viszonyban vannak a szakítás óta.


2. A titokzatos státuszok címzettjei

2 e4915
Mindenkinek van olyan ismerőse, akinek időnként furcsa, látszólag a vakvilágba írt posztjairól pontosan tudjuk, hogy valakinek szólnak, nagy valószínűséggel az adott illető egyik közeli ismerősének, viszont a néhány szavas, passzív-agresszív mondatból csak az nem derül ki, hogy kinek és miért jár a virtuális kifakadás.

Jóval egyértelműbb lenne, valahogy így:


3. Mire számíthatsz az új pasiddal?

3 7c92c
Amikor egy új kapcsolatba bonyolódik az ember, megesik, hogy az új kedvesének múltja sötét titkokat rejt. Ennek az egyik kellemetlen változata, amikor egy, a korábbi szakítást feldolgozni képtelen egyeddel van „megáldva”, aki kényszeresen minden posztját lájkolja, virágot küld a szülinapjára, illetve véletlenszerűen hagy a lakása előtt 8 doboz cigirágót, mert egyszer a srác megemlítette, hogy az milyen vicces.

Mennyivel egyszerűbb lenne, ha ezt már a legelején közölné a Facebook, hogy fel lehessen készülni rá.

4. Amikor kiderül, hogy az exed még mindig utánad vágyakozik

4 421f0
Tegye fel a kezét, aki még soha nem nézett rá az exe profiljára, és nem időzött el pár fotónál, amiről kellemes emlékek jutottak eszébe. Ilyenkor egy meggondolatlan lájk – főleg ha az adott kép már többéves – igen kínos szituációt tud előidézni.

Sokkal tisztább lenne a helyzet, hogy mindenki tudná, hogy erről az egykori barát vagy barátnő is értesül. Így mindenki mérlegelhetné, hogy kattint-e vagy sem.


5. Figyelem, babát várunk!

5 daa24
Az áldott állapot hírét nem mindenki szokta bejelenteni a közösségi oldalon, az ismerősöket így általában váratlanul éri, amikor megérkezik az első adag ultrahang- és/vagy babaruha-cunami, cukiskodó fotók és szirupos posztok formájában.


6. Ki kavart kivel?

6 e90ab
A céges partik és házibulik kiváló táptalajt nyújtanak a pletykáknak, pedig mennyi találgatást úszna meg mindenki – ennek sokszor az érintettek örülnek a legjobban –, ha másnap egyből kiderülne, hogy ki, kivel, hol és mit csinált.


7. Kizárt, hogy így nézzen ki élőben!

7 af897
Az emberiség egyik kedvenc sportja az irigykedés, a Facebookon megjelenő látványos, dekoratív fotók láttán pedig sokan egyből képi manipulációt kiáltanak, ha valaki már gyanúsan tökéletesen néz ki egy-egy fotón.

 


8. De... most... miért??!?

8 a363c
Ha valaki se szó, se beszéd megszakítja velünk a kapcsolatot, elképzelhető, hogy valami olyasmit osztottunk meg vele, amire nem feltétlenül volt kíváncsi. Személyiségfejlődési szempontból hasznos lenne, ha ilyenkor kapnánk valamiféle visszajelzést, hogy mit csináltunk rosszul.

Az idős nőnek nagyon hiányzott kicsiny kedvence, és unokája mindent megtett, hogy kellemes meglepetést nyújtson neki.

Kisbabának álcázva, egy takaró alatt csempészte be kórházban fekvő nagymamájának az idős nő kutyáját egy 21 éves kaliforniai nő – jelentette a helyi sajtó. Shelby Hennick a Today-nek és a BuzzFeednek elmondta: eredetileg anyukája ötlete volt, hogy lepjék meg a nagyi a Patsy nevű kutyával, akit alig pár hetes kora óta nevel, és nagyon közel áll hozzá.

„Éppen a nagymamám háza előtt mentem el, amikor felhívott, és egyértelmű volt, hogy meg fogom csinálni” – közölte Hennick, aki egyébként egy állatorvosi klinikán dolgozik asszisztensként. Az autójában volt egy takaró, így abba rejtette a 13 éves ebet, mintha csak egy kisbaba lenne.

