Érdekességek (701)

Mit látsz első pillantásra ezen a képen? A válaszod a személyiségedről árulkodik!
Hihetetlen, mennyire másképp észleljük mind a körülöttünk lévő világot. Gondolj csak arra, mikor egy színt két ember teljesen különbözőnek lát, vagy mikor egy absztrakt rajz mindenkiben más jelentést idéz fel.

Az ilyen pillanatok remek alkalmat adnak, hogy a személyiségünk mélyére ássunk!
Nézz rá hirtelen erre a képre, és jegyezd meg, mi rajzolódik ki először a fejedben!

 

ffff 6c5c7


Ha egy fiatal lányt látsz...

Örök optimista vagy, aki mindenben képes meglátni a jót. Csak vigyázz, kalandvágyad és naivitásod nehogy bajba sodorjon! Egyébként mindenki életét képes vagy megszínezni azáltal, hogy a napi rutinba is tudsz egy kis vidámságot csempészni.

 

Ha egy idősödő férfit látsz...

Lojális típus vagy, és egyben empatikus is. Ha az embereknek tanácsra van szükségük, hozzád fordulnak, mert remekül átlátod a világ összefüggéseit. Azt is mindig tudod, hogyan nyugtass meg másokat.

Rendkívül érdekes és megmagyarázhatatlan is amit itt látunk. Pedig egyszerűnek tűnhet első ránézésre.


Hisz nem történik más, mint egy kis víz kerül a tányérba.

Aztán a vízbe egy kis fekete bors.
Aztán ha ez megvan, jöhet a teszt. Mikor beleteszi az ujját egy picit, akkor a bors azonnal rátapad.

Aztán történik valami és szó szerint a bors a tányér szélére húzódik, mikor ismét belekerül az ujj a tányérba.

Mivel valamihez előtte hozzáérnek. Nem semmi!


 

Kipróbálta, teljesen ledöbbent az eredménytől!
Sokaknak bizarrnak tűnik, hogy sörrel mossanak hajat, pedig állítólag csodákra képes. Egy Hanna nevű lány úgy döntött kipróbálja, mennyire tesz jót az alkoholos ital a hajnak.

Elhatározta, hogy 6 napig csak is kizárólag sörrel fog hajat mosni - írja a Cosmopolitan.hu.

Első nap

„Az első hajmosás után ugyan nem sok minden változott, de sokkal egyenletesebb és egyenesebb az egész.”

 

vvv ae453


Második nap

Még jobban eltűntek a hullámok a hajából, úgy érezte, hogy a fejbőre sem annyira zsíros már. A tincsei is sokkal egészségesebbnek és fényesebbnek tűnnek. Viszont a végénél vizesnek tűnik, pedig teljesen megszárította a haját.

Harmadik nap

Nem igazán vett észre nagyobb változást, a hullámai egyre jobban kezdtek eltűnni.

Negyedik nap

„Most már alig zsíros és egyre egyenletesebb. Szerencsére a nedves hatás is kezd elmúlni. Viszont még mindig vannak ilyen kis fura pelyhek a fejemen, amik nagyon idegesítenek.”

Ötödik nap

Szinte teljesen megszabadult a korpáktól és a zsírosságtól.

Hatodik nap

„A hajam ma tűnik a legtisztábbnak. Nagyon sokat változott a frizkóm mióta elkezdtem a kísérletet. Nagyon meglepődtem, hogy nem volt végig sörszagom tőle, azonban sajnos egyáltalán nem volt olcsó, ezért inkább maradok a sima víznél.”

 

bb 68107

Az Egyesült Államokban, North Carolina államban élő Xavier McCoury színvakon született, írta a Daily Mail.


Egy hónappal ezelőtt a fiú 10 éves lett, nagybátyja pedig egy igazán különleges ajándékot tartogatott a számára. Egy egyszerű karton dobozba egy napszemüveget tett. Ezzel a szemüveggel életében először láthatott színeket!

A szemüveg egy különleges technikával készült, melynek segítségével a színvak emberek sok szín több árnyalatát és láthatják.