A trükk működött, és végül sikerült feltűnés nélkül bevinni Patsy-t. A lebukás veszélye egészen kicsi volt, mivel a fiatal nőt már ismerték a kórház dolgozói, így könnyedén be tudott jutni. Gyakorlatilag csak akkor bukhattak volna le, ha a kutyus ugatni kezdett volna, vagy valaki meg akarta volna nézni a „kisbabát”, de szerencséjükre egyik sem történt meg.

A csak Donna néven említett nagymama pedig nagyon meglepődött, amikor a takaró alól nem Hennick testvérének kisgyereke, hanem az ő kutyája bukkant elő.

Hennick szerint a találkozás Patsy-vel sokat segített nagymamáján, akit június 9-én egy gyógyszerre adott rossz reakció miatt kellett kórházba szállítani, ahol három napot töltött el.

Hennick a Twitter-oldalán osztotta meg az akcióról készült fényképeket, és bejegyzése hatalmas sikert aratott: e cikk írásakor már több mint 21 millióan látták, több mint félmillióan lájkolták és 133 ezren osztották meg.

A legtöbben imádták, amit tett, de persze voltak olyanok is, akik felelőtlenségnek tartották, hogy bevitt egy kutyát a kórházba, mert azzal szerintük a többi beteg egészségét sodorhatta veszélybe. A Today ezzel kapcsolatban megkérdezett egy ismert amerikai szakértőt, aki azt tanácsolta az embereknek, hogy kérjék a kórház engedélyét, ha egy beteghez be akarják vinni a kutyáját. Aminek egyébként bizonyítottan jó hatása van a gyógyulásra.

Állatorvosi asszisztensként Hennick az átlagembereknél jobban fel volt készülve arra, hogy biztonságossá tegye a kutya látogatását, és vigyázott arra, hogy azzal ne okozzon gondot.

Ilyen az, amikor Hófehérkéék átállnak a sötét oldalra...

 

ddd 140d0

Az élet néha úgy hozza, hogy egy apuka magára marad gyermekével. Vagy egy családi tragédia miatt vesztették el az anyukát, vagy a szülők válása, szakítása után ítélik a gyereket az édesapjának. Bárhogy is, ilyenkor a férfiakra nagy feladat zúdul: egy személyben kell határozott apukaként helytállniuk, és egyfajta anyapótlékként is támogatniuk kell a gyerekeket.

Aki ilyen élethelyzetben van, vagy ismer olyat, aki egyedülálló apukaként kell, hogy megbirkózzon a gyermeknevelés mindennapos problémáival, tudja, hogy nagyon nem egyszerű feladat.
Ezek az apukák megmutatták, hogy sikerült talpra állniuk a családi viszontagságok után, és minden erejükkel arra tudnak koncentrálni, hogy a legfontosabb emberek kedvében járjanak: a gyermekeiknek.

 

Ez az egyedülálló apuka nem tudta megcsinálni reggelente a kislánya haját, ezért elment egy fodrásztanfolyamra.

ap1 5f187


“A kislányom negyedik születésnapjára készítettem ezt a tortát. Ez az első próbálkozásom, remélem tetszik neki.”

ap2 c0274


Egyedülálló apuka és kislánya, tündérnek és pillangónak öltözve.

ap3 94013


Ez az apuka 19 évesen maradt magára gyermekeivel. Úgy tűnik, családi zenekar alapítást is tervezik :)

ap4 6bbe7


Ez az apuka a szülés közben veszítette el feleségét. Úgy döntött, kisfiával együtt teljesítik az anyuka bakancslistáját.

ap5 4ea9a


Egy igazi apuka mindent megtesz a kislánya kedvéért :)

ap6 ed067


Egyedül nevelem a kislányomat. A minap megkérdezte, mikor tanítom meg neki, hogyan kell leborotválni a lábát. Úgy döntöttem, hogy ma lesz az a nap.

ap7 9c144


Ez az apuka pilótaként dolgozik. Igyekszik elvinni a kislányát mindenhová, ahová a munkája szólítja.

ap8 585b2


“Alig várom, hogy a kislányom hazajöjjön az óvoda első napjáról.”

 ap9 30864


“A kislányom két évvel ezelőtt készítette nekem ezt a karkötőt. A mai napig ez ad erőt nekem.”

ap10 7f07d


Ez az egyedülálló apuka megtanulta, hogyan csinálja meg a kislánya haját, ma már más apukákat is tanít erre.

ap11 9af74


“A kislányom azt kérte, hogy ma készítsek neki nem kör alakú palacsintákat. Ezt csináltam neki.”

 ap12 8afa3

 

 

Pap­ri­ka­sa­lá­tát ké­szí­tesz? Vagy gril­lezni fogod? Nem mind­egy, hogy me­lyi­ket vá­lasz­tod! Három- vagy négy- púpút? Te is pró­báld ki, miben kü­lön­böz­nek.


Ugye, milyen gyönyörűek a kaliforniai paprika piros-zöld-sárga szeletei? Akár salátaként tálalod, akár főzöd, netán grillezed, ragyogóan mutat a színkavalkád, ha mindhárom színből használsz. Ám tudod-e, hogy nem mindegy, hogy a paprika végén hány púpot számolsz?
Lehet, hogy csak mendemonda, de mi kipróbáltuk, és van benne igazság.

 

620x0 1 62d1d

 

Neked mi a véleményed?


Ha kaliforniai paprikát vásárolsz, figyeld meg, kétfélét találsz: van, amelyiknek három, és van, amelyiknek négy púpja van.

 

620x0 ba5a5


3 púp

A 3 púpúaknak kevesebb magjuk van, és az ízük kesernyésebb. Karakterességük miatt ezeket válaszd, ha főzni, sütni készülsz a paprikát!

4 púp

Ezek a fajták több maggal rendelkeznek, de ízük szelídebb, édesebb. Ha nyersen akarod fogyasztani, például salátának vagy magában, négypúpú paprikát vegyél!

Eumin Choi, 25 éves New York-i lakos hazafelé tartott, amikor megragadta ezt az izgalmas pillanatot a mobiltelefonjával. Ez egy közönséges fénykép egy felnőttről és egy gyermekről. De ennek a képnek a mélysége több mint 4 millió embert érintett meg.

Egy férfi és egy kisfiú. Esetleg apa és fia. A férfi elegáns öltözete teljesen át van itatva vízzel. Valószínű, hogy a nadrágjából is rengeteg vizet lehetne kicsavarni.

Úgy tűnik, hogy a kisfiú vidáman sétál, észre sem veszi, hogy zuhog az eső. A gyerek ruhája száraz. A férfi figyelmen kívül hagyja, hogy már bőrig ázott, az esernyőt a kisfiú fölött tartja. Micsoda önzetlen a szülői szeretet.

 

meg 800x800 7773e


Minden szülő nagyon szereti a gyermekét és mindenki büszke lehet a családjára. De sajnos a szülői szeretetet nem lehet igazán leírni egyetlen fényképpel.

Új-zélandi tudósok szerint Zélandia lehet a nyolcadik kontinens: igaz, hogy területe szinte teljesen a Csendes-óceán mélyén fekszik, ám egy sor feltételnek megfelel, ami kontinenssé teheti. A Geological Society of America’s Journal folyóiratban megjelent dolgozatban a kutatók Zélandia kontinenssé nyilvánítása mellett érvelnek.

Mint írják, Zélandia területe ötmillió négyzetkilométer, ami nagyjából akkora, mint a szomszédos Ausztrália kétharmad része. Zélandia 94 százalékát a Csendes-óceán borítja, csupán néhány sziget, valamint három jelentősebb földtömeg magasodik ki belőle: Új-Zéland Északi- és Déli-szigete, továbbá Új-Kaledónia.