A napszemüveg csak akkor működik, ha süt a nap. Ezért Xavier rögtön fel is vette kora esti napsütésben és ez a pillanat felejthetetlen volt számára.

Igazán hihetetlen ahogy a fiú reagál!Nézd meg a lenti filmet és megérted, mire gondolunk.


 

Ha a világ legjobb reggeliötletére vártál, ami még kalóriaszegény is, most figyelj!


Miért raknád a finomságokat pirítósra, mikor van sokkal finomabb és egészségesebb alap is, amire pakolhatod őket?

Például ha a kenyeret édes krumplira cseréled! Az édes krumpli már nálunk is egyre ismertebb és kedveltebb zöldség, nem véletlenül: sokkal egészségesebb, mint a hagyományos burgonya, ráadásul tényleg különleges, édeskés íze van.

 

seee fb5d1


Ha ilyen különleges édes krumpli-pirítósra vágynánk, nincs más dolgunk, mint az édes krumpliból viszonylag vékony, nagy szeleteket szelni, aztán sütőbe helyezni, míg ropogós nem lesz. Aztán mehet rá bármi, amit szeretnénk – a legjobb, hogy sós és édes feltétekkel is egyformán finom!

Eddig három ismert esetet tartanak számon a történelemben, amikor zöld kölyökkutya született - írja a Mirror. Louise Sutherland bejelentette, itt a negyedik, dokumentált eset.

A nő Golden retrievere 9 kutyát ellett, ebből az egyik mentazöld lett. Ez annak köszönhető, hogy a méhlepényben található a biliverdin nevű festékanyag a magzatvízbe is bekerülhet és ez beszínezheti az állatot.

xeeee 79efb

 


Mivel ez egy festékanyag, a kiskutya majd el fogja veszteni ezt a színt, és bár nem egyik napról a másikra, de olyan lesz mint a testvérei. Sutherland Foestnek nevezte el a jószágot.

2014-ben Spanyolországban született 2 zöld kiskutya, egyikük sajnos nem sokkal a világra jövetele után elpusztult. Angliában pedig 2012-ben látott napvilágot egy zöld labrador, ő néhány hét alatt, fokozatosan elveszítette a színét.

Kiderült!
A jó anyós felbecsülhetetlen érték, nagyon kevés van belőlük! Bár az embereket nehéz kiismerni, csillagjegyük alapján mégis kiderítheted, hogy a te párod édesanyja vajon a jó anyósok kategóriába tartozik-e.

Íme a három legjobb:

1. Halak

Ők talán a legtürelmesebb, legszeretetreméltóbb, legidillibb anyósok. Egyedül annyival mehetnek az ember agyára, amikor az elképzelt világát szeretné megvalósítani és látja maga előtt a mesés esküvőt vagy az unokákat az udvaron rohangálni. A fantazmagóriáitól eltekintve igazán vicces, kedves, harmonikus anyós, akivel nem nehéz kijönni. Teljes mértékig önfeláldozó a családjával szemben, néha ezt látványosan prezentálja is, de olyankor csak egy kis szeretetre és figyelemre vágyik, amit érdemes megadni neki, hiszen kiteszi a lelkét a családjáért.

2. Vízöntő

Nagyon kellemes és barátságos személyiség, könnyen ki lehet vele jönni. Nem szokása beleszólni mások életébe, mindenkinek kellő szabadságot és teret ad. Elvégre ő is utálja, ha megmondják, neki mit tegyen és mit ne. Eleinte talán hűvösnek és távolságtartónak tűnik, de ha megkedvel, akkor kifejezetten jó barátok lehettek. Szereti a közös programokat és értékeli, ha nincs teljesen kizárva a családi életből. Sokszor inkább barátként, mint anyósként lép fel és tényleg arra törekszik, hogy mindenkivel jót tegyen. Persze ha nem kedvel valakit, nem mondja meg, ugyanúgy próbál cuki anyós lenni, legfeljebb néha ereszt el egy-egy megjegyzést.

3. Mérleg

Nagyon jól kijönnek az emberekkel, igazán könnyű velük összebarátkozni. Nekik csak az a fontos, hogy a gyereküket boldoggá tegyék és meglegyen a családi harmónia. Úgyis utálnak minden vitát és konfliktust. Szeretnek jó tanácsokat adni – amik tényleg jók – de sosem szólnak bele a fiatalok életébe. Szívesen játszanak békítő szerepet, ha megkérik, de egyébként tudják, hogy a dolgok nem rájuk tartoznak. Csak annyi még, hogy ne mellőzzük őket, szeretik a társaságot, és ha kicsit felnéznek rájuk, éreztetik velük, hogy fontos, ezektől egészen kenyérre kenhetőek lesznek.

A többi jeggyel csak bánj óvatosan, és ha számodra is fontos a hosszan tartó családi béke megőrzése, akkor okos enged, szamár szenved elven próbálj meg te lenni az alkalmazkodóbb, hogy elkerüld a fölösleges konfliktust.

Kertes házban élni azt is jelenti, hogy a természet lakói időnként eljönnek, és megnézik, mit csinálunk. Játszanak a kutya széthagyott játékaival, beleszagolnak a virágágyásba, csennek egy kis ennivalót, vagy csak úgy pihengetnek nálunk – mert miért ne?

 

cv1 a3ef4

cv2 8bdaf

cv3 6f323

cv4 3b833

cv5 e5f7a

cv7 4ba42

cv8 19752

cv12 98405

cv11 79c5a

cv10 e4ec7

cv9 43ec3

cv16 55c4c

cv13 c79ad

cv14 dfbf0

cv15 53e49

cv17 90376

cv18 19cc2

cv20 1cec6

cv19 e24ea

 

 

Nincs kétség afelől, hogy az ikrek között olyan különleges kapcsolat van, melyet csak ők értenek. Akár egypetéjű, akár kétpetéjű ikrekről van szó, együtt kezdik életüket és együtt és élik le azt, elválaszthatatlan társként.

Mi most egy eszméletlenül aranyos videót hoztunk Nektek, amelyben két ikerbaba egymás felé fordulva beszélget. Szó szerint beszélgetnek – persze a saját “nyelvükön”.

Ha csak egy videót nézel meg ma, akkor az ez legyen – garantáltan megmosolyogtat!

Nézd meg, hogyan beszélgetnek az ikerbabák:


 

Nem vagyunk egyformák, testünk rengeteg érdekességet produkálhat. Vannak gyakoribb és ritkább “rendellenességek” (például a zöld szem is egy genetikai mutáció), azonban egy biztos: ezektől vagyunk különlegesek. Testi adottságainknak köszönhetően mindegyikünk egyedi és megismételhetetlen.

Most összegyűjtöttünk tíz olyan furcsa elváltozást, amelyek annyira lenyűgözőek, mint amennyire ritkák, legyen szó külső és belső “képességekről” egyaránt.


A megmaradt ín
Néhány embernek elcsökevényesedve megtalálható a karjában az az izom, amely segítségével az őseink ügyesen tudtak fára mászni.
Az az ín, amely bal oldalon megtalálható, a jobb oldali karon viszont nem, tudományosan a palmaris longus nevet viseli. Manapság már nincs szerepe, de a mai napig megtalálható az emberek elég nagy részében. Manapság csak a műtétek során, ínpótlásoknál szokták felhasználni.

rn10 6d1d0

 

 

Tetrakromácia
Az emberiség nagy részének szemében háromféle csap (színlátásért felelős receptor) található. A tetrakromán emberek szemében viszont van egy negyedik csap is, amely az ultraibolya fényt is látja, amelynek köszönhetően több mint százmillió színt látnak, szemben az átlagos emberekkel, akik csupán egymillió színt tudnak megkülönböztetni egymástól.

rn9 7df29

 

 

A legritkább: az arany vér
Az 1961-ben felfedezett ‘arany vér’ nem a színe miatt kapta a nevét: Az extrém ritka Rh-nullás vércsoportba tartozó emberek bárkinek adhatnak vért. Igen ritka, nagyjából tíz ember él a Földön, aki ebbe a vércsoportba tartozik.