 

uj zeland 2 d136d
Új-Zéland a magasból (Forrás: Wikipedia/NASA Earth Observatory/Jeff Schmaltz)

 

uj zeland 1 16ca1
Fotó: Wikipedia/flickr.com/Jocelyn Kinghorn

Bár a kontinens fogalmához általában a szárazföld kötődik, a tanulmány szerzői más tudományos szempontok szerint sorolják közéjük Zélandiát. Ilyenek a környező területekhez képest magasabb fekvés, jellegzetes geológia, jól meghatározott terület és a vastagabb földkéreg, mint amilyen rendszerint az óceán fenekén van.

A tanulmány vezető szerzője, Nick Mortimer új-zélandi geológus elmondta: a tudósok már több mint két évtizede gyűjtik az adatokat ahhoz, hogy Zélandia kontinens lehessen. “Zélandia kontinenssé nyilvánításának tudományos értéke sokkal nagyobb annál, mint hogy egy újabb névvel bővülne a kontinensek listája. Egy tenger mélyén fekvő, mégis töredezetlen kontinens hasznos a kontinentális kéreg kohéziójának és szakadásának feltárásában” – fogalmazott.

 

zelandia c57b9
Zélandia lehet a nyolcadik kontinens

A BBC megjegyezte, hogy jelenleg nincs olyan tudományos testület, amely a kontinensek hivatalos elismerésére hivatott, ezért ezt majd az idő dönti el a jövő kutatásai nyomán.


 

Senki sem tudja biztosan, hogy a kutyusok miért fordítják oldalra a fejüket, miközben beszélünk hozzájuk. Egy amerikai pszichológus szaklap szerint (Psychology Today) azonban elképzelhető, hogy a rejtély végre megoldódott.


Az amerikai Psychology Today egy online felmérést készített 582 olvasójával, ami szerint a kutyák legalább 62%-a elfordítja a fejét, ha beszélnek hozzá.

Állítólag a lapos orrú kutyáknak mindössze 52 %-ánál észlelhető ez a jelenség. Ugyanakkor pedig a nagy orrú kutyák 71 %-ának számolt be arról a tulajdonosa, hogy kutyájuk elfordítja a fejét, ha beszélnek hozzá.

A kutyák magatartását vizsgáló felmérést Stanley Coren vezette, aki úgy nyilatkozott, hogy a kutyák egész egyszerűen azért hajlítják oldalra a fejüket, mert az orruktól nem látnak jól. Ha például a gazdit vizslatják, akkor a kutyusok orra elfedi gazdájuk arcának alsó részét. Mivel pedig nem csak a szemünket, hanem a szánkat is látniuk kell ahhoz, hogy megértsék, milyen hangulatban van aznap a gazdájuk, ezért kénytelenek oldalra fordítani a fejüket a négylábú jószágok. Akár te is letesztelheted magad, milyen lehet egy kutyának: tedd az öklödet az orrod elé!


A kutyáknak rendkívül magas az érzelmi intelligenciája, különböző testi jelekből következtetnek arra, hogy az emberek mit is akarnak nekik mondani. Ha például teli szájjal nevetünk és megmutatjuk a fogsorunkat, az könnyen félreérthető, támadó jelzést jelenthet egy kutya számára. Így aztán elengedhetetlen a kutyáknak, hogy az emberek teljes arcát lássák.

Nézze meg, milyen problémákkal küzdenek ezek a milliomos csemeték! - Galéria

Magánrepülők, márkás holmik, elkölthetetlen mennyiségű zsebpénz. Ilyen körülmények között élik…

Még ilyet! Night-club lesz Győziék villája­­­

A kívül sárga, belül nagyrészt zebramintás és piros otthon minimum 11 éve áll üresen, a Gáspár…

SOS: ez mentette meg a hajótöröttek életét

Az ötvenes éveiben járó két amerikai, Linus és Sabina Jack augusztus 17-én indult el 5,5 méter…

Hétköznapi nőket alakított át egy stylist. A végeredmény elképesztő!

Ahogy a kor eljár az ember feje felett, hajlamosak vagyunk egyre kevesebbet törődni kinézetünkkel,…