rn8 1f718

 

 

Egy genetikus hiány, amely távol tartja a szívbetegségeket.
Egy PCSK9 nevű enzim (teljes nevén szubtilizin/kexin proprotein-konvertáz enzim 9-es típusa) mindannyiunkban megtalálható, azonban az emberiség egy csekély hányadának szervezetében jóval kevesebb termelődik, emiatt ezeknek az embereknek sokkal kevesebb esélyük van arra, hogy szívbetegségben szenvedjenek. A gyógyszergyártó cégek ezt a jelenséget kihasználva szeretnének a szív- és érrendszeri betegségek ellen harcolni.

rn7 0e428

 

 

Heterokrómia
Ez az igen ritka mutáció azt eredményezi, hogy a két szem színe eltér egymástól. Legtöbb esetben örökletes, de betegség vagy sérülés eredményeképp is megjelenhet.

rn6 c29e8

 

 

Léteznek emberek, akiknek törhetetlenek a csontjaik.
A csontok ásványianyag-tartalmáért felelős LRP5-ös gén tanulmányozásakor a tudósok számos mutációt találtak. A variáns egyik szélsősége a nagyon gyenge, törékeny csontozat. Ám létezik a másik véglet is: akadnak ugyanis olyan szerencsés emberek, akiknek csontjai hihetetlenül erősek, gyakorlatilag törhetetlenek, és még a bőrük is lassabban öregszik.

rn5 cd9cf

 

 

Lehetséges, hogy van egy extra bordád.
Ez a plusz borda a nyak környékén figyelhető meg, a méretük széles skálán változhat, a nagyobbak kényelmetlenséget és mozgásbeli problémákat okozhatnak.

rn4 aa606

 

 

Apró lyuk a fülön
Az európai emberek 0,1-0,9% -ának egy aprócska lyuk található a fülén. A latinul preauricular sinus névre hallgató lyuk a feltételezések szerint a kopoltyú ‘maradványa’, amely az evolúciós fejlődés során néhány embernél “ottmaradt”.

rn3 11a30

 

 

Vannak, akik beérik nagyon kevés alvással is
Nos, ez biztos nem én vagyok. Azok az emberek, akiknek szervezetében megtalálható a hangzatos p.Tyr362His nevű génvariáció, napi 5 óránál kevesebb alvással is beérik, anélkül, hogy fáradtak lennének. Salvador Dalí, Nikola Tesla és Margaret Thatcher is ilyen “mutáns” volt.

rn2 dfe68

 

 

Distichiasis
Veszélyesnek hangzik, igaz? Nos, nem az. Aki ezzel a rendellenességgel születik, egy helyett két sor szempillával rendelkezik. Elizabeth Taylor is ezzel a genetikai furcsasággal született. Problémát nem okoz, azonban ha a szórakoztatóiparban vagy a divat világában dolgozol, biztos hogy kiemel a többiek közül.

rn1 980ea

Bedobott valamit a kéregető kislány poharába. Nem hinnéd el mi lett ezután belőle !

Ez a kisfilm arról szól, amelyet egy mondatban össze lehetne foglalni, és ezt egy magyar énekes meg…

Hihetetlen hogy mire képes a smink! Amit ebből a nőből kihoz a sminkes, a végeredmény döbbenetes!! :O

Hihetetlen hogy mire képes a smink! Amit ebből a nőből kihoz a sminkes az döbbenetes eredmény! Ha…

Sebestyén Balázs az új internetes őrület áldozata lett

Sebestyén Balázst is megfertőzte a magát lassan súlyos népbetegséggé kinövő Pokémon Go-láz. A…
Justin Bieber a 2015-ös American Music Awardson/Fotó:Northfoto

Meglepő fordulat: Justin Bieber beváltotta fenyegetését és mindezt Selena Gomez miatt!

Justin Bieber nem vol szívbajos és meg is tette, amivel eleinte fenyegette rajongóit: törölte